Τα νότια προάστια της Αθήνας θεωρούνται μία από τις ομορφότερες ενότητες όλου του λεκανοπεδίου της Αττικής, έχοντας κατορθώσει να διατηρήσουν τον χαρακτήρα τους ακόμα και στις δεκαετίες της μεγάλης οικιστικής ανάπτυξης στο τελευταίο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι περιοχές τους που βρίσκονται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα περιγράφονται συχνά ως «Αθηναϊκή Ριβιέρα».

12

Ανάμεσα στις τελευταίες, το Παλαιό Φάληρο πρωταγωνιστεί σταθερά μέσα στα χρόνια, έχοντας την τύχη να αναπτυχθεί ως μια παραλιακή συνοικία, που ταυτόχρονα διατηρεί και μικρή απόσταση από το κέντρο της πρωτεύουσας –μόλις 9 χιλιόμετρα, έχοντας άμεση σύνδεση μέσω του τραμ. Επιπλέον, χάρη στις νεοκλασικές του επαύλεις, μα και στη σύγχρονη άνθιση της Μαρίνας του Φλοίσβου, παντρεύει καλαίσθητα το παλιό αστικό στυλ με διάφορα μοντέρνα αρχιτεκτονικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να παραμένει περιοχή που συναγωνίζεται το ιστορικό κέντρο των Αθηνών σε υψηλές αξίες, αισθητική και σταθερή ζήτηση για ακίνητα.

Όμορφες, ωστόσο, είναι και οι περιοχές προς τα νότια που δεν βγαίνουν απευθείας στη θάλασσα, όπως λ.χ. η Αργυρούπολη, η οποία ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1920 από Πόντιους πρόσφυγες. Πρόκειται για μια ήσυχη συνοικία, με τη δική της εμπορική κίνηση και με εξαιρετική ρυμοτομία, η οποία αναπτύσσεται ταχέως τα τελευταία χρόνια. Παλιότερα θεωρούταν κάπως απομονωμένη, όμως ο χαρακτήρας της άλλαξε με το άνοιγμα του σταθμού μετρό «Αργυρούπολη» και αναμένεται να μεταβληθεί ακόμα περισσότερο στο προσεχές μέλλον, μόλις αξιοποιηθεί η έκταση 5.300 στρεμμάτων του πρώην Διεθνούς Αεροδρομίου στο άμεσα γειτονικό Ελληνικό (με το οποίο αποτελούν ενιαίο Δήμο).

Μέσω της πλατφόρμας ακινήτων www.altamiraproperties.gr, η doValue διαθέτει δύο διαμερίσματα 217 τ.μ. και 52 τ.μ. (αντίστοιχα) στο Παλαιό Φάληρο και στην Αργυρούπολη, τα οποία αποτελούν ευκαιρίες για όσους επιθυμούν να ζήσουν σε αυτές τις προνομιακές περιοχές των νοτίων προαστίων της Αθήνας, όπου η ζήτηση για κατοικίες παραμένει σταθερά υψηλή.

Το ακίνητο των 217 τ.μ. στο Παλαιό Φάληρο*

Αυτή το οροφοδιαμέρισμα των 217,5 τ.μ. βρίσκεται στον 1ο όροφο μιας τριώροφης οικοδομής, στην περιοχή που είναι γνωστή ως Τροκαντερό –μόλις 500 μέτρα μακριά από το Πάρκο Φλοίσβου. Είναι πέτρινο, διατηρητέο (κατασκευάστηκε προ του 1955) και ολικά ανακαινισμένο από το 2005 (έγινε και επισκευή των όψεών του). Αποτελείται από 3 υπνοδωμάτια, καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, μπάνιο και W.C., διαθέτει χώρο γραφείου καθώς και στεγασμένη βεράντα, ενώ έχει δικές του και 2 ισόγειες αποθήκες 6,5 τ.μ., όπως και 1 θέση στάθμευσης (επίσης ισόγεια) με εμβαδόν 18 τ.μ.

Στοιχεία ακινήτου

Διεύθυνση: Αιόλου 21 & Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο
Τιμή πρώτης προσφοράς: 262.000€

Photo: www.eauction.gr

Το ακίνητο των 52 τ.μ. στην Αργυρούπολη*

Πρόκειται για διαμέρισμα 52,01 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στον 2ο όροφο μιας νεόδμητης, τετραώροφης πολυκατοικίας (κατασκευής 2008, με καλό βαθμό συντήρησης). Αποτελείται από σαλόνι, κουζίνα και μπάνιο.

Στοιχεία ακινήτου

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 116, Αργυρούπολη
Τιμή πρώτης προσφοράς: 118.000€

*Το ακίνητο εκτίθεται σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό, ο οποίος είναι αναρτημένος στο eauction.gr (πλατφόρμα διενέργειας πλειστηριασμών).

Η doValue Greece, μέσω της doValue Greece Real Estate Services διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη διαχείριση ακινήτων στην ελληνική αγορά, έχοντας στην διαχείρισή της σήμερα περισσότερα από 260.000 ακίνητα και παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα υποστηρικτικών υπηρεσιών. Μέσω της πλατφόρμας altamiraproperties.gr παρέχεται ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον παρουσίασης κάθε κατηγορίας ακινήτων σε όλη την Ελλάδα που δίνει σε επενδυτές και ιδιώτες τη δυνατότητα να βρουν τις ευκαιρίες που ταιριάζουν στις ανάγκες τους. Στην πλατφόρμα μπορείτε να βρίσκετε ακίνητα για προσωπική χρήση ή επένδυση, βλέπετε τα χαρακτηριστικά τους, αξιοποιείτε έξυπνα εργαλεία και ενημερώνεστε για νέες ευκαιρίες.