Μπορεί ο χρόνος να διακοσμηθεί με μελωδίες; Μπορεί ένα couture κομμάτι να δημιουργηθεί live μπροστά σε κοινό;
Το διαχρονικό meeting point των ανθρώπων που αγαπούν την ιδιαίτερη πλευρά της αισθητικής και της μόδας, το ανέκαθεν ανατρεπτικό STUDIO AVRA, απέδειξε ότι μπορεί.

7

Η σχεδιάστρια Ελένη Καββάδα που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της εγχώριας μόδας -και όχι μόνο- με την εκφραστική της δύναμη και την avant garde οπτική της, μαζί με τον ταλαντούχο “μαέστρο” της ηλεκτρονικής μουσικής Μάνο Μαρκετάκη, σε ένα εντυπωσιακό live performance που συνδύασε μουσική και μόδα, ήχους και έμπνευση, νότες, κουμπιά και ελευθερία.

Ένας πλατωνικός διάλογος υψηλής και αυθόρμητης δημιουργίας, μια μοναδική εμπειρία που μεταμόρφωσε ένα λιτό λευκό t-shirt σε couture φόρεμα.
Μαλακές μουσελίνες, διαφάνειες, τούλι και βαμβάκι. Δεσίματα και κουμπώματα. Ένα κομμάτι που όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά, μετατράπηκε ζωντανά σε μια θεατρική φιγούρα, σε μια εντυπωσιακή δημιουργία, υπό την αφαιρετική υπόκρουση του soundtrack. “Είναι τρομερά ενδιαφέρον για ’μένα να εμπνέομαι από άλλες μορφές τέχνης, συχνότερα και πιο συγκεκριμένα από τη μουσική και το χορό, καθώς έχουν την πιο άμεση σχέση με το σώμα και την κίνηση.

×
play button
PLAY FULL VIDEO

Το ιδιαίτερο αυτής της περίστασης είναι ότι πρώτη φορά δοκίμασα να αφεθώ, ίσως και να “κατευθυνθώ” από μια άλλη καλλιτεχνική υπόσταση στο χώρο και όχι απλά να συνοδεύομαι από εκείνη”, σημειώνει η σχεδιάστρια Ελένη Καββάδα.

Η άλλη καλλιτεχνική υπόσταση, ο Μάνος Μαρκετάκης, σπούδασε διακόσμηση εσωτερικών χώρων για να τον κερδίσουν στην πορεία οι ηλεκτρονικοί ήχοι. “Αντί να προσπαθώ να συνδυάσω έπιπλα, υφάσματα και χρώματα στο χώρο, πειραματίζομαι προσπαθώντας να συνδυάσω ήχους, αρμονίες και μελωδίες στο χρόνο.”

Πίσω στο χρόνο…

Στο brand 240791 by Eleni Kavvada, όπου και κρύβεται η ημερομηνία γέννησής της, ξεκίνησε μια δημιουργική διαδικασία που βασίζεται στο ένστικτο. Στο ένστικτο βασίστηκε και το τελικό αποτέλεσμα που οι καλεσμένοι του STUDIO AVRA απόλαυσαν live. Ένα υπέροχο couture ρούχο που κέρδισε τις εντυπώσεις. Το χριστουγεννιάτικο fashion gathering του STUDIO AVRA απέδειξε για άλλη μια φορά, πως δικαίως είναι ο χώρος που κλείνει διαχρονικά το μάτι στην forward πλευρά της μόδας.