Η δημοφιλία του νησιού στην Ελλάδα και διεθνώς, φέρνει (και) κοινό με ιδιαίτερες γαστρονομικές αναζητήσεις και ζητάει hi end γαστρονομία από σεφ με τίτλους και βραβεία. Ταυτοχρόνως, η δυνατή γευστική παράδοση του νησιού και τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα, έχουν το δικό τους μεγάλο ειδικό βάρος και επηρεάζουν σοβαρά (ευτυχώς) τις fine dining δημιουργίες.

30

Τα τελευταία χρόνια, βραβευμένοι Έλληνες σεφ που έχουν διακριθεί στην Αθήνα, μεταφέρουν την εμπειρία τους και τη δημιουργικότητά τους σε όμορφα εστιατόρια, κυρίως ξενοδοχειακά, αλλά όχι μόνο, στην Πάρο και στην Αντίπαρο.

Το αποτέλεσμα είναι από ενδιαφέρον έως σπουδαίο. Οι Ελληνες και οι ξένοι πελάτες που αγαπούν αυτό το κομμάτι της γαστρονομίας είναι ενθουσιασμένοι και τα δυο νησιά προσθέτουν ένα ακόμα ατού στο ήδη εξαιρετικό τουριστικό τους προφίλ.

ΠΑΡΟΣ

Deck bar restaurant

Το ερειπωμένο ιστορικό κτήριο του Ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ, πάνω στο λιμανάκι της Νάουσας, ανακατασκευάστηκε ιδανικά από την εταιρία WATT ΑΕ σε μια στιβαρή, πολυτελή δομή από πέτρα, ξύλο, σίδερο και κρύσταλλο. Χώρος για εκδηλώσεις, υπαίθριο μπαρ και εστιατόριο σε διαφορετικά επίπεδα ενώνονται μέσα από την απέραντη θαλασσινή θέα και απολαμβάνουν ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα.

		array(1) {
  [0]=>
  array(3) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(113946)
      ["id"]=>
      int(113946)
      ["title"]=>
      string(8) "deck (3)"
      ["filename"]=>
      string(17) "deck-3-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(515920)
      ["url"]=>
      string(66) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/deck-3-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(94) "https://www.travel.gr/food_and_drink/ta-koryfaia-estiatoria-se-paro-kai-ant/attachment/deck-3/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "7"
      ["description"]=>
      string(35) "Deck/Photo: Νίκος Κόκκας"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(6) "deck-3"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(113935)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-07-28 12:24:03"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-07-28 12:30:04"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1707)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/deck-3-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/deck-3-200x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/deck-3-768x1152.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1152)
        ["large"]=>
        string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/deck-3-683x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(683)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/deck-3-1024x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/deck-3-1365x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1365)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
  }
}
	

Το εστιατόριο Deck bar restaurant σε κλασική αισθητική και συγκρατημένη πολυτέλεια, περιβάλλεται από μεγάλα παράθυρα που αφήνουν το τοπίο να εισβάλλει στη σάλα ενώ σερβίρει και στη σκεπαστή βεράντα. Το μενού επιμελείται ο έμπειρος σεφ Γιάννης Λουκάκος και φέρει όλα στα στοιχεία της δημιουργικού του ύφους. Κοσμοπολίτικη διάθεση και ακριβά υλικά συνυπάρχουν ισορροπημένα με ελληνικές γεύσεις και τοπικά προϊόντα και δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα fusion γευστική πρόταση. Ο Chef de cuisine Νίκος Γαλατσάνος, υπηρετεί πολύ καλά από τεχνική άποψη τη γραμμή του μενού.

		array(1) {
  [0]=>
  array(3) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(113936)
      ["id"]=>
      int(113936)
      ["title"]=>
      string(16) "Bakaliaros confi"
      ["filename"]=>
      string(27) "Bakaliaros-confi-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(386018)
      ["url"]=>
      string(76) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Bakaliaros-confi-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(104) "https://www.travel.gr/food_and_drink/ta-koryfaia-estiatoria-se-paro-kai-ant/attachment/bakaliaros-confi/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "7"
      ["description"]=>
      string(64) "Μπακαλιάρος κονφί/Photo: Νίκος Κόκκας"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(16) "bakaliaros-confi"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(113935)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-07-28 12:23:28"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-07-28 12:29:31"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1707)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(77) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Bakaliaros-confi-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(77) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Bakaliaros-confi-200x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(78) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Bakaliaros-confi-768x1152.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1152)
        ["large"]=>
        string(78) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Bakaliaros-confi-683x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(683)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(79) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Bakaliaros-confi-1024x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(79) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Bakaliaros-confi-1365x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1365)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
  }
}
	

