Μία συναρπαστική τεχνολογική εφαρμογή βρέθηκε στο επίκεντρο του πρόσφατου ακαδημαϊκού έργου Spark του ακαδημαϊκού ιδρύματος Les Roches, στο οποίο φοιτητές ΜΒΑ συνεργάστηκαν με την ελβετική εταιρεία τεχνολογίας Inside Reality.

14

Το ακαδημαϊκό έργο με τίτλο Travel Agency 5.0, διερεύνησε την εμπειρία των καταναλωτών στο στάδιο της προαγοράς, με τη χρήση καθηλωτικής εικονικής πραγματικότητας.

Πώς η εικονική πραγματικότητα μπορεί να βοηθήσει στη σωστή αγορά ταξιδιού

‘Όπως ανέφερε ο CEO της εταιρείας, Jürgen Debusmann, η Inside Reality ειδικεύεται στην εικονική πραγματικότητα χωρίς γυαλιά. Μέσα στις ειδικές αίθουσες, οι καταναλωτές μπορούν να βιώσουν την εκάστοτε τοποθεσία σε διαφορετικές εποχές, να εξερευνήσουν προορισμούς εικονικά και να είναι απόλυτα σίγουροι ότι κάνουν τη σωστή αγορά ταξιδιού.

Η τεχνολογία αυτή μπορεί να βοηθήσει τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να εντοπίσουν πιθανές υπηρεσίες και επιχειρηματικές ευκαιρίες και να κατανοήσουν καλύτερα τις κινήσεις της αγοράς. Επιπλέον, το λογισμικό βασίζεται πλήρως στον ιστό και «τρέχει» στις περισσότερες κινητές ή σταθερές συσκευές, χωρίς καμία εγκατάσταση.

Σε όλους τους τομείς του κλάδου της φιλοξενίας, από τον τουρισμό και τις εκδηλώσεις έως τα πολυτελή ταξίδια και τα ξενοδοχεία, η εικονική πραγματικότητα έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τις εμπειρίες των πελατών, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές άνθρακα. ‘Οπως εξηγεί ο Λέκτορας και επόπτης του έργου, Δρ Brendan Cronin, πριν παρουσιάσουν τα ευρήματα στον κ. Jürgen και την ομάδα του, οι φοιτητές είχαν καθήκον να διατυπώσουν τη γνώμη τους σχετικά με τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

Τα ακαδημαϊκά έργα Spark επιτρέπουν σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές να εφαρμόσουν το αντικείμενο των σπουδών τους, δουλεύοντας σε έργα του πραγματικού κόσμου με πραγματικές εταιρείες. Οι συμμετέχοντες συνεργάζονται για να προσφέρουν αποτελέσματα που εκτιμώνται ιδιαίτερα και μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω. Επιπλέον, η φύση του πραγματικού κόσμου, παρουσιάζει ένα βάθος μάθησης που δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω θεωρητικών σπουδών.