Το Φεστιβάλ οργανώνεται για πέμπτη φορά από τις 24 μέχρι τις 28 Ιουλίου από το εστιατόριο Noble του ξενοδοχείου Elysium.

14

Ξεκίνησε με στόχο να αναδειχθεί η εξαιρετική τοπική κουζίνα της Ρόδου και να ενταχθεί στο σύγχρονο fine dining γευστικό τοπίο διατηρώντας όμως τον πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Στην πορεία, το ενδιαφέρον του κόσμου και η ανταπόκριση διάσημων σεφ από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, το εξέλιξε σε γαστρονομικό θεσμό. Η υποστήριξη και η προώθηση των μικρών παραγωγών και των ξεχωριστών τοπικών προϊόντων ήταν από την αρχή και παραμένουν στο επίκεντρο της προσπάθειας. Παράλληλα, το φεστιβάλ φιλοδοξεί να δώσει κίνητρο στους νέους σεφ που θέλουν να αναδείξουν και να υπηρετήσουν με το ταλέντο τους τη δυναμική της τοπικής γαστρονομίας.

Φέτος, πέντε διάσημοι σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντώνται στις κουζίνες του εστιατορίου με τον Γιώργο Τρουμούχη (Executive chef του Elysium Resort & Spa), πρωτεργάτη και ψυχή της ανάδειξης της σύγχρονης ροδίτικης γαστρονομίας και τον Σπύρο Κουγιό (Head chef του Noble) και δημιουργούν κάθε μέρα ένα 4 hands μενού γευσιγνωσίας που αποτελείται αφενός από πιάτα του προσκεκλημένου και αφετέρου από πιάτα της μαγειρικής ομάδας του Noble.

Η εκδήλωση ξεκινά τη Δευτέρα 24 Ιουλίου με προσκεκλημένο τον σεφ Fran Agudo, από το εστιατόριο Mont Bar and Mediamanga της Βαρκελώνης, βραβευμένο με 1 αστέρι Michelin. Ο καλεσμένος σεφ θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων το πιάτο Ventrasca Tuna Belly με γαλάκτωμα κουκουνάρι. Η ομάδα του Noble με τη σειρά της θα συνεχίσει τον γαστρονομικό αυτό διάλογο με το πιάτο Χοιρινός λαιμός με buttermilk, περικαφτή με γλάσο από χέλι και πράσο.

Την Τρίτη 25 Ιουλίου, o σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας από το εστιατόριο Delta, βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin και ένα πράσινο αστέρι Michelin (Αθήνα) παρουσιάζει το χαρακτηριστικό πιάτο Τραγανός ηλίανθος από πράσο, συνοδευόμενος από ψητά φρούτα εποχής, ψητό ψάρι ημέρας και σάλτσα από ραβέντι και στρείδια. Οι σεφ του Noble θα προσφέρουν μεταξύ άλλων το γλυκό Το καμένο δάσος με ξυλοκέρατο (χαρούπι), αμύγδαλο, σοκολάτα μπίτερ και σουσάμι.

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου προσκεκλημένος είναι o σεφ Jean-Charles Metayer από το εστιατόριο Le Pavillon στην Αθήνα, βραβευμένο με Michelin Guide’s Point Of View. Μαγειρεύει ‘Ψητό στρείδι με χαβιάρι beluga και μελιτζάνα’. Το χαρακτηριστικό πιάτο που θα παρουσιάσει η ομάδα του Noble θα είναι το Μοσχάρι, γάρος Wagyu Α5 και κουκουνάρια με τρούφα.

Την Πέμπτη 27 Ιουλίου ο σεφ Antonio Romano από το εστιατόριο Spazio 7 (Τορίνο), βραβευμένο με 1 αστέρι Michelin, μας παρουσιάζει το Μαγιάτικο με κολοκυθάκια scapece style. Χαρακτηριστικό πιάτο του Noble θα είναι ο Βακαλάος ωρίμασης ποσέ σε ελαιόλαδο, κρεμμύδια σε γάρο λαχανικών, νεράντζι yuzu kosho και καμένος πουρές εσπεριδοειδών.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Παρασκευή 28 Ιουλίου με καλεσμένο τον R&D σεφ Πάνο Δήμου από το εστιατόριο El Celler de Can Roca στη Χιρόνα, βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin. Μας παρουσιάζει το χαρακτηριστικό πιάτο Καραβίδα, πουρές από cacao fruit, κεφάλι καραβίδας σε ζύμωση, αποξηραμένο σταφύλι και λίτσι.

Οι σεφ του Noble θα προετοιμάσουν τις ακουαρέλες με φουσκάκια, γαύρο, Ροδίτικη κάπαρη και κύμινο. Το φεστιβάλ στηρίζουν μια σειρά από επιχειρήσεις, συνεργάτες του Elysium Resort & Spa και του Noble, οι οποίες μέσω της χορηγίας τους αποδεικνύουν έμπρακτα ότι στηρίζουν την ανάδειξη και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας: Ariston Rhodes, Caterplus, Christodoulides, Delifrance, Θαλασσινός Κήπος – Kamiros Fish, Kozas Food Service, Rammos Food Service, Παγωτοπωλείο, Σκόνης Ε.Π.Ε., 4Chef, AMDA, Dimellis Food, ΕΛΕΤΡΟ, M. Γόμπος & ΣIA, Π. Σαρρής, Nespresso, S.Pellegrino – Aqua Panna.

Πληροφορίες και κρατήσεις για το event, στο www.noble.gr (περιορισμένος αριθμός θέσεων).

Διαβάστε ακόμα:

Ρόδος: Ταξίδι στο νησί των Ιπποτών

Ρόδος: Τα κορυφαία εστιατόρια και οι καλύτερες ταβέρνες

Ρόδος: Ενα χαρισματικό νησί με αυθεντική ιστορία κοσμοπολιτισμού