Σε διεθνή γραμμή τα πιάτα “Σούπα βελουτέ αστακού αρωματισμένη με τζίντζερ, σχινόπρασο, κρεμμύδι και συνοδεία από ψητό καλαμπόκι, το πιάτο “Κανελόνι χειροποίητο γεμιστό με καβούρι, γαρίδα, σπανάκι και μπεσαμέλ γαρίδας με μπισκ -σος αρωματισμένη με Moschato d’Asti και τα μοντέρνα ωμά: καρπάτσο λαυράκι με αχινό, μους από ταραμά, κενέλ ντομάτας και ελαιόλαδο με γιούζου, ταρτάρ τόνου με καρπούζι, σος απο δυόσμο, και τσιπς από ρύζι. Ελληνικής έμπνευσης η “Σφυρίδα αυγολέμονο φρικασέ με αλμύρες και κολοκυθάκια” και ενδιαφέρον μεσογειακής έμπνευσης πιάτο ο “Μπακαλιάρος κονφί με πέρλες από κουρκούτι, λευκό ταραμά, ψητό παντζάρι και μους παντζαριού και σος πορτοκαλιού.
Για το τέλος, ένα επικό εκμέκ: καταϊφι σκεπασμένο με κρέμα αρωματισμένη με μαστίχα και μαχλέπι, τσουρέκι σιροπιασμένο, παγωτό φιστίκι και καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης.
Νάουσα, 6986515817, www.deckparos.gr

Rada

Το εστιατόριο με τους χτιστούς καναπέδες, τις αναπαυτικές μαξιλάρες και το μεγάλο μπαρ απλώνεται κάτω από την ημισκεπαστή με καλάμια στέγη. Η αισθητική του ακολουθεί τη γοητευτική αισθητική του Boutique resort Cove Paros που το φιλοξενεί. Καθαρές λιτές γραμμές, πέτρα, τσιμεντοκονία σε γήινα χρώματα, απόλυτη εναρμόνιση με το κυκλαδίτικο τοπίο -σαν να αναδύεται μέσα από τη γη. Η διατήρηση της φυσικής βλάστησης, χαμηλοί θάμνοι που αντέχουν στο μελτέμι, καλαμιές αρμυρίκια, ελίτσες, δίνουν μια σχεδόν συγκινητική αθωότητα στο χώρο.
To μενού του εστιατορίου επιμελείται ο πολυβραβευμένος σεφ Γκίκας Ξενάκης του γνωστού αθηναϊκού εστιατορίου Aleria. Chef de cusine και executive chef του ξενοδοχείου ο σπουδαίος Δανιήλ Παπατριανταφύλλου, sous chef στο Αλέρια. Σομελιέ ο Στάθης Τσώκος, Γ.Γ. της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.

		array(1) {
  [0]=>
  array(3) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(113966)
      ["id"]=>
      int(113966)
      ["title"]=>
      string(12) "Amuse Bouche"
      ["filename"]=>
      string(23) "Amuse-Bouche-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(675947)
      ["url"]=>
      string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Amuse-Bouche-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(100) "https://www.travel.gr/food_and_drink/ta-koryfaia-estiatoria-se-paro-kai-ant/attachment/amuse-bouche/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "7"
      ["description"]=>
      string(43) "Amuse Bouche/Photo: Νίκος Κόκκας"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(12) "amuse-bouche"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(113935)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-07-28 12:33:23"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-07-28 12:34:04"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1707)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Amuse-Bouche-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Amuse-Bouche-200x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(74) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Amuse-Bouche-768x1152.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1152)
        ["large"]=>
        string(74) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Amuse-Bouche-683x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(683)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(75) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Amuse-Bouche-1024x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(75) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Amuse-Bouche-1365x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1365)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
  }
}
	

Τα πιάτα φωνάζουν ελληνικό καλοκαίρι. Φρέσκα λαχανικά, ψάρια, βότανα, τοπικά προϊόντα, όλα συνδυασμένα αρμονικά και με λεπτότητα, με την αναγνωρίσιμη σφραγίδα της δημιουργικότητας του Ξενάκη. Απολύτως ξεχωριστά δυο ντελικάτα χορταφαγικά πιάτα: “Βλήτα στη σχάρα με σκορδαλιά αμυγδάλου και φρέσκο μάραθο” και “Κολοκυθάκια μαριναρισμένα με πέστο από φιστίκια Αίγίνης γραβιέρα Πάρου και μοσχολέμονο”. Αξέχαστα.

