Έχοντας το προνόμιο να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Πλατεία Συντάγματος, το Παγκράτι είναι μία από τις πιο διάσημες γειτονιές του Δήμου Αθηναίων. Και τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη δημοφιλία, γεμίζοντας με στέκια ιδιαιτέρως αγαπητά στη νεολαία της πρωτεύουσας.

15

Έχεις ακίνητο προς πώληση; Ανάθεσέ το εδώ για άμεση πώληση.

Το Παγκράτι άρχισε να οργανώνεται ως γειτονιά το 1886, στην περιοχή που τότε έρρεε ακόμα ο ποταμός Ιλισσός (εξακολουθεί να ρέει και σήμερα, αλλά δεν είναι πια ορατός). Η ονομασία απαντάται για πρώτη φορά το 1920 και οφείλεται σε γερμανικούς χάρτες του 1891, που μάλλον τη δανείστηκαν από το ιερό του Ηρακλή Παγκράτη το οποίο βρέθηκε στη συμβολή της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου με την οδό Βασιλέως Γεωργίου Β’: ο Παγκράτης ήταν πανάρχαιος χθόνιος θεός, του οποίου η λατρεία συγχωνεύτηκε βαθμιαία με εκείνη του Ηρακλή.

Ψάχνεις για αγορά ακινήτου;
Συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο μέσα σε λίγα λεπτά και η Prosperty σου εγγυάται την εύρεση του ακινήτου!

Το Παγκράτι γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη κατά τον Μεσοπόλεμο: χάρη στην εγγύτητά του στο Ζάππειο, αλλά και στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και στο περίφημο Άλσος του στα πέριξ της οδού Ευτυχίδου, έγινε επίκεντρο της ζωής όλης της (τότε) νοτιοανατολικής Αθήνας. Μετά τη δεκαετία του 1950 γέμισε πολυκατοικίες, αναδείχθηκε όμως και σε εμπορικό κέντρο, ενώ γνώρισε ακόμα μεγαλύτερη φήμη χάρη στον Μάνο Χατζιδάκι, ο οποίος κατοικούσε εκεί. Γύρω στο 2000 σημειώθηκε μια παροδική κάμψη, ωστόσο η περιοχή αναγεννήθηκε την επόμενη δεκαετία χάρη στο άνοιγμα πολλών μαγαζιών στην πλατεία Βαρνάβα, στην πλατεία Προσκόπων και στην πλατεία Πλαστήρα, τα οποία έγιναν –και παραμένουν– δημοφιλέστατα στέκια της αθηναϊκής νεολαίας.

Στο κέντρο αυτής της τόσο ξεχωριστής συνοικίας, η Prosperty εξασφάλισε δύο διαμερίσματα 110 και 49 τ.μ., τα οποία αποτελούν εξαιρετικές ευκαιρίες για όσους θα ήθελαν να ζήσουν στο Παγκράτι.

Το ακίνητο των 110 τ.μ.

Πρόκειται για ανακαινισμένο (2014) ρετιρέ 110 τ.μ., ευρισκόμενο στον 5ο όροφο εξαώροφης πολυκατοικίας, στο κέντρο του Παγκρατίου. Αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια, σαλόνι, 1 κουζίνα, 1 μπάνιο και 1 W.C. Διαθέτει πανοραμική θέα προς την πόλη, η οποία φτάνει όμως μέχρι και τη θάλασσα, καθώς και θέρμανση που εξασφαλίζεται με αέριο. Κοντά του, επίσης, βρίσκεται πρόσβαση σε λεωφορείο.

×
play button
PLAY FULL VIDEO

Δείτε το ακίνητο από κοντά κάνοντας κλικ στο “Αίτημα Επίσκεψης” πάνω δεξιά σας.

Το ακίνητο των 49 τ.μ.

Αυτό το πρόσφατα ανακαινισμένο (2021) διαμέρισμα των 49 τ.μ. βρίσκεται στον πρώτο όροφο διώροφης κατοικίας, στο Άλσος του Παγκρατίου. Αποτελείται από 1 υπνοδωμάτιο, σαλόνι, 1 κουζίνα και 1 μπάνιο. Η θέρμανση εξασφαλίζεται με αέριο, ενώ κοντά του υπάρχει πρόσβαση σε λεωφορείο.

Δείτε το ακίνητο από κοντά κάνοντας κλικ στο “Αίτημα Επίσκεψης” πάνω δεξιά σας.

The Prosperty

Σε έναν διαρκώς εξελισσόμενο τομέα, όπως είναι το Real Estate, η Prosperty διαμορφώνει το μέλλον των ακινήτων ψηφιακά, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και καινοτόμων εργαλείων.

Στην πλατφόρμα της Prosperty, οι ιδιοκτήτες, για πρώτη φορά, αναθέτουν το ακίνητό τους για πώληση ή ενοικίαση εύκολα και γρήγορα, αναβαθμίζοντάς το με τον καλύτερο τρόπο.

Έχοντας τα έγγραφα του ακινήτου, η Prosperty μπορεί να τρέξει με τους έμπιστους συνεργάτες της (Νομικά, Τεχνικά & Συμβολαιογραφικά γραφεία) όλη τη διαδικασία, επιτρέποντας σχεδόν ανέπαφες διαδικασίες πώλησης και αγοράς. Η διαδικασία ολοκληρώνεται 4 φορές πιο γρήγορα από ό,τι ισχύει στην αγορά σήμερα.

Η εμπειρία μίσθωσης και ενοικίασης για μεσο-μακροχρόνια διαστήματα πραγματοποιείται εντελώς ψηφιακά, για πρώτη φορά με μηδενικό κόστος για τον ιδιοκτήτη ενός ακινήτου, καθώς και με ένα μίσθωμα για τον ενοικιαστή.

Η Prosperty, διαθέτοντας σήμερα ένα αξιόλογο και ποιοτικό portfolio με πάνω από 2.000 ακίνητα, προσθέτοντας περίπου 300 νέα ακίνητα στο χαρτοφυλάκιό της μηνιαίως και έχοντας πρόσβαση σε επενδυτικές ευκαιρίες μέσα από τις συνεργασίες της με μεγάλους θεσμικούς ιδιοκτήτες ακινήτων, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία κάλυψης του ακινήτου, μέσω εικόνων υψηλής ανάλυσης, εικονικής περιήγησης με 360ᵒ στο εσωτερικό του ακινήτου και εντυπωσιακών drone video από τον περιβάλλοντα χώρο.