Η εμπειρία των ταξιδιών είναι πολυδιάστατη και αφορά τις αισθήσεις αλλά και τα συναισθήματα. Είναι συναρπαστικά τα ταξίδια σε νέους προορισμούς που μάς επιτρέπουν να εξερευνήσουμε καινούργιους τόπους αλλά είναι υπέροχα και εκείνα που μάς επιστρέφουν σε παλαιότερες μοναδικές στιγμές.

11

Σε αυτά τα τελευταία, μερικές από τις πιο δυνατές αναμνήσεις μας είναι αυτές που ανακαλούνται με το άρωμα και τη νοστιμιά μιας αγαπημένης γεύσης.

Το ταξίδι με όχημα τη γεύση είναι ικανό να μάς ξυπνήσει συναισθήματα θαλπωρής, ασφάλειας και οικειότητας γιατί μάς γυρίζει σε σημαντικές στιγμές μοιρασιάς και φροντίδας. Αρκεί να θυμηθούμε τα εμβληματικά πιάτα της χώρας μας που κάθε φορά που τα γευόμαστε μάς θυμίζουν Κυριακάτικα τραπέζια, εκδρομές, γιορτές και γλέντια. Μικρά γευστικά αριστουργήματα που συνδυάζουν τα προϊόντα του τόπου μας με τις τεχνικές αιώνων κι έχουν πάντα μια θέση στην καρδιά και το τραπέζι μας.

Ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στη γαστρονομική μας παράδοση είναι οπωσδήποτε οι πίτες. Από την ώρα που ψήνονται και τα αρώματα πλημμυρίζουν τον χώρο, αρχίζει ο ενθουσιασμός. Το ελαφρύ κριτσάνισμα των τραγανών φύλλων την ώρα που κόβονται με το μαχαίρι δημιουργούν μιαν ιδιότυπη οικιακή μελωδία. Κάθε δαγκωματιά μιας παραδοσιακής πίτας μάς βάζει στη μηχανή του χρόνου. Θυμόμαστε την τυρόπιτα που τρώγαμε στη σχολική εκδρομή, την επίσκεψη στη γιαγιά που μάς φίλευε χορτόπιτες και πρασόπιτες, τα απογεύματα που μαζί με τον καφέ απολαμβάναμε ένα αφράτο κομμάτι ρόδινης πίτας.

Χορευτή από την Χρυσή Ζύμη
×
PLAY FULL VIDEO

Οι πίτες εξελίσσονται σύμφωνα με τα πρότυπα και τις ανάγκες κάθε εποχής. Αυτό το γνωρίζει καλά η Χρυσή Ζύμη και το αποδεικνύει με κάθε δημιούργημά της που καθώς ψήνεται στον φούρνο στέλνει συννεφάκια νοστιμιάς σε όλο το σπίτι καλώντας μας σε γευστικά ταξίδια ελληνικής παράδοσης.