		array(1) {
  [0]=>
  array(3) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(113972)
      ["id"]=>
      int(113972)
      ["title"]=>
      string(9) "Lavraki _"
      ["filename"]=>
      string(20) "Lavraki-_-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(496254)
      ["url"]=>
      string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Lavraki-_-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(97) "https://www.travel.gr/food_and_drink/ta-koryfaia-estiatoria-se-paro-kai-ant/attachment/lavraki-_/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "7"
      ["description"]=>
      string(45) "Λαυράκι/Photo: Νίκος Κόκκας"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(9) "lavraki-_"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(113935)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-07-28 12:33:55"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-07-28 12:39:27"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1707)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Lavraki-_-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Lavraki-_-200x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Lavraki-_-768x1152.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1152)
        ["large"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Lavraki-_-683x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(683)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Lavraki-_-1024x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Lavraki-_-1365x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1365)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
  }
}
	

Κατά τα λοιπά, θα παραγγείλετε Παλαμίδα ημίπαστη πλακί με ντοματοσαλάτα, φρέσκια ρίγανη και ντρέσινγκ βασιλικού, Χταπόδι σχάρας με καπαροσαλάτα Σίφνου και αλιάδα με σαφράν, Ψάρι (ημέρας) σοτέ με πουρέ καρότου, κουμ κουάτ κονφί και σος ψαριού αρωματισμένη με λουϊζα, Λαυράκι ψητό στο φούρνο με σύβραση -πουρέ μαρμελάδα ντομάτα και πουρέ από φινόκιο και σελινόριζα με σος σαβόρο από ξύδι, σκόρδο, σταφίδα, δεντρολίβανο.

Οι κρεοφάγοι θα αγαπήσουν το μελωμένο αρνάκι σιγομαγειρεμένο, με συνοδεία χλιαρή μελιτζανοσαλάτα, κατίκι Δομοκού και σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης και δεντρολίβανο. Η ντελικάτη Μους από παριανή ξυνομυζήθρα με κονσομέ φράουλας, αμύγδαλα και σορμπέ φράουλας κλείνει όμορφα την εμπειρία.
Βoutique Resort Cove Paros, παραλία Αγίων Αναργύρων (δίπλα στη Νάουσα), 2284028576, www.coveparos.gr

Parostia

Φετινή άφιξη το ξενοδοχείο Cosme στην παραλία των Αγίων Αναργύρων, ενσωματώνει αναφορές στην νησιώτικη αρχιτεκτονική. Γίνεται αξεχώριστο κομμάτι του περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας τη φυσική βλάστηση ως οργανικό του στοιχείο, ενώ ο σχεδιασμός των κοινόχρηστων χώρων δημιουργεί την αίσθηση πως δεν εγκαταλείπεις το χωριό αλλά συνεχίζεις να περιπλανιέσαι στα σοκάκια του. Το εστιατόριο Parostia του ξενοδοχείου, πάνω στη θάλασσα, εκπέμπει ανεπιτήδευτη, φιλόξενη διάθεση. Η διαχείριση των γεύσεων βρίσκεται στα χέρια του διεθνούς σεφ Γιάννη Κιόρογλου (σεφ στο εστιατόριο La Petite Maison στις Κάννες και στο εστιατόριο La Guerite στο Saint Barth). Το μενού περιλαμβάνει μια εκτεταμένη επιλογή από ακριβά ξένα κυρίως κρέατα (wagyu, κά) με ιδιαίτερες κοπές και ενδιαφέροντα ελληνοπρεπή πιάτα σε fusion απόδοση, τα απαραίτητα ωμά και σαλάτες. Chef de cuisine o Βασίλης Τσαντίρης.

		array(1) {
  [0]=>
  array(3) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(114926)
      ["id"]=>
      int(114926)
      ["title"]=>
      string(23) "Kolokithoanthoi Tempura"
      ["filename"]=>
      string(28) "Kolokithoanthoi-Tempura.jpeg"
      ["filesize"]=>
      int(380942)
      ["url"]=>
      string(77) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Kolokithoanthoi-Tempura.jpeg"
      ["link"]=>
      string(111) "https://www.travel.gr/food_and_drink/ta-koryfaia-estiatoria-se-paro-kai-ant/attachment/kolokithoanthoi-tempura/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "7"
      ["description"]=>
      string(26) "Κολοκυθοανθοί"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(23) "kolokithoanthoi-tempura"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(113935)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-08-01 10:12:33"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-08-01 10:13:44"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(852)
      ["height"]=>
      int(1280)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(85) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Kolokithoanthoi-Tempura-150x150.jpeg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(85) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Kolokithoanthoi-Tempura-200x300.jpeg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(86) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Kolokithoanthoi-Tempura-768x1154.jpeg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1154)
        ["large"]=>
        string(86) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Kolokithoanthoi-Tempura-682x1024.jpeg"
        ["large-width"]=>
        int(682)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(77) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Kolokithoanthoi-Tempura.jpeg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(852)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1280)
        ["2048x2048"]=>
        string(77) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Kolokithoanthoi-Tempura.jpeg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(852)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1280)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
  }
}
	

