Εμπνευσμένο από την εξερεύνηση του διαστήματος, το πολυτελές Echo Base της White Desert συνθέτει μια κομψή, φιλική προς το περιβάλλον εμπειρία, η οποία θα ξεκινήσει τον προσεχή Δεκέμβριο.

15

Ειδικότερα, μέσα στο ατέλειωτο, λευκό τοπίο της Ανταρκτικής με τα εκτυφλωτικά τοπία, ως άλλο γιανγκ στο γιν του διαστήματος, αναδύεται ένα φουτουριστικό σύμπλεγμα από Sky Pods το οποίο διαθέτει 6 δωμάτια από σύνθετο fiberglass, με παράθυρα που καλύπτουν όλη την επιφάνεια, επιτρέποντας στους επισκέπτες να απολαύσουν το τοπίο που τους περιβάλλει.

Τα υπερσύγχρονα υλικά των pods και οι λείες, τέλεια γεωμετρικές γραμμές τους, βρίσκονται σε πλήρη αντιπαράθεση με την άγρια, ακανόνιστη περιοχή, δίνοντας την αίσθηση ότι μόλις έπεσαν στη Γη από κάποιο μακρινό ηλιακό σύστημα.

Το πολυτελές Echo Base, μπορεί να φιλοξενήσει έως 12 άτομα, με πλήρη διατροφή στην τιμή των 13.000 δολαρίων ανά άτομο ανά διανυκτέρευση, ενώ έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να αποσυναρμολογηθεί, χωρίς να αφήσει πίσω του κανένα ίχνος στο αγνό τοπίο.

Η στροφή 360 μοιρών από τα κλασικά καταλύματα των πάγων, τα οποία στο παρελθόν συνήθως αποτελούνταν από δέρματα ζώων και άλλα μη οικολογικά υλικά, ήταν συνειδητή, καθώς και αυτή η αχανής και για πολλούς άγνωστη γωνιά της Γης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την προστασία της φύσης και της πανίδας της.

Εν τω μεταξύ, αυτό που στην ουσία ήθελε να αναπαραστήσει η εταιρεία, είναι το πώς αντιλαμβάνονταν οι άνθρωποι το μέλλον τη δεκαετία του 1970, ιδίως και μετά από την επέλαση σειρών και ταινιών όπως ήταν ο Πόλεμος των Άστρων, που έκανε τη φαντασία των ανθρώπων να καλπάσει ακόμη μακρύτερα. Εξάλλου, ο συνδυασμός του διαστήματος και της εξερεύνησης φαινόταν εντελώς φυσικός στο περιβάλλον της Ανταρκτικής, καθώς μόνο εκεί υπάρχουν υπερμεγέθη τοπία, που προσομοιάζουν τα σεληνιακά, όπως βουνά, κοιλάδες και ενδιαφέροντες σχηματισμοί του πάγου.

Συνεπώς, για τους ταξιδιώτες που δεν μπορούν επί του παρόντος να ταξιδέψουν στο διάστημα, το τοπίο της Ανταρκτικής είναι ό,τι πιο κοντινό σε αυτή την αίσθηση του αέναου.

Photo: White Desert Antarctica

Ο στόλος ειδικών αεροσκαφών της εταιρείας, πετά τους ταξιδιώτες στην Ανταρκτική με πολυτέλεια, άνεση και ασφάλεια. Δύο από τα μοντέλα αεροσκαφών της, είναι τα AIRBUS A340-300, GULFSTREAM G550 business jet, τα οποία είναι εξοπλισμένα με φαρδιά, οβάλ παράθυρα, ώστε να μην χάνεται το απειροελάχιστο κομμάτι από την απίστευτη θέα, καθώς πετούν πάνω από τα παγόβουνα του Νότιου Ωκεανού.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, οι τυχεροί λάτρεις της περιπέτειας θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια ποικιλία αξέχαστων δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης σε αποικία αυτοκρατορικών πιγκουίνων, της εκδρομής στο Νότιο Πόλο, του fatbiking, της πεζοπορίας και της αναρρίχησης στον πάγο.

Πώς ξεκίνησε η κατάκτηση της Ανταρκτικής από τους ανθρώπους της φιλοξενίας

Οι ιδρυτές της White Desert, αλλιώς λευκής ερήμου, μεταξύ των οποίων είναι και το ζευγάρι περιπέτειας Robyn και Patrick Woodhead, σε μία από τις εξερευνήσεις τους, βρέθηκαν εν τω μέσω μίας μαινόμενης θύελλας της Ανταρκτικής, για 4 ολόκληρες ημέρες. Κάποια στιγμή, αισθάνθηκαν ηττημένοι, καθώς ο καιρός δεν έλεγε να ησυχάσει και οι προμήθειές τους μειώνονταν επικίνδυνα. Εκεί, έπιασαν τους εαυτούς τους να διηγούνται τις ίδιες ιστορίες από τις εξερευνήσεις τους, φτάνοντας στο επαναλαμβανόμενο ερώτημα, γιατί είναι τόσο λίγοι οι άνθρωποι που μπορούν να βιώσουν την πραγματική Ανταρκτική, δηλαδή το εσωτερικό της. Αν και ήταν χιλιάδες οι ταξιδιώτες που έφταναν εκεί με κρουαζιερόπλοια, το μόνο που μπορούσαν να δουν, ήταν οι ακτές, με το εσωτερικό της Ανταρκτικής να παραμένει ανέγγιχτο και άγνωστο.

Έτσι γεννήθηκε το όνειρο δημιουργίας αρκτικών κατασκηνώσεων, που μετουσιώθηκε σε απόφαση πριν από περίπου 17 χρόνια και οδήγησε σε μεγαλύτερα όνειρα, όπως το πολυτελές Echo Base, με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον και με την αποκλειστική σχεδόν χρήση πηγών ενέργειας όπως ο ήλιος και ο άνεμος.

Διαβάστε ακόμα:

7 Airbnb στην Ευρώπη κρυμμένα μέσα στη φύση -Ένα δεντρόσπιτο, ένα «αεροσκάφος», ένας φάρος

Το πρώτο pop up ξενοδοχείο στον κόσμο

Διαμονή μέσα στα βάθη της φύσης -Περνώντας τη νύχτα στις ωραιότερες καλύβες του κόσμου