Στην επικαιροποίηση του Σήματος Ελληνικής Κουζίνας στα εστιατόρια της χώρας και στην αναβάθμιση του γαστρονομικού τουρισμού μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων κ. Γιώργο Καββαθά και τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕΣΕ κ. Ιωάννη Δαβερώνη.

8

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η πρόθεση όλων των μερών για την προώθηση της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού στο εξωτερικό μέσω της πιστοποίησης των ελληνικών εστιατορίων αλλά και την πιο στενή συνεργασία αυτών με τα ελληνικά οινοποιεία. Επίσης, έγινε σαφές τόσο από την υπουργό Τουρισμού, όσο και από τους εκπροσώπους της ΠΟΕΣΕ ότι η επικαιροποίηση του Σήματος Ελληνικής Κουζίνας μπορεί να λειτουργήσει σαν ομπρέλα, να προστατεύσει και να προωθήσει τις τοπικές διατροφικές συνήθειες και προτάσεις.

Παράλληλα, η κ. Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι το Υπουργείο Τουρισμού εργάζεται για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας  των αγροτουριστικών και γαστρονομικών προορισμών και δραστηριοτήτων, κάτι που θα συμβάλει σημαντικά στη διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς, αλλά και στη διασύνδεση των προορισμών. 

Πρόσθεσε δε ότι το Υπουργείο προχωράει στη δημιουργία πλατφόρμας με έναν διαδραστικό ψηφιακό χάρτη που θα βοηθήσει την προώθηση και την προβολή της εστίασης, του αγροτουρισμού και του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα:

Ρεκόρ εσόδων για τουριστικά καταλύματα, εστιατόρια και εισπράξεων για Μουσεία, Αρχαιολογικούς χώρους

Περισσότερα από 200 Boutique Hotels στο πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Έρευνα: Η Ελλάδα δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά εκθέσεων στον κόσμο