Ξεχωρίζουν οι “Αγκινάρες Τήνου με καπνιστό χέλι και μαγιονέζα με γιούζου”, η “Σαλάτα με με σπαράγγια, ξύγαλο, πέστο βασιλικού και μπούκοβο”, οι “Κολοκυθοανθοί τεμπούρα” και τα “Lamp Lollipops (μπουκίτσες αρνιού) μαριναρισμένα με σος από γιαούρτι και συνοδεία μελιτζάνας”.

Η πειραγμένη “Παριανή ρεβιθάδα με μαύρη τρούφα, κράκερ και κρέμα γάλακτος αρωματισμένη με τρούφα” είναι μια πρόταση προς εξερεύνηση. Από τα ωμά, καλή επιλογή είναι το σεβίτσε τσιπούρας σαλατούρι με leche de tigre και κόλιανδρο.
Cosme, a Luxury Collection Resort, παραλία Αγίων Αναργύρων (δίπλα στη Νάουσα), 2284440000, www.mariott.com

Mr. E

Με γνώμονα την ποιότητα αλλά και την καινοτομία στη γαστρονομία, το Mr.E, είναι το εστιατόριο του design ξενοδοχείου Parilio που βρίσκεται στις Κολυμπήθρες. Μία μοντέρνα προσέγγιση σε ένα χώρο που αρχιτεκτονικά έχει βασικά του χαρακτηριστικά το μινιμαλισμό και τις ευθείες γραμμές.

		array(1) {
  [0]=>
  array(3) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(115075)
      ["id"]=>
      int(115075)
      ["title"]=>
      string(19) "Parilio (Mr E) (13)"
      ["filename"]=>
      string(27) "Parilio-Mr-E-13-scaled.jpeg"
      ["filesize"]=>
      int(614673)
      ["url"]=>
      string(76) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Parilio-Mr-E-13-scaled.jpeg"
      ["link"]=>
      string(103) "https://www.travel.gr/food_and_drink/ta-koryfaia-estiatoria-se-paro-kai-ant/attachment/parilio-mr-e-13/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "7"
      ["description"]=>
      string(4) "Mr E"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(15) "parilio-mr-e-13"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(113935)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-08-01 11:21:27"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-08-01 11:22:06"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1707)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(77) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Parilio-Mr-E-13-150x150.jpeg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(77) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Parilio-Mr-E-13-200x300.jpeg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(78) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Parilio-Mr-E-13-768x1152.jpeg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1152)
        ["large"]=>
        string(78) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Parilio-Mr-E-13-683x1024.jpeg"
        ["large-width"]=>
        int(683)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(79) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Parilio-Mr-E-13-1024x1536.jpeg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(79) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Parilio-Mr-E-13-1365x2048.jpeg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1365)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
  }
}
	

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης, chef -patron του εστιατορίου CTC, έχει αναλάβει τα ηνία του Mr. E, του εστιατορίου δημιουργώντας ένα μενού σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, με άξονα την εντοπιότητα. Πατώντας γερά στην κυκλαδίτικη παράδοση, ενσωματώνει μοντέρνα γαστρονομικά στοιχεία και δημιουργεί πιάτα γεμάτα κυκλαδίτικο καλοκαίρι.
Parilio Hotel, Κολυμπήθρες, 2284028576, www.pariliohotelparos.com
(Δημήτρης Σταθόπουλος)

Galazia Hytra

Από την υπερυψωμένη βεράντα του εστιατορίου του πολυτελούς ‘Summer Senses Luxury Resort’ θα βυθιστείτε στην απέραντη αιγαιοπελαγίτικη γαλάζια θέα. Ήσυχο το μέρος, σε απόσταση αναπνοής από την παραλία της Πούντας, στην περιοχή της Μάρπησσας.
Το αδερφάκι του βραβευμένου με αστέρι Michelin αθηναϊκού εστιατορίου «Hytra» βρίσκει εδώ την ιδανική του θέση και η ομάδα της κουζίνας δημιουργεί μια από τις πιο λιτές, κομψές και γευστικές κουζίνες στο νησί.

