Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς κεριών αναμένεται να φτάσει τα 20,09 δισ. δολ. έως το 2030, σημειώνοντας σύνθετο ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης (CAGR) 5,7% σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Grand View Research, Inc.

11

Η άνοδος του τουρισμού ευεξίας και του συνεχώς εξελισσόμενου κλάδου της φιλοξενίας παγκοσμίως, θα συμβάλλουν στη ζήτηση προϊόντων τα επόμενα χρόνια. Τα κεριά χρησιμοποιούνται ευρέως σε ξενοδοχεία, spa και εστιατόρια. Ως εκ τούτου, η αύξηση του αριθμού των spa, ξενοδοχείων και εστιατορίων, θα οδηγήσει την ανάπτυξη του κλάδου. Επιπλέον, η αισθητική των εστιατορίων, συμπεριλαμβανομένων των λουτρών, έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας του πελάτη. Τα κεριά και τα αρώματα αποτελούν ουσιαστικό μέρος της αισθητηριακής εμπειρίας κάθε εστιατορίου.

Βασικές πληροφορίες και ευρήματα του κλάδου

Ο τύπος αναθηματικού προϊόντος από παραφίνη ή κερί σόγιας, το οποίο προσφέρεται και ως ανταλλακτικό,  αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων το 2022, λόγω της αύξησης της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών σχετικά με τα οφέλη του προϊόντος, όπως είναι για παράδειγμα ο μεγάλος χρόνος καύσης.

Από την άλλη, το τμήμα του κεριού μέλισσας αναμένεται να σημειώσει σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης, λόγω της μεγάλης ευαισθητοποίησης των καταναλωτών σχετικά με τα οφέλη από τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων. Παράλληλα, το τμήμα των διαδικτυακών καναλιών διανομής αναμένεται να σημειώσει τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης λόγω της αύξησης των πωλήσεων προϊόντων μέσω αυτού.

Σημειώνεται ότι η περιοχή η οποία αναμένεται να καταγράψει την υψηλότερη ανάπτυξη, είναι η Ασία-Ειρηνικός, κυρίως λόγω της δημιουργίας υποδομών, η οποία ενισχύει τη ζήτηση των σχετικών προϊόντων στον τομέα της φιλοξενίας. Από την άλλη πλευρά, η κυρίαρχη της αγοράς έως το 2030, είναι η περιοχή της Βόρειας Αμερικής λόγω της ανάπτυξης του τομέα της φιλοξενίας με τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων. Για παράδειγμα, σύμφωνα με έκθεση της Lodging Econometrics για το 2022, πάνω από 1.911 έργα/223.030 δωμάτια αυξήθηκαν κατά 2% ανά έργο και 3% ανά δωμάτιο σε ετήσια βάση. Τα έργα στον πρώιμο σχεδιασμό έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο, φτάνοντας τα 2.218 έργα/254.488 δωμάτια, αυξημένα κατά 24% ανά έργο και 12% ανά δωμάτιο, σε ετήσια βάση.

Τάσεις της αγοράς κεριών

Είναι πολύ σημαντικό για τα εστιατόρια να καταλάβουν ποιο άρωμα κεριού ταιριάζει στην ατμόσφαιρα τους. Τα φρουτώδη ή λουλουδάτα κεριά προσθέτουν φρεσκάδα στις τουαλέτες του εστιατορίου, ενώ τα ζεστά αρώματα, όπως η βανίλια, μπορούν να προσθέσουν μια οικεία ατμόσφαιρα σε ένα εστιατόριο. Μία καλή πρακτική εφαρμόζει το εστιατόριο Dimes στη Νέα Υόρκη, το οποίο φτιάχνει τα δικά του κεριά, παρέχοντας μια πολυτελή εμπειρία στους θαμώνες του και ενισχύοντας την παρουσία του brand του. Επιπλέον, τα κεριά αποτελούν σημαντικό μέρος των φεστιβάλ,  καθώς και χρησιμοποιούνται για πολλές ειδικές περιστάσεις. Επιπλέον, τα αναθηματικά κεριά χρησιμοποιούνται σε θρησκευτικούς χώρους, όπως εκκλησίες, καθώς ο χρόνος καύσης τους είναι 5-7 ώρες, ενώ διατίθενται σε μικρά μεγέθη, μαζί με τη θήκη τους.

Σύμφωνα με μια μελέτη της National Candle Association, οι πελάτες στις ΗΠΑ θεώρησαν τα κεριά ως το κατάλληλο δώρο από τα ξενοδοχεία (76%), ένα δείπνο (66%), δώρο μετακόμισης (74%), ευχαριστήριο δώρο (61%) και γενέθλιο δώρο (58%). Επιπλέον, ο κλάδος έχει πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης, αφού οι καταναλωτές είναι δεκτικοί σε καινοτόμα προϊόντα. Περαιτέρω, η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, ευνοεί την ανάπτυξη της βιομηχανίας. Οι κατασκευαστές κεριών λανσάρουν νέες σειρές προϊόντων και μερικές από αυτές είναι κατασκευασμένες από εξ’ ολοκλήρου φυσικές, φιλικές προς το περιβάλλον πρώτες ύλες. Τέλος, οι κατασκευαστές επενδύουν περισσότερα χρήματα σε φυσικές πρώτες ύλες για την παραγωγή κεριών χωρίς περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Διαβάστε ακόμα:

10 ελληνικά ξενοδοχεία με