Στρατηγικά τοποθετημένο, το Κουκάκι βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πρωτεύουσας –στο Σύνταγμα πηγαίνει κανείς και με τα πόδια– μα την ίδια στιγμή διατηρεί και κάποια απόσταση, εξασφαλίζοντας έτσι έναν χαρακτήρα αυτόνομης γειτονιάς. Όλα αυτά το βοήθησαν να γνωρίσει ξεχωριστή άνθηση μέσα στα χρόνια, με ορισμένους να το αποκαλούν μέχρι και «μικρό Παρίσι» της Αθήνας.

16

Έχεις ακίνητο προς πώληση; Ανάθεσέ το εδώ για άμεση πώληση.

Το Κουκάκι βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του λόφου Φιλοπάππου. Διασχίζεται από τη Λεωφόρο Συγγρού, ενώ συνορεύει απευθείας με τον χώρο της Ακρόπολης και του Ηρώδειου, αλλά και με τα Πετράλωνα. Στην επικράτειά του, επιπλέον, εντοπίζεται και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Η περιοχή ήταν εξοχή δίπλα στον ποταμό Ιλισσό, μέχρι που ξεκίνησε να κατοικείται στις αρχές του 20ου αιώνα. Τότε πήρε και το όνομά της, λόγω του Γεώργιου Κουκάκη, ο οποίος άνοιξε εκεί βιοτεχνία σιδερένιων κρεβατιών. Αρχικά λοιπόν λεγόταν «του Κουκάκη», αλλά με τον καιρό ξεχάστηκε το παρελθόν της και επικράτησε το απλουστευμένο Κουκάκι. Η συνοικία πυκνοκατοικήθηκε από τη δεκαετία του 1960 και μετά, μπόρεσε όμως και διατήρησε αρκετά χαρακτηριστικά της παλιάς Αθήνας (π.χ. νεοκλασικά αρχοντικά ή πολυκατοικίες του Μεσοπολέμου), όπως και κάποια ταβερνάκια με ιδιαίτερη φήμη. Για τους λόγους αυτούς την αποκάλεσαν «Μικρό Παρίσι», στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Ψάχνεις για αγορά ακινήτου;
Συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο μέσα σε λίγα λεπτά και η Prosperty σου εγγυάται την εύρεση του ακινήτου!

Λόγω του μετρό που ήρθε εκεί με τη στάση «Συγγρού-Φιξ» αλλά και των πολλών καφέ και μπαρ που άνοιξαν στα δρομάκια του τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας πόλο έλξης για τις νεότερες ηλικίες, το Κουκάκι γνωρίζει ξανά μεγάλη άνθηση: θεωρείται μία από τις πιο ζωντανές και ταχέως αναπτυσσόμενες συνοικίες της Αθήνας. Ταυτόχρονα, βέβαια, παραμένει και μια ακριβή γειτονιά, λόγω της άμεσης γειτνίασής της προς την Ακρόπολη.

Σε αυτή την ιδιαίτερα προνομιακή περιοχή του αθηναϊκού κέντρου το χαρτοφυλάκιο της Prosperty εξασφάλισε 2 όμορφα ακίνητα 118 και 80 τ.μ., τα οποία αποτελούν εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία για όσους ονειρεύονται να κατοικήσουν στο Κουκάκι.

Το ακίνητο των 118 τ.μ.

Αυτό το ευρύχωρο και ιδιαίτερα φωτεινό διαμέρισμα των 118 τ.μ. βρίσκεται στον 4ο όροφο εξαώροφης πολυκατοικίας, στη γειτονιά Μακρυγιάννη. Αποτελείται από 3 υπνοδωμάτια, σαλόνι, 1 κουζίνα, 1 μπάνιο και 1 W.C. Επιπλέον, διαθέτει και 3 αποθηκευτικούς χώρους.

×
play button
PLAY FULL VIDEO

Θέλετε να δείτε το ακίνητο από κοντά; Κάντε “κλικ” στο “Αίτημα Επίσκεψης” πάνω δεξιά και ένα μέλος της Prosperty θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.

Το ακίνητο των 80 τ.μ.

Πρόκειται για πρόσφατα ανακαινισμένο (2019) διαμέρισμα 80 τ.μ., ευρισκόμενο στον 1ο όροφο πενταώροφης πολυκατοικίας, στη γειτονιά Μακρυγιάννη. Αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια, σαλόνι, 1 κουζίνα και 1 μπάνιο. Βρίσκεται πολύ κοντά σε πάρκο και παιδική χαρά, αλλά και σε πρόσβαση σε λεωφορείο.

Θέλετε να δείτε το ακίνητο από κοντά; Κάντε “κλικ” στο “Αίτημα Επίσκεψης” πάνω δεξιά και ένα μέλος της Prosperty θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.

The Prosperty

Σε έναν διαρκώς εξελισσόμενο τομέα, όπως είναι το Real Estate, η Prosperty διαμορφώνει το μέλλον των ακινήτων ψηφιακά, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και καινοτόμων εργαλείων.

Στην πλατφόρμα της Prosperty, οι ιδιοκτήτες, για πρώτη φορά, αναθέτουν το ακίνητό τους για πώληση ή ενοικίαση εύκολα και γρήγορα, αναβαθμίζοντάς το με τον καλύτερο τρόπο.

Έχοντας τα έγγραφα του ακινήτου, η Prosperty μπορεί να τρέξει με τους έμπιστους συνεργάτες της (Νομικά, Τεχνικά & Συμβολαιογραφικά γραφεία) όλη τη διαδικασία, επιτρέποντας σχεδόν ανέπαφες διαδικασίες πώλησης και αγοράς. Η διαδικασία ολοκληρώνεται 4 φορές πιο γρήγορα από ό,τι ισχύει στην αγορά σήμερα.

Η εμπειρία μίσθωσης και ενοικίασης για μεσο-μακροχρόνια διαστήματα πραγματοποιείται εντελώς ψηφιακά, για πρώτη φορά με μηδενικό κόστος για τον ιδιοκτήτη ενός ακινήτου, καθώς και με ένα μίσθωμα για τον ενοικιαστή.

Η Prosperty, διαθέτοντας σήμερα ένα αξιόλογο και ποιοτικό portfolio με πάνω από 2.000 ακίνητα, προσθέτοντας περίπου 300 νέα ακίνητα στο χαρτοφυλάκιό της μηνιαίως και έχοντας πρόσβαση σε επενδυτικές ευκαιρίες μέσα από τις συνεργασίες της με μεγάλους θεσμικούς ιδιοκτήτες ακινήτων, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία κάλυψης του ακινήτου, μέσω εικόνων υψηλής ανάλυσης, εικονικής περιήγησης με 360ᵒ στο εσωτερικό του ακινήτου και εντυπωσιακών drone video από τον περιβάλλοντα χώρο.