		array(1) {
  [0]=>
  array(3) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(113998)
      ["id"]=>
      int(113998)
      ["title"]=>
      string(15) "Barbouni Savoro"
      ["filename"]=>
      string(27) "Barbouni-Savoro--scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(492543)
      ["url"]=>
      string(76) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Barbouni-Savoro--scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(105) "https://www.travel.gr/food_and_drink/ta-koryfaia-estiatoria-se-paro-kai-ant/attachment/barbouni-savoro-2/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "7"
      ["description"]=>
      string(64) "Μπαρμπούνι Σαβόρο/Photo: Νίκος Κόκκας"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(17) "barbouni-savoro-2"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(113935)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-07-28 12:51:13"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-07-28 12:53:19"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1707)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(77) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Barbouni-Savoro--150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(77) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Barbouni-Savoro--200x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(78) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Barbouni-Savoro--768x1152.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1152)
        ["large"]=>
        string(78) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Barbouni-Savoro--683x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(683)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(79) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Barbouni-Savoro--1024x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(79) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Barbouni-Savoro--1365x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1365)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
  }
}
	

Κλασικά ελληνικά πιάτα αποδίδονται με μοντέρνο τρόπο, το μικρό μενού δίνει έμφαση στα ψαρικά που συμπληρώνονται από λίγα ενδιαφέροντα πιάτα με κρέας. Η φροντίδα να ενσωματωθούν στα πιάτα τα τοπικά παριανά προϊόντα και τα προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς είναι εμφανής.
Θα απολαύσετε το Μπαρμπούνι σαβόρο με λευκή μελιτζάνα και καπνιστό λάδι από νεροκρέμμυδο και το Βιολογικό κόκορα με παλαιωμένο κρασί, κρέμα καλαμποκιού και εσαλότ με πετιμέζι. Θα σας μείνει αξέχαστη η Αιγαιοπελαγίτικη ψαρόσουπα με πετρόψαρα και λαχανικά με σαφράν και βασιλικό.

		array(1) {
  [0]=>
  array(3) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(114024)
      ["id"]=>
      int(114024)
      ["title"]=>
      string(21) "Mous lefkis sokolatas"
      ["filename"]=>
      string(25) "Mous-lefkis-sokolatas.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(804196)
      ["url"]=>
      string(74) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Mous-lefkis-sokolatas.jpg"
      ["link"]=>
      string(109) "https://www.travel.gr/food_and_drink/ta-koryfaia-estiatoria-se-paro-kai-ant/attachment/mous-lefkis-sokolatas/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "7"
      ["description"]=>
      string(71) "Μους λευκής σοκολάτας/Photo: Νίκος Κόκκας"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(21) "mous-lefkis-sokolatas"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(113935)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-07-28 12:52:50"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-07-28 12:54:27"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(2000)
      ["height"]=>
      int(2494)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(82) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Mous-lefkis-sokolatas-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(82) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Mous-lefkis-sokolatas-241x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(241)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(82) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Mous-lefkis-sokolatas-768x958.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(958)
        ["large"]=>
        string(83) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Mous-lefkis-sokolatas-821x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(821)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(84) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Mous-lefkis-sokolatas-1232x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1232)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(84) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Mous-lefkis-sokolatas-1642x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1642)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
  }
}
	

Το εξαιρετικό δείπνο κερδίζει πόντους από τα ανάλαφρα επιδόρπια: Μους λευκής σοκολάτας αρωματισμένη με μοσχολέμονο, κέικ από φιστίκι Αιγίνης, μπισκότο εστραγκόν και σορμπέ φράουλας και Ναμελάκα σοκολάτας με αφρό καραμέλας, μπισκότα σοκολάτας και παγωτό εσπρέσο. Προσεγμένη art de la table.
Summer Senses Luxury Resort, Πούντα, 2284093000
www.summersenses.gr

ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ

Βασίλαινας Blue

Ανεβαίνοντας τον κεντρικό πεζόδρομο στη Χώρα της Αντιπάρου και στρίβοντας σε ένα μικρό σοκάκι στα δεξιά, βρισκόσαστε σε μια όαση ηρεμίας. Το Βασίλαινας Blue, φετινή άφιξη στο νησί, αδελφάκι του ιστορικού εστιατορίου Βασίλαινα στην Αθήνα (κλείνει φέτος 102 χρόνια ζωής), έχει φτιάξει τη νησιώτικη φωλιά του σε μια όμορφη απλωτή αυλή με μια ελίτσα στη μέση και χαμηλό λευκό φράχτη τριγύρω. Μακριά από την πολυκοσμία του κεντρικού πεζόδρομου, έχει από την άλλη μεριά χωράφια που θυμίζουν τον τόπο όπως ήταν πολλές δεκαετίες πριν τη σημερινή θυελλώδη τουριστική του ανάπτυξη.

