Τι κι αν το γλυκό καλοκαιράκι βαδίζει σιγά σιγά προς τη δύση του; Οι έμπειροι ταξιδιώτες γνωρίζουν καλά πως οι Κυκλάδες αυτήν την εποχή μπαίνουν στην ωραιότερη στιγμή τους, οπότε όσοι σχεδιάζετε σεπτεμβριάτικη απόδραση στην Πάρο σημειώστε τις παρακάτω ολοκαίνουργιες διευθύνσεις στην ατζέντα σας.

4

Rada

Πρόκειται για το εστιατόριο του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου «Cove Paros», το οποίο απλώνεται με γοητευτική γήινη αισθητική στην παραλία των Αγίων Αναργύρων λίγο έξω από τη Νάουσα. Το μενού που δημιούργησε ο ταλαντούχος σεφ Γκίκας Ξενάκης αποτελείται από πιάτα στο γνώριμο ύφος του κι έχουν μοντέρνο ελληνικό χρώμα όπως αιγαιοπελαγίτικο σεβίτσε, τσιπούρα με χυμό ντομάτας και λαχανικά, χόρτα και βλήτα με σκορδαλιά από αμύγδαλα και καπνιστά κολοκυθάκια στη σχάρα. Τις κοκτεϊλικές πινελιές βάζει με τη σειρά του ο Βασίλης Κυρίτσης από την πολυβραβευμένη ομάδα του «The Clumsies» με μια σειρά από signature προτάσεις που συνδυάζουν τα premium spirits με τα χειροποίητα υλικά, χωρίς να λείπουν τα πρωτότυπα virgin cocktails.

2284028576, https://coveparos.gr

Ohja!

Ατενίζοντας την παραλία του Αγίου Δημητρίου στη Νάουσα κι έχοντας για πυρήνα του ένα παλιό πέτρινο οίκημα που ανακαινίστηκε ριζικά, το ατμοσφαιρικό αυτό oyster bar εστιάζει στα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά. Στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκεται ο σεφ Νίκος Πυλαρινός, ο οποίος συνδυάζει τις εμπειρίες του σε εστιατόρια της Γαλλίας και της Ελλάδας με την ιωδιούχα πρώτη ύλη και προτείνει, ανάμεσα σε άλλα, στρείδια μαγειρεμένα με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, χτένια με φουαγκρά και μπισκ αρωματισμένη με μυρωδικά, αλλά και αστακό με τσιπς πατάτας και τρούφα. Την εικόνα συμπληρώνουν τα signature cocktails που σχεδιάστηκαν σε αρμονία με τις γεύσεις, όπως για παράδειγμα το πολύ ενδιαφέρον Shipwreck, με σαμπάνια, λάιμ και ανθό αλατιού.

2284053660, https://ohja.gr

		array(1) {
  [0]=>
  array(3) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(20279)
      ["id"]=>
      int(20279)
      ["title"]=>
      string(5) "Deck2"
      ["filename"]=>
      string(9) "Deck2.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(132289)
      ["url"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/08/Deck2.jpg"
      ["link"]=>
      string(94) "https://www.travel.gr/food_and_drink/nostimo-apokalokairo-stin-paro-3-nees-i/attachment/deck2/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "2"
      ["description"]=>
      string(52) "Γιάννης Λουκάκος/Photo: Facebook/Deck"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(5) "deck2"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(20265)
      ["date"]=>
      string(19) "2021-08-27 14:21:20"
      ["modified"]=>
      string(19) "2021-08-27 15:12:52"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1015)
      ["height"]=>
      int(1244)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(66) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/08/Deck2-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(66) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/08/Deck2-245x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(245)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(66) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/08/Deck2-768x941.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(941)
        ["large"]=>
        string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/08/Deck2-835x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(835)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(58) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/08/Deck2.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1015)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1244)
        ["2048x2048"]=>
        string(58) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/08/Deck2.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1015)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1244)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
  }
}
	

Deck

Το όμορφο αυτό bar restaurant ξεκίνησε το ταξίδι του πριν λίγο καιρό στην παραλία Πιπέρι, στην είσοδο της Νάουσας. Απλωμένο σε επίπεδα στις εγκαταστάσεις του παλιού Ξενία που φτάνουν σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, προσφέρεται τόσο για φαγητό όσο και για ποτό. Το μενού που έχει επιμεληθεί ο γνωστός σεφ Γιάννης Λουκάκος έχει μοντέρνες μεσογειακές διαθέσεις και προτείνει από ταρτάρ τόνου με καρπούζι και μαγιονέζα μέντας ή αλλιώτικα σπαγγέτι cacio e pepe με καλοκαιρινή τρούφα και κρόκο αυγού κονφί μέχρι φρικασέ σφυρίδας με καλοκαιρινά χόρτα και μελωμένο αρνάκι με πουρέ ρεβιθιού και σύκα. Τα κοκτέιλ εμπνέονται από τις κλασικές συνταγές και ενσωματώνουν ελληνικά στοιχεία, σαν το Paros Negroni που ενισχύεται με σούμα, λιαστή ντομάτα και τοπικά μυρωδικά.

6986515817, https://deckparos.gr