Λόγω της οικιστικής επέκτασης της πρωτεύουσας προς το λεκανοπέδιο της Αττικής, όσες περιοχές βρίσκονται ακόμα πιο βόρεια από την Κηφισιά και από τα προάστια της Αθήνας που παραδοσιακά θεωρούμε ως «βόρεια», άρχισαν να γίνονται και γνωστότερες, μα και περισσότερο προσβάσιμες, ειδικά κατά τα τελευταία 20 χρόνια.

18

Με τη σειρά του, βέβαια, αυτό οδήγησε και σε αύξηση του ενδιαφέροντος για ακίνητα σε τέτοιες τοποθεσίες. Μιλάμε άλλωστε για συνοικίες που εξασφαλίζουν ησυχία και σημαντική ποιότητα ζωής, χάρη στους πολλούς τους ανοιχτούς χώρους και την απρόσκοπτη επαφή τους με το φυσικό κάλλος των τριγύρω βουνών της Αττικής.

Ασφαλώς, όσον αφορά τα κατεξοχήν βόρεια προάστια της Αθήνας, η Κηφισιά παραμένει σταθερός πόλος έλξης για ανθρώπους κάθε ηλικίας, καθώς είναι εδώ όπου ξετυλίγεται σημαντικό μέρος της κοσμικής ζωής όλης της ευρύτερης περιοχής, αλλά και της εμπορικής κίνησης, που ευνοείται από την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς. Παράλληλα, όμως, υπήρξε μέριμνα ώστε η τελευταία να μη θίξει το εκτενές δίκτυο των πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων που χαρακτηρίζει το προάστιο.

Η Δροσιά βρίσκεται στα 22,6 χιλιόμετρα απόσταση από το κέντρο της Αθήνας, χτισμένη σε υψόμετρο 370 μέτρων στους πρόποδες της Πεντέλης, σε ειδυλλιακή τοποθεσία κατάφυτη με πεύκα, που γειτονεύει με την Εκάλη και τον Διόνυσο. Είναι περιοχή που έχει διατηρήσει τη φυσιογνωμία της παρά την αύξηση του πληθυσμού από τη δεκαετία του 1990 κι έπειτα, εκμεταλλευόμενη την προσεγμένη της ρυμοτομία και τους φαρδιούς δρόμους που έχουν αναπτυχθεί δίπλα στο φυσικό σύνορο του δάσους. Θεωρείται μία από τις πιο καλαίσθητες συνοικίες της Αττικής.

Ο Άγιος Μερκούριος, από την άλλη, εντοπίζεται στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας. Ξεκίνησε την πορεία του το 1928, αρχικά ως οικισμός των Αφιδνών, σήμερα όμως θεωρείται τμήμα της Μαλακάσας. Πρόκειται για μια περιοχή που μπορεί να μην είναι πολύ γνωστή στους Αθηναίους, ωστόσο έχει χαρακτηριστεί επισήμως ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Τη διακρίνει πυκνή δασική βλάστηση (πεύκα, κατά κύριο λόγο), ανάμεσα στην οποία αναπτύσσονται σκόρπιες πολυτελείς οικίες.

Μέσω της πλατφόρμας ακινήτων www.altamiraproperties.gr, η doValue διαθέτει ένα διαμέρισμα 184 τ.μ. στην Κηφισιά και δύο διώροφες μεζονέτες 313 τ.μ. και 296 τ.μ. (αντίστοιχα) στη Δροσιά και στον Άγιο Μερκούριο, που αποτελούν ευκαιρίες για όσους επιθυμούν να ζήσουν σε αυτές τις προνομιακές περιοχές στα βόρεια της Αττικής, όπου η ζήτηση για κατοικίες παραμένει σταθερά υψηλή.

Photo: www.eauction.gr

Το ακίνητο των 184 τ.μ. στην Κηφισιά*

Αυτό το διαμέρισμα των 184,04 τ.μ. βρίσκεται στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας κατασκευασμένης το 1981, σε μια ήσυχη γειτονιά, κοντά στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Αποτελείται από 3 υπνοδωμάτια, βεστιάριο, μπάνιο και 2 W.C., ενώ υπάρχει και διακριτός χώρος γραφείου, όπως και αποθήκη.

Στοιχεία ακινήτου

Διεύθυνση: Γεωργία Λύρα 113B, Κηφισιά
Τιμή πρώτης προσφοράς: 277.000€

Photo: www.eauction.gr

Το ακίνητο των 313 τ.μ. στη Δροσιά*

Πρόκειται για διώροφη μεζονέτα 312,95 τ.μ., η οποία βρίσκεται σε οικόπεδο έκτασης 1.009,75 τ.μ., έχοντας ως έτος κατασκευής το 1973. Παραμένει καλοσυντηρημένη, έχει μάρμαρο και ξύλο στα δάπεδα, ενώ διαθέτει πράσινο περιβάλλοντα χώρο, τζάκι και θέρμανση με κεντρικό κλιματισμό. Αποτελείται από ισόγειο 193,19 τ.μ. –όπου βρίσκεται σαλόνι, τραπεζαρία, καθιστικό, κουζίνα με βοηθητικό χώρο, μπάνιο, W.C. και αποθήκη– και πρώτο όροφο 99,76 τ.μ., ο οποίος περιλαμβάνει 4 υπνοδωμάτια κι ένα ακόμα μπάνιο. Τα δύο αυτά τμήματα της μονοκατοικίας επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα. Επιπλέον, υπάρχει και υπόγειο 20,00 τ.μ. (περιλαμβάνει και λεβητοστάσιο), που όμως έχει ανεξάρτητη είσοδο από τον κήπο.

Στοιχεία ακινήτου

Διεύθυνση: Πόντου 7 & Τραπεζούντος, Δροσιά
Τιμή πρώτης προσφοράς: 537.000€

Photo: www.eauction.gr

Το ακίνητο των 296 τ.μ. στον Άγιο Μερκούριο*

Αυτή η διώροφη μεζονέτα των 296 τ.μ. έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο έκτασης 1.239,70 τ.μ., μόλις 300 μέτρα νοτιοανατολικά του παρεκκλησίου του Αγίου Μερκούριου και 1 χιλιόμετρο από το δυτικό άκρο της Ιπποκράτειου Πολιτείας. Αποτελείται από ισόγειο 85 τ.μ., πρώτο όροφο 65 τ.μ. και υπόγειο 120 τ.μ. Το ισόγειο είναι χωρισμένο σε τραπεζαρία, καθιστικό, κουζίνα, W.C., ημιυπαίθριο και κλειστούς χώρους στάθμευσης 26 τ.μ. Στον πρώτο όροφο βρίσκονται 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, βεστιάριο και 3 ημιυπαίθριοι, ενώ το υπόγειο επικοινωνεί μέσω σκάλας με το ισόγειο και περιλαμβάνει 3 αποθήκες, θέση στάθμευσης, λεβητοστάσιο και W.C. Η μονοκατοικία παραμένει ημιτελής σαν κατασκευή, βρίσκεται όμως σε πευκόφυτη, δασική περιοχή, όντας ένα από τα ελάχιστα ακίνητα που έχει δικαίωμα δόμησης εκεί.

Στοιχεία ακινήτου

Διεύθυνση: Επαρχιακή οδός Αγίου Μερκουρίου – Μαλακάσας
Τιμή πρώτης προσφοράς: 327.000€

*Το ακίνητο εκτίθεται σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό, ο οποίος είναι αναρτημένος στο eauction.gr (πλατφόρμα διενέργειας πλειστηριασμών).

Η doValue Greece, μέσω της doValue Greece Real Estate Services διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη διαχείριση ακινήτων στην ελληνική αγορά, έχοντας στην διαχείρισή της σήμερα περισσότερα από 260.000 ακίνητα και παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα υποστηρικτικών υπηρεσιών. Μέσω της πλατφόρμας altamiraproperties.gr παρέχεται ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον παρουσίασης κάθε κατηγορίας ακινήτων σε όλη την Ελλάδα που δίνει σε επενδυτές και ιδιώτες τη δυνατότητα να βρουν τις ευκαιρίες που ταιριάζουν στις ανάγκες τους. Στην πλατφόρμα μπορείτε να βρίσκετε ακίνητα για προσωπική χρήση ή επένδυση, βλέπετε τα χαρακτηριστικά τους, αξιοποιείτε έξυπνα εργαλεία και ενημερώνεστε για νέες ευκαιρίες.