		array(1) {
  [0]=>
  array(3) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(114038)
      ["id"]=>
      int(114038)
      ["title"]=>
      string(31) "o mageiras Vasilis Papadopoulos"
      ["filename"]=>
      string(42) "o-mageiras-Vasilis-Papadopoulos-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(295508)
      ["url"]=>
      string(91) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/o-mageiras-Vasilis-Papadopoulos-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(119) "https://www.travel.gr/food_and_drink/ta-koryfaia-estiatoria-se-paro-kai-ant/attachment/o-mageiras-vasilis-papadopoulos/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "7"
      ["description"]=>
      string(70) "Βασίλης Παπαδόπουλος/Photo: Νίκος Κόκκας"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(31) "o-mageiras-vasilis-papadopoulos"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(113935)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-07-28 12:57:53"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-07-28 12:59:34"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1678)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(92) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/o-mageiras-Vasilis-Papadopoulos-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(92) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/o-mageiras-Vasilis-Papadopoulos-197x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(197)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(93) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/o-mageiras-Vasilis-Papadopoulos-768x1172.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1172)
        ["large"]=>
        string(93) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/o-mageiras-Vasilis-Papadopoulos-671x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(671)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(94) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/o-mageiras-Vasilis-Papadopoulos-1007x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1007)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(94) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/o-mageiras-Vasilis-Papadopoulos-1343x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1343)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
  }
}
	

Το μενού τιμάει κατ´ εξοχήν το ψάρι, ενσωματώνει ορισμένες τοπικές γεύσεις και είναι δροσερό, καλά επεξεργασμένο και νόστιμο. Θα ξεκινήσετε με την απόλυτη σπεσιαλιτέ του Βασίλαινα, τη διάσημη, ασυναγώνιστη Ταραμοσαλάτα του. Όπως παντού έτσι και εδώ δεν λείπουν τα ωμά, οπότε μπορείτε να πάρετε το Μαγιάτικο ταρτάρ με πιπεριές jalapeno, αβοκάντο κίτρινο ντοματίνι αγγουράκι αβοκάντο και λεμόνι τουρσί. Εντυπωσιακό πιάτο με κυκλαδίτικη γευστική αύρα, το Ψητό καλαμάρι σχάρας με αμοργιανή φάβα, γλυκόξινη αλμύρα, μελάνι σουπιάς και σουτζούκι Δράμας. Εξίσου εντυπωσιακό το Μαγιάτικο σαβόρο με σέσκουλα, ντομάτα, παλαιομένο ξύδι, σταφίδα, κουκουνάρι και δεντρολίβανο. Έξοχο πιάτο η Σφυρίδα σχάρας με τσιγαριαστά βλήτα και σάλτσα από αγκινάρες με τη λεπτή της γεύση. Μπορείτε ακόμα να παραγγείλετε τον Μπακαλιάρο σε κρούστα αλιάδας με κρόκο Κοζάνης και πικάντικη πολίτικη σαλάτα.

		array(1) {
  [0]=>
  array(3) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(114052)
      ["id"]=>
      int(114052)
      ["title"]=>
      string(18) "vasilenas blue (5)"
      ["filename"]=>
      string(27) "vasilenas-blue-5-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(277854)
      ["url"]=>
      string(76) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/vasilenas-blue-5-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(104) "https://www.travel.gr/food_and_drink/ta-koryfaia-estiatoria-se-paro-kai-ant/attachment/vasilenas-blue-5/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "7"
      ["description"]=>
      string(54) "Το επιδόρπιο/Photo: Νίκος Κόκκας"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(16) "vasilenas-blue-5"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(113935)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-07-28 12:58:55"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-07-28 13:02:59"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1707)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(77) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/vasilenas-blue-5-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(77) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/vasilenas-blue-5-200x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(78) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/vasilenas-blue-5-768x1152.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1152)
        ["large"]=>
        string(78) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/vasilenas-blue-5-683x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(683)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(79) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/vasilenas-blue-5-1024x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(79) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/vasilenas-blue-5-1365x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1365)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
  }
}
	

Πραγματικό επιδόρπιο, δροσερό και αρωματικό το Ροδάκινο σε βάση από σαμπλέ, μους γιούρτι, κομπόστ ροδάκινου παγωτό ροδάκινο και τούιγ με λάιμ και βανίλια.
Χώρα Αντιπάρου, 22840 63250

Kalokeri

Πάνω στον κεντρικό πεζόδρομο της Χώρας, πνιγμένο στις μπουκαμβίλιες το εστιατόριο είναι ένα από τα καλύτερα spot για να βλέπετε και να σας βλέπουν, καθώς σερβίρει στην υπερυψωμένη βεραντούλα και βγάζει τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο.
Η Βάνα Βρεττού, βραβευμένη σεφ και ιδιοκτήτρια του αθηναϊκού εστιατορίου “Μαγικές Κατσαρόλες”, στήνει ένα μενού όλο δροσιά και κέφι, με μεγάλη νοστιμιά και εξαιρετικές πρώτες ύλες. Και εδώ τα ωμά παίζουν το ρόλο τους οπότε θα ξεκινήσετε με ένα καλοφτιαγμένο Μπαρμπούνι ταρτάρ με γουασάμπι και θα συνεχίσετε με ευωδιαστά Γιουρβαλάκια σφυρίδας με βελουτέ κακαβιάς αρωματισμένη με σαφράν.

		array(1) {
  [0]=>
  array(3) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(114062)
      ["id"]=>
      int(114062)
      ["title"]=>
      string(20) "giouverlakia sfyrida"
      ["filename"]=>
      string(31) "giouverlakia-sfyrida-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(138334)
      ["url"]=>
      string(80) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/giouverlakia-sfyrida-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(110) "https://www.travel.gr/food_and_drink/ta-koryfaia-estiatoria-se-paro-kai-ant/attachment/giouverlakia-sfyrida-3/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "7"
      ["description"]=>
      string(70) "Γουβαρλάκια Σφυρίδας/Photo: Νίκος Κόκκας"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(22) "giouverlakia-sfyrida-3"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(113935)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-07-28 13:06:54"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-07-28 13:08:05"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1707)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(81) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/giouverlakia-sfyrida-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(81) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/giouverlakia-sfyrida-200x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(82) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/giouverlakia-sfyrida-768x1152.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1152)
        ["large"]=>
        string(82) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/giouverlakia-sfyrida-683x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(683)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(83) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/giouverlakia-sfyrida-1024x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(83) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/giouverlakia-sfyrida-1365x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1365)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
  }
}
	

Μεγάλο σουξέ, statement δημιουργία του εστιατορίου και ο πιο πρωτότυπος τρόπος που έχετε ποτέ γευτεί τις μπάμιες είναι οι Μπάμιες παναρισμένες με τρίμμα ντάκου και τηγανισμένες με συνοδεία ταρτάρ ντομάτας και κρέμα φέτας. Τρώγονται σαν ορεκτικό, σαν συνοδευτικό στο τσίπουρο, σαν τσίπς, και γενικά είναι αχτύπητες.

		array(1) {
  [0]=>
  array(3) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(114068)
      ["id"]=>
      int(114068)
      ["title"]=>
      string(12) "Vana Vrettou"
      ["filename"]=>
      string(23) "Vana-Vrettou-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(374154)
      ["url"]=>
      string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Vana-Vrettou-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(100) "https://www.travel.gr/food_and_drink/ta-koryfaia-estiatoria-se-paro-kai-ant/attachment/vana-vrettou/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "7"
      ["description"]=>
      string(57) "Η Βάνα Βρεττού/Photo: Νίκος Κόκκας"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(12) "vana-vrettou"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(113935)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-07-28 13:07:21"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-07-28 13:08:47"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1707)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Vana-Vrettou-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Vana-Vrettou-200x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(74) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Vana-Vrettou-768x1152.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1152)
        ["large"]=>
        string(74) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Vana-Vrettou-683x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(683)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(75) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Vana-Vrettou-1024x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(75) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Vana-Vrettou-1365x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1365)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
  }
}
	

Ο κατάλογος περιλαμβάνει πολλά πιάτα με ψάρι και κρέας. Σημειώστε τις γαρίδες κανταΐφι πάνω σε αβοκάντο, το ριζότο σουπιάς με μελάνι, το κριθαρότο θαλασσινών, το μοσχάρι σιδηρόδρομο, τα ραβιολια, το λαυράκι με μακαρόνια. Πολλές επιλογές για γλυκό -ξεχωρίζει η πάβλοβα. Πολλά ντόπια υλικά, επαγγελματικό, ανοιχτόκαρδο σέρβις. Ένα εστιατόριο -καθρέφτης του “έξω καρδιά” ελληνικού καλοκαιριού.
Χώρα Αντιπάρου, 2284 063037

Samano

		array(1) {
  [0]=>
  array(3) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(114082)
      ["id"]=>
      int(114082)
      ["title"]=>
      string(59) "Stefanakis Petros, Koutsopoulos Leonidas, Touloupis Giorgos"
      ["filename"]=>
      string(68) "Stefanakis-Petros-Koutsopoulos-Leonidas-Touloupis-Giorgos-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(823813)
      ["url"]=>
      string(117) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Stefanakis-Petros-Koutsopoulos-Leonidas-Touloupis-Giorgos-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(145) "https://www.travel.gr/food_and_drink/ta-koryfaia-estiatoria-se-paro-kai-ant/attachment/stefanakis-petros-koutsopoulos-leonidas-touloupis-giorgos/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "7"
      ["description"]=>
      string(140) "Πέτρος Στεφανάκς, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Γιώργος Τουλουπής/Photo: Νίκος Κόκκας"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(57) "stefanakis-petros-koutsopoulos-leonidas-touloupis-giorgos"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(113935)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-07-28 13:11:23"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-07-28 13:12:16"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1705)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(118) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Stefanakis-Petros-Koutsopoulos-Leonidas-Touloupis-Giorgos-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(118) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Stefanakis-Petros-Koutsopoulos-Leonidas-Touloupis-Giorgos-200x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(119) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Stefanakis-Petros-Koutsopoulos-Leonidas-Touloupis-Giorgos-768x1153.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1153)
        ["large"]=>
        string(119) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Stefanakis-Petros-Koutsopoulos-Leonidas-Touloupis-Giorgos-682x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(682)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(120) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Stefanakis-Petros-Koutsopoulos-Leonidas-Touloupis-Giorgos-1023x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1023)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(120) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Stefanakis-Petros-Koutsopoulos-Leonidas-Touloupis-Giorgos-1364x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1364)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
  }
}
	

Δροσερό, καλόγουστο εστιατόριο στην πιο προνομιακή θέση του νησιού, πάνω στο λιμανάκι μπροστά στις βάρκες. Ανοιχτό από όλες τις μεριές, αναπνέει τη θαλασσινή αύρα όλες τις ώρες τις μέρας. Σοβαρό ατού του εστιατορίου το μεγάλο μπαρ με εξαιρετικά κοκτέιλ από τον Ηead bartender Παναγιώτη Ρούκα (προτείνονται και ως pairing με το φαγητό) και οι ωραίες και μετά γνώσεις μουσικές.

		array(1) {
  [0]=>
  array(3) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(114078)
      ["id"]=>
      int(114078)
      ["title"]=>
      string(7) "Octapus"
      ["filename"]=>
      string(20) "Octapus-1-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(906383)
      ["url"]=>
      string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Octapus-1-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(97) "https://www.travel.gr/food_and_drink/ta-koryfaia-estiatoria-se-paro-kai-ant/attachment/octapus-2/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "7"
      ["description"]=>
      string(45) "Χταπόδι/Photo: Νίκος Κόκκας"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(9) "octapus-2"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(113935)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-07-28 13:11:08"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-07-28 13:13:51"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1707)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Octapus-1-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Octapus-1-200x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Octapus-1-768x1152.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1152)
        ["large"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Octapus-1-683x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(683)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Octapus-1-1024x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/Octapus-1-1365x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1365)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
  }
}
	

Mενού από τον σεφ Λεωνίδα Κουτσόπουλο, κριτή στο τηλεοπτικό σόου Master chef. Πιάτα με βάση το κρέας ή τα ψάρια και τα θαλασσινά που ενσωματώνουν ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα και έθνικ πρώτες ύλες. Ξεχωριστό πιάτο με ισορροπία στις γεύσεις και μεγάλη νοστιμιά, η Πράσινη φάβα από αποξηραμένο αρακά, με τρούφα, κρόκο αυγού, crispy προσούτο Ευρυτανίας, πρόβειο λουκάνικο και θυμάρι. Πολύ ευγενικό προσωπικό.
Χώρα Αντιπάρου, 2284061497, 6988533883

Διαβάστε ακόμα:

Πού θα φάτε τέλεια στην Πάρο – Παραδοσιακές ταβέρνες, κοσμοπολίτικα, ιστορικά καφενεία

Ένα γαστρονομικό οδοιπορικό στις γεύσεις της Πάρου

Τα τοπικά πιάτα της Πάρου