Ο Πειραιάς και τα Άνω Πετράλωνα είναι δύο περιοχές της πρωτεύουσας που απέχουν μεν γεωγραφικά, μα μοιράζονται αρκετές ομοιότητες. Ήδη από τα χρόνια του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου (ΗΣΑΠ), άλλωστε, η παλαιότερη μεταξύ τους απόσταση μειώθηκε σημαντικά. Και η περαιτέρω ανάπτυξη της Αθήνας κατά τα τελευταία χρόνια τις κατέστησε σημεία αναφοράς για την έξοδο και τη διασκέδαση των κατοίκων της.

11

Παλαιότερα, φυσικά, ο Πειραιάς δεν λογιζόταν ως κομμάτι της Αθήνας: ίσα-ίσα ήταν μια περιοχή αρκετά ξεκομμένη, με δικά της οικιστικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά. Αυτό άλλαξε, όμως, λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης και επέκτασης της πρωτεύουσας, που συνεχίζεται βέβαια και στις μέρες μας, αφού πολύ πρόσφατα είδαμε να εγκαινιάζονται οι νέοι σταθμοί μετρό «Δημοτικό Θέατρο» και «Πειραιάς». Οι τελευταίοι συμβάλλουν στο σύγχρονο προφίλ του Πειραιά, ο οποίος προβάλλει δυναμικά ως βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο καίριας σημασίας, όντας συνάμα το μεγαλύτερο λιμάνι όλης της Ευρώπης, όσον αφορά την επιβατική κίνηση. Ταυτόχρονα, όμως, παραμένει και μια παραθαλάσσια έκταση φιλική προς τις οικογένειες, η οποία διατηρεί την παλιά της αυθεντικότητα.

Τα Άνω Πετράλωνα, από την άλλη, θεωρούνται αρχετυπική γειτονιά της παλιάς Αθήνας, τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1950 κι έπειτα, όταν γνώρισαν μεν έντονη ανοικοδόμηση, μα με μέριμνα για νεοκλασικά σπίτια χαμηλού ύψους. Τα τελευταία, συνδυαστικά με την εγγύτητά τους στο φυσικό περιβάλλον του λόφου Φιλοπάππου και στην Πνύκα, δημιούργησαν ένα ελκυστικό σύνολο. Μάλιστα, ο χαρακτήρας των Άνω Πετραλώνων διατηρείται ακόμα και στις δικές μας ημέρες, στις οποίες είναι προορισμός διασκέδασης για τη σύγχρονη νεολαία –χάρη σε δημοφιλή μπαράκια και εστιατόρια– όντας ταυτόχρονα εξαιρετικά συνδεδεμένα με την υπόλοιπη πρωτεύουσα μέσω μετρό, τρένου, λεωφορείων και τρόλεϊ. Για τους λόγους αυτούς, λοιπόν, θεωρούνται περιοχή με εγγυημένες αποδόσεις επένδυσης.

Μέσω της πλατφόρμας ακινήτων www.altamiraproperties.gr, η doValue διαθέτει ένα διαμέρισμα (ρετιρέ) 82 τ.μ. στον Πειραιά κι ένα κατάστημα 64 τ.μ. στα Άνω Πετράλωνα, που αποτελούν ευκαιρία για όσους επιθυμούν να επενδύσουν σε δύο προνομιακές περιοχές της Αθήνας, όπου η ζήτηση για κατοικίες και για χώρους ιδιοχρησίας παραμένει ιδιαιτέρως υψηλή.

Το ρετιρέ των 82 τ.μ. στον Πειραιά

Αυτό το διαμέρισμα των 81,87 τ.μ. είναι ρετιρέ, ευρισκόμενο στον 6ο όροφο μιας πολυκατοικίας που κατασκευαστικά παραμένει σε πολύ καλή κατάσταση. Αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια, κουζίνα, σαλόνι, μπάνιο και W.C., ενώ διαθέτει και μπαλκόνι με απεριόριστη θέα, όπως και τζάκι. Επιπλέον, το ακίνητο βρίσκεται σε πολύ καλή τοποθεσία του Πειραιά, απέχοντας μόλις 9 λεπτά με τα πόδια από την ομώνυμη νέα γραμμή μετρό, ενώ έχει δικές του και δύο θέσεις στάθμευσης –μία στην πυλωτή της πολυκατοικίας και μία στον υπόγειο χώρο αυτής.

Στοιχεία ακινήτου

Διεύθυνση: Δράμας 180-182, Πειραιάς
Τιμή: 178.000€

Photo: doValue Real Estate Services

Το κατάστημα των 64 τ.μ. στα Άνω Πετράλωνα

Πρόκειται για κατάστημα 64,03 τ.μ., το οποίο βρίσκεται σε ισόγειο, πολύ κοντά στην οδό Ηρακλειδών που είναι σταθερό επίκεντρο της κοινωνικής ζωής στα Άνω Πετράλωνα. Αποτελείται από ενιαίο χώρο και W.C., με επιπλέον χώρο παταριού-βοηθητικής χρήσης, επιφάνειας 22,68 τ.μ. Η γύρω περιοχή συνδέεται εύκολα με το υπόλοιπο κέντρο της Αθήνας.

Στοιχεία ακινήτου

Διεύθυνση: Νηλέως 19, Άνω Πετράλωνα
Τιμή: 98.000€

Η doValue Greece, μέσω της doValue Greece Real Estate Services διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη διαχείριση ακινήτων στην ελληνική αγορά, έχοντας στην διαχείρισή της σήμερα περισσότερα από 260.000 ακίνητα και παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα υποστηρικτικών υπηρεσιών. Μέσω της πλατφόρμας altamiraproperties.gr παρέχεται ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον παρουσίασης κάθε κατηγορίας ακινήτων σε όλη την Ελλάδα που δίνει σε επενδυτές και ιδιώτες τη δυνατότητα να βρουν τις ευκαιρίες που ταιριάζουν στις ανάγκες τους. Στην πλατφόρμα μπορείτε να βρίσκετε ακίνητα για προσωπική χρήση ή επένδυση, βλέπετε τα χαρακτηριστικά τους, αξιοποιείτε έξυπνα εργαλεία και ενημερώνεστε για νέες ευκαιρίες.