Ένα ασφαλές, ευχάριστο και πάνω από όλα ήρεμο ταξίδι εξαρτάται, τις περισσότερες φορές, από την οργάνωση που κάνει ο κάθε ένας από εμάς. Δεν μιλάμε φυσικά για την περίπτωση ενός long weekend (αν και, γιατί όχι;), αλλά γι’ αυτή ενός ταξιδιού που θα διαρκέσει αρκετές ημέρες και ενδεχομένως θα γίνει σε ένα μέρος όπου δεν έχετε ξαναβρεθεί, ώστε να έχετε όλες τις πληροφορίες διαθέσιμες.

7

Και μη νομίσετε ότι με την οργάνωση, μπορεί να αλλοιωθεί η «ρομαντική» πλευρά του ταξιδιού σας ή ότι το αναπάντεχο θα σας προσπεράσει την ώρα που κάνετε βόλτα σε ένα ασβεστωμένο σοκάκι ενός κυκλαδίτικου νησιού χωρίς να το καταλάβετε. Ίσα-ίσα, θα έχετε τον χρόνο, την ψυχική ηρεμία και τη διαύγεια να απολαύσετε ό,τι όμορφο και καινούργιο βρεθεί στον δρόμο σας. Πέρα λοιπόν από τα βασικά που με δυσκολία χωράνε στη βαλίτσα σας, θα χρειαστείτε και αυτά που με ευκολία «κατεβαίνουν» στο κινητό σας. Τα travel apps.

Google Maps

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή και εκμεταλλευόμενοι όλα όσα απλόχερα χαρίζει ο ψηφιακός κόσμος, η πρώτη μας στάση είναι τα google maps. Οι χάρτες με τους οποίους λίγο-πολύ όλοι όσοι διαθέτουμε ένα smartphone είμαστε εξοικειωμένοι. Το καλό με τους χάρτες αυτούς είναι ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί κάποιος να δει το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται, αλλά και τα σημεία ενδιαφέροντος, όπως μουσεία, φεστιβάλ, bar, εστιατόρια, αστυνομικό τμήμα, παραλίες και ό,τι άλλο υπάρχει τριγύρω. Απαραίτητο app. Εμπιστευτείτε το.

Travelspend

Οι μυημένοι το γνωρίζουν καλά και δεν το αποχωρίζονται όπου κι αν βρεθούν για λόγους προοικονομίας, αφού γνωρίζουν ότι μπορούν να κάνουν σωστή διαχείριση του budget, όσο χαμηλό κι αν είναι αυτό. Το TravelSpend δεν είναι τίποτα άλλο από μια εφαρμογή με την οποία μπορείτε να παρακολουθείτε τα έξοδά σας κατά την διάρκεια των διακοπών προκειμένου, είτε να βάλετε ένα φρένο αν ξοδεύετε αναξέλεγκτα, είτε να επιστρέψετε με τον τραπεζικό σας λογαριασμό σε καλή κατάσταση, αν είστε από αυτούς που κάνουν οικονομία. Σας δίνει την δυνατότητα να μοιράζεστε τα έξοδα με την παρέα, χωρίς να ψάχνετε μετρητά και τραπεζικούς λογαριασμούς.

Meteo.gr

Κανονικά θα μπορούσαμε να προτείνουμε εφαρμογές οι οποίες να καλύπτουν τα περισσότερα μέρη του πλανήτη ωστόσο για να είμαστε πιο ακριβείς θα επικεντρωθούμε στο κλίμα της Ελλάδας και ακόμα καλύτερα, στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε παραλία και απάτητη κορφή. Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και προστατευμένο για να γνωρίζετε σε ποια παραλία φυσάει και σε ποια όχι, ανάλογα με τις προβλέψεις, ώστε να επιλέξετε αυτή που σας αρέσει, αυτό το app σας προσφέρει όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα.

Duo Lingo

Ενδιαφέρον app, τόσο για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, όσο και για να μπορέσετε να επικοινωνήσετε, σχεδόν χωρίς λάθη, σε όποια χώρα κι αν βρίσκεστε. Με έξυπνα παιχνίδια, κουίζ, ερωτήσεις, σύγχρονες μεθόδους, αλλά και επιβράβευση για κάθε χρήστη το Duo Lingo, δίκαια θεωρείται ο Βασιλιάς των λεξικών. Θα το εκτιμήσετε, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Για να σας βγάλει ασπροπρόσωπους και όχι whiteface.

Safe Water Sports

Εδώ θα βρείτε όλες -και μόνο- τις νόμιμες επιχειρήσεις θαλάσσιων σπορ. Τις 3.000 προσβάσιμες παραλίες της Ελλάδας που έχουν χαρτογραφηθεί καθώς και πληροφορίες για την κάθε παραλία, όπως για παράδειγμα αν έχουν ναυαγοσώστη, αν είναι αμμώδεις, ρηχές ή βαθιές. Πέρα από αυτές τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες, υπάρχουν και άλλες οι οποίες επικεντρώνονται στην ασφάλεια των επισκεπτών (νοσοκομεία, λιμενικές αρχές κλπ). Φουλ χρήσιμο app. Κατεβάστε το.