Ανοίγει ο δρόμος για την απεμπλοκή μεγάλου αριθμού Τεχνικών Φακέλων Υδατοδρομίων που παρέμεναν καθηλωμένοι λόγω καθυστερήσεων των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

17

Ενδεικτικά αναφέρονται οι Τεχνικοί Φάκελοι Υδατοδρομίων που η «Ελληνικά Υδατοδρόμια», ως επικεφαλής ένωσης εταιρειών, έχει υπογράψει Σύμβαση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υλοποιώντας την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να αδειοδοτηθούν Υδατοδρόμια στα εξής νησιά: Ρόδο, Κω, Χάλκη, Σύμη, Τήλο, Κάρπαθο, Καστελόριζο, Αγαθονήσι,  Κάσο, Νίσυρο, Αστυπάλαια, Μύκονο, Σαντορίνη, Κύθνο, Κέα, Άνδρο, Σίκινο, Σέριφο, Δονούσα, Ανάφη, Σύρο, Νάξο, Αμοργό, Λειψούς, Λέρο, Κάλυμνο.

Ειδικότερα, συνάντηση εργασίας για τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις των υδατοδρομίων είχαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας, Αστικού Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων, Νίκος Ταγαράς και η εκπρόσωπος των Γερμανών επενδυτών και μέτοχος της Grecian Air Seaplanes και της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» που εξειδικεύεται στην μελέτη, κατασκευή, αδειοδότηση και λειτουργία υδατοδρομίων, Μαρία Τόκτωρ.  

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας λίγες ημέρες μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία επιταχύνεται η περιβαλλοντική αδειοδότηση των υδατοδρομίων.

Κατά τη συνάντηση η κ. Τόκτωρ ενημέρωσε τον Υφυπουργό ότι στρατηγικός στόχος του Ομίλου, “Grecian Air Seaplanes” & «Ελληνικά Υδατοδρόμια», παραμένει η συνεργασία με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και η συνεισφορά, μέσω των έμπειρων στελεχών του, στην επίλυση των προβλημάτων που καθυστερούν την έναρξη των πτήσεων υδροπλάνων στην Ελλάδα.