Δεν είναι τυχαία η ποιότητα ζωής που έρχεται κατά νου, όταν ακούμε να γίνεται λόγος για τα βόρεια προάστια της Αθήνας. Αξιοποιώντας την άμεση πρόσβαση της περιοχής στα βουνά της Αττικής και φτιαγμένες με ξεχωριστή προσοχή ως προς τη ρυμοτομία –με πρόνοια για την ύπαρξη αρκετών ανοιχτών χώρων– οι συνοικίες αυτές προσελκύουν σταθερά το ενδιαφέρον των ευκατάστατων τμημάτων του πληθυσμού της πρωτεύουσας.

10

Ως πιο αριστοκρατικό προάστιο ανάμεσά τους, πάντως, εξακολουθεί να θεωρείται η Εκάλη, καθώς έχει κι επισήμως χαρακτηριστεί ως περιοχή αμιγούς κατοικίας –κάτι που σημαίνει ότι, εντός της οικιστικής ζώνης, απαγορεύονται τα εμπορικά καταστήματα και οι επαγγελματικές επιχειρήσεις. Μια απόφαση που την ωφέλησε πολύ, βοηθώντας τη να παραμείνει αραιοκατοικημένη, να διατηρήσει αναλλοίωτο το δασικό της τοπίο (τόσο το Δάσος Φασίδερη, όσο και το περιαστικό δάσος της Νέας Ερυθραίας στα όριά της), αλλά και να το εμπλουτίσει με άλση φροντισμένα και ιδιαιτέρως καλαίσθητα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι, ήδη από το 1922, η Εκάλη σχεδιάστηκε ως κηπούπολη 4.000 στρεμμάτων μεταξύ Κηφισιάς και Διονύσου, στα 19 χιλιόμετρα απόσταση από το κέντρο της πρωτεύουσας, σε υψόμετρο (περίπου) 340 μέτρων στους βορειοδυτικούς πρόποδες της Πεντέλης. Τα πρότυπά της προήλθαν από ανάλογους φυσιολατρικούς οικισμούς της Μεγάλης Βρετανίας, οπότε δόθηκε ανάλογη προσοχή και στην αρχιτεκτονική των οικιών. Η οποία τήρησε χαμηλούς συντελεστές δόμησης και υψηλές προδιαγραφές, μεριμνώντας ώστε να υπάρχει αρκετό πράσινο ακόμα και στη Λεωφόρο Θησέως, η οποία διασχίζει το προάστιο.

Μέσω της πλατφόρμας ακινήτων www.altamiraproperties.gr, η doValue διαθέτει μια διώροφη μεζονέτα 360 τ.μ. στην Εκάλη, που αποτελεί ευκαιρία για όσους επιθυμούν να ζήσουν σε αυτή την ιδιαίτερα αριστοκρατική περιοχή των βορείων προαστίων της πρωτεύουσας, όπου η ζήτηση για κατοικίες παραμένει σταθερά υψηλή.

Photo: www.eauction.gr
Photo: www.eauction.gr
Photo: www.eauction.gr

Το ακίνητο των 360 τ.μ. στην Εκάλη*

Αυτή η διώροφη μεζονέτα των 359,93 τ.μ. βρίσκεται σε οικόπεδο έκτασης 1.448,18 τ.μ. και αποτελείται από ισόγειο 143,27 τ.μ., πρώτο όροφο με εμβαδόν 143,27 τ.μ. και υπόγειο χώρο επιφανείας 73,39 τ.μ. Το ακίνητο κατασκευάστηκε το 1985 και χρήζει ανακαίνισης. Βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο επί της Λεωφόρου Θησέως, μόλις 850 μέτρα από την πλατεία της γειτονικής Δροσιάς (που εξυπηρετεί εμπορικά την Εκάλη) και 800 μέτρα από το φημισμένο «Εκάλη Club». Έχει επίσης εύκολη πρόσβαση στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, μέσω της οποίας εξασφαλίζεται η γρήγορη μετακίνηση προς το κέντρο της Αθήνας, αλλά και προς το αεροδρόμιο.

Στοιχεία ακινήτου

Διεύθυνση: Λεωφόρος Θησέως 92, Εκάλη
Τιμή πρώτης προσφοράς: 530.000€

*Το ακίνητο εκτίθεται σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό, ο οποίος είναι αναρτημένος στο eauction.gr (πλατφόρμα διενέργειας πλειστηριασμών).

Αν βρήκατε ακίνητο πλειστηριασμού, μέσα από την Altamira Properties έχετε τη δυνατότητα χρηματοδότησης με γρήγορες διαδικασίες και ευνοϊκούς όρους. Εφόσον πληροίτε τις απαραίτητες προϋποθέσεις, υπάρχει δυνατότητα τραπεζικής χρηματοδότησης έως 70% της τιμής πρώτης προσφοράς, με εξασφάλιση το ακίνητο αγοράς. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ, καλώντας στο τηλέφωνο 210 4847657 ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο mortgagepartner@dovaluegreece.gr

Η doValue Greece, μέσω της doValue Greece Real Estate Services διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη διαχείριση ακινήτων στην ελληνική αγορά, έχοντας στην διαχείρισή της σήμερα περισσότερα από 260.000 ακίνητα και παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα υποστηρικτικών υπηρεσιών. Μέσω της πλατφόρμας altamiraproperties.gr παρέχεται ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον παρουσίασης κάθε κατηγορίας ακινήτων σε όλη την Ελλάδα που δίνει σε επενδυτές και ιδιώτες τη δυνατότητα να βρουν τις ευκαιρίες που ταιριάζουν στις ανάγκες τους. Στην πλατφόρμα μπορείτε να βρίσκετε ακίνητα για προσωπική χρήση ή επένδυση, βλέπετε τα χαρακτηριστικά τους, αξιοποιείτε έξυπνα εργαλεία και ενημερώνεστε για νέες ευκαιρίες.