Ένα εμβληματικό διατηρητέο ακίνητο, το οποίο βρίσκεται στην Αθήνα, επί της γωνίας των οδών Πανεπιστημίου 46 και Χαρ. Τρικούπη 1, θα μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Τravel.gr, το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ κατακύρωσε το αποτέλεσμα σχετικού δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού εκμίσθωσης του ακινήτου του στον ξενοδοχειακό Όμιλο για 35 χρόνια με δικαίωμα παράτασης κατά 10 χρόνια, με σκοπό τη λειτουργία του ως ξενοδοχείο με προδιαγραφές, τουλάχιστον 4 αστέρων και μηνιαίο μίσθωμα 70.000 ευρώ. Σημειώνεται, ότι ως μηνιαίο μίσθωμα έναρξης του διαγωνισμού είχαν ορισθεί οι 60.000 ευρώ.

9

Το κτίριο οικοδομήθηκε την δεκαετία 1880-1890 και ανήκει στο σύμπλεγμα των τεσσάρων κατοικιών που ανήγειρε ο Ερρίκος Σλήμαν στην οδό Πανεπιστημίου. Πιθανολογείται ότι σχεδιάστηκε από τον Έρνστ Τσίλλερ και περιλαμβάνει ισόγειο, ημιώροφο και 4 ορόφους συνολικής επιφάνειας 7.115,62 τ.μ. και τον κινηματογράφο ΙΝΤΕΑΛ στην αυλή του κτιρίου επιφάνειας 829.50 τ.μ.

Ο Όμιλος Mitsis Hotels διαθέτει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων στο δυναμικό του, στην Αθήνα, τα Καμένα Βούρλα, την Κρήτη, την Κω και τη Ρόδο ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε την επέκταση του στη διαχείριση ενός νέου πολυτελούς 5 αστέρων ξενοδοχειακού θερέτρου στη Χαλκιδική.

Ειδικότερα, ο Όμιλος προχώρησε σε 20ετή συμφωνία διαχείρισης ακινήτου με την εταιρεία Happy Holidays Α.Ε., με ορίζοντα ολοκλήρωσης και λειτουργίας της μονάδας το 2025. Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα είναι τοποθετημένη στη Σάρτη, παραθαλάσσια περιοχή στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου της Σιθωνίας του νομού Χαλκιδικής. Η συνολική δυναμικότητα του έργου ανέρχεται στα 150 δωμάτια με θέα στη θάλασσα.

Αναλυτικότερα, στα σχέδια του νέου θερέτρου περιλαμβάνονται μπουτίκ ξενοδοχείο 5 αστέρων, δυναμικότητας 52 δωματίων, που θα διαθέτει μια εξωτερική και μια εσωτερική πισίνα, μικρές ιδιωτικές πισίνες και sharing pools, ένα συνεδριακό κέντρο 150 ατόμων καθώς και wellness & spa κέντρο με γυμναστήριο. Επίσης, περιλαμβάνει ένα All-Suites Hotel 5 αστέρων δυναμικότητας 98 δωματίων, που θα περιλαμβάνει μια εξωτερική και μια εσωτερική πισίνα, μικρές ιδιωτικές πισίνες και sharing pools, ένα κέντρο θαλασσοθεραπείας και γυμναστήριο καθώς και ένα καταφύγιο τουριστικών σκαφών δυναμικότητας 20 θέσεων για τις ανάγκες των πελατών του ξενοδοχείου.

Διαβάστε ακόμα:

Tα δύο ελληνικά νησιά που βρίσκονται στην κορυφή της ζήτησης για αγορά πολυτελών κατοικιών

Βυρσοδεψείο μετατρέπεται σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στα Χανιά

Ο ξενοδοχειακός Όμιλος HotelBrain ανοίγει Σχολή στο κέντρο της Αθήνας