Ένα μυστικό δωμάτιο μέσα στον ανεμόμυλο του Moulin Rouge ζωντανεύει την τέχνη και τον ρομαντισμό της εποχής της Belle Époque, για ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο.

15

Τρεις διανυκτερεύσεις, με μόνο 1 ευρώ ανά διανυκτέρευση, προσφέρουν μια κλεφτή ματιά πίσω από τις βελούδινες κουρτίνες του παγκοσμίου φήμης καμπαρέ και μια ματιά στον εντυπωσιακό κόσμο της γαλλικής χλιδής.

Ειδικότερα, το Moulin Rouge φανερώνει ένα απομονωμένο δωμάτιο μέσα στον εμβληματικό κόκκινο ανεμόμυλο που έχει σχεδιαστεί πολυτελώς για να ταξιδέψει τους επισκέπτες στο χρόνο και συγκεκριμένα στα τέλη του 19ου αιώνα. Λίγοι γνωρίζουν τον χώρο μέσα στον ανεμόμυλο, ο οποίος δεν ήταν ποτέ ανοιχτός για το κοινό, ωστόσο πλέον μπορεί να γίνει κράτηση για διανυκτέρευση μέσω Airbnb.

Το εσωτερικό του ανεμόμυλου έχει μετατραπεί σε ένα μπουντουάρ εμπνευσμένο από την Belle Époque, που θυμίζει την εποχή του καμπαρέ. Οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση στα παρασκήνια του θεάτρου, θα απολαύσουν ένα παραδοσιακό γαλλικό γεύμα τριών πιάτων, τις καλύτερες θέσεις κατά τη διάρκεια της περίφημης παράστασης Féerie του Moulin Rouge και μια διανυκτέρευση στον εμβληματικό ανεμόμυλο, όλα για μόλις 1 ευρώ τη βραδιά.

Η κορυφαία χορεύτρια Claudine Van Den Bergh θα ανοίξει τις πόρτες του καταλύματος που θα φιλοξενήσει για τρεις διανυκτερεύσεις δύο επισκέπτες στις 13, 20 και 27 Ιουνίου.

Τι περιλαμβάνουν οι μαγικές παριζιάνικες στιγμές για τους επισκέπτες

Κατά την άφιξή τους, οι επισκέπτες θα απολαύσουν μια προσεκτικά επιμελημένη βραδιά σχεδιασμένη για να αναδείξει το μεγαλείο του λαμπρού καμπαρέ. Τα κυριότερα σημεία της διαμονής τους, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη διανυκτέρευση στον κόκκινο μύλο, τις καλύτερες θέσεις κατά τη διάρκεια της παράστασης Moulin Rouge, Féerie, συνάντηση στο καμαρίνι με την οικοδέσποινα και χορεύτρια Claudine Van Den Bergh, ιδιωτική ξενάγηση, απεριτίφ στη ρομαντική βεράντα του τελευταίου ορόφου, δείπνο τριών πιάτων από το μενού της Belle Époque που ετοιμάζει ο σεφ Arnaud Demerville, ενώ το επόμενο πρωί θα προσφερθεί ένα κλασικό παριζιάνικο petit déjeuner.

Σημειώνεται ότι οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κράτηση για τις τρεις μεμονωμένες διανυκτερεύσεις στις 13, 20 και 27 Ιουνίου, από την Τρίτη 17 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. στη διεύθυνση airbnb.com/moulinrouge.

Η ιστορία του Moulin Rouge με μια ματιά

Το Moulin Rouge το οποίο φέτος γίνεται 133 ετών, δημιουργήθηκε το 1889 και έγινε αθάνατο στο χρόνο από τον Toulouse-Lautrec. Στην καρδιά της Μονμάρτρης, το Moulin Rouge είναι περισσότερο γνωστό ως η γενέτειρα του γαλλικού Cancan, ενός απολαυστικά ζωντανού καμπαρέ και μιας παράστασης που είναι συμβολική για την εποχή της Belle Epoque. Κατά την αναμόρφωση των διακοσμητικών και στιλιστικών λεπτομερειών αυτής της περίφημης ιστορικής περιόδου, η Airbnb συνεργάστηκε με τον διάσημο Γάλλο ιστορικό του 19ου αιώνα, Jean-Claude Yon,  για να ανακαινίσει αυθεντικά τον ανεμόμυλο, όπως ακριβώς αρμόζει στο μεγαλείο του.

Όπως αναφέρει ο κ. Yon, η εποχή της Belle Epoque ήταν μια εποχή άνθισης για τον γαλλικό πολιτισμό και τις τέχνες και κανένα ορόσημο δεν είναι πιο εμβληματικό για εκείνη την περίοδο από το Moulin Rouge. Το μυστικό δωμάτιο μέσα στον διάσημο ανεμόμυλο του καμπαρέ έχει σχεδιαστεί για να ταξιδέψει τον επισκέπτη του Παρισιού σε ένα αυθεντικό ταξίδι πίσω στο χρόνο, όπου θα γνωρίσει τη γαλλική πρωτεύουσα των τεχνών και των απολαύσεων.

Σε όλη του την ιστορία, ο ανεμόμυλος ανακατασκευάστηκε έπειτα από πυρκαγιά, 30 χρόνια μετά την ανέγερσή του, ενώ δεν άνοιξε ποτέ έως τώρα για το κοινό.

Σήμερα, το καστ των 60 καλλιτεχνών από 14 διαφορετικές εθνικότητες εμφανίζεται δύο φορές κάθε βράδυ στην παράσταση «Féerie», με 1.000 κοστούμια, πολυτελή σκηνικά σε αστραφτερά χρώματα και τα περίφημα γαλλικά Cancan, ενώ υποδέχεται κάθε χρόνο περισσότερους από 600.000 θεατές από όλο τον κόσμο. 

Διαβάστε ακόμα:

Rose Bakery: Το καφέ με το πιο φημισμένο κάροτ κέικ στο Παρίσι γίνεται 20 χρονών

Πολυτέλεια, απλότητα ή ρομαντισμός: 8 πανέμορφα Airbnb διαμερίσματα στο Παρίσι

Senlis & Chantilly: Δύο παραμυθένιοι προορισμοί μια ανάσα από το Παρίσι