Οι κατασκευαστές του ισχυρίζονται ότι είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική κατοικία στον πλανήτη. Σίγουρα, εάν πωληθεί, θα είναι μία από τις ακριβότερες.

19

Η έπαυλη The One είναι ένα ακίνητο 10.000 τετραγωνικών μέτρων στο Μπελ Ερ του Λος Άντζελες. Βρίσκεται στην πλαγιά ενός λόφου σε ένα οικόπεδο 38 στρεμμάτων ενώ το σπίτι προσφέρει θέα 360 μοιρών στον Ειρηνικό Ωκεανό, τα βουνά αλλά και το κέντρο της πόλης.

Καταχωρήθηκε προς πώληση στις 7 Ιανουαρίου στην τιμή των 295 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η ηλεκτρονική δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου μέσω της Concierge Auctions. 

Η διάθεση του The One στην αγορά δεν έγινε χωρίς προβλήματα. Μετά από πάνω από μία δεκαετία, o κατασκευαστής του ακινήτου Nile Niami βρέθηκε να χρωστάει πάνω από 100 εκατομμύρια εκατομμύρια σε δάνεια και χρέη, αναφέρει το CNN. Τελικά το “Τhe One” εντάχθηκε σε μία πολύπλοκη διαδικασία του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα ώστε να πληρωθούν τα χρέη του κατασκευαστή και έτσι βγαίνει προς δημοπρασία.

Το The One διαθέτει πολυτέλειες όπως club, κομμωτήριο, spa, ταράτσα μεγέθους 10.000 τετραγωνικών μέτρων, ιδιωτικό διάδρομο τρεξίματος, σινεμά, αίθουσα μπόουλινγκ και ένα κελάρι κρασιού. χωρητικότητας 10.000 φιαλών. Ενδεικτικό του μεγέθους της έπαυλης είναι πως η κύρια κρεβατοκάμαρα του έχει εμβαδόν 510 τετραγωνικά μέτρα.

Το The One σχεδιαστικά είναι δημιούργημα του αρχιτέκτονα Paul McClean ο οποίος έχει σχεδιάσει σπίτια για celebrities όπως o Κάλβιν Κλάιν και ο Jay Z και η Μπιγιονσέ. Η αισθητική του συνδυάζει τη λιτότητα με την εκκεντρικότητα. Τα ουδέτερα χρώματα και οι καθαρές γραμμές αποτελούν τη βάση για πολυτελείς λεπτομέρειες όπως πρωτότυπα έργα τέχνης, για παράδειγμα μία εγκατάσταση πεταλούδας που δημιούργησε ο καλλιτέχνης Stephen Wilson και ένα γλυπτό από γυαλί έργο του Βενετσιάνου Simone Cenedese, τα οποία επίσης περιλαμβάνονται στην πώληση.

Η μεσίτης Rayni Williams που έχει αναλάβει την πώληση δήλωσε στο CNN πως η εκτίμηση για τα 500 εκατομμύρια δολάρια ήταν «κερδοσκοπική» και πως η τωρινή τιμή εκκίνησης των 295 εκατ. δολαρίων αντικατοπτρίζει καλύτερα τα δεδομένα της σημερινής αγοράς. Εξηγώντας γιατί επιλέχθηκε από την αρχή η μέθοδος της δημοπρασίας ο Aaron Kirman, από το άλλο μεσιτικό γραφείο που εμπλέκεται στη διαδικασία, δήλωσε πως κάθε σπίτι με τιμή άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων «μπορεί να χρειαστεί από έναν έως 5 χρόνια για να πωληθεί. Η δημοπρασία ήταν ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε ένα συμπυκνωμένο χρονοδιάγραμμα».

Στον πλανήτη υπάρχουν λιγότεροι από 3000 δισεκατομμυριούχοι, επομένως ο μελλοντικός ιδιοκτήτης προέρχεται από μία πολύ περιορισμένη δεξαμενή υποψήφιων αγοραστών, εκτός και αν εμφανιστεί κάποια ομάδα πολυεκατομμυριούχων που ενώσει τις δυνάμεις της. «Ξέρουμε που στοχεύουμε όσον αφορά τον αγοραστή» επισημαίνει ο Kirman. Πάντως παράγοντες της αμερικανικής αγοράς του real estate θεωρούν αρκετά δύσκολο η δημοπρασία να πετύχει τον στόχο της τιμής εκκίνησης των σχεδόν 300 εκατομμυρίων δολαρίων. Αντίθετα πιο πιθανή είναι για τους ειδικούς της αγοράς μία τιμή περίπου στα 180-190 εκατομμύρια.

Διαβάστε ακόμα:

Νεράιδα: Το πανέμορφο παραλίμνιο χωριό της Κοζάνης, που μοιάζει με νησί

Οι ξενοδοχειακές τιμές στις δημοφιλέστερες πόλεις της Ευρώπης τον Ιανουάριο

5 εστιατόρια της Αθήνας για εκείνους που έχουν καιρό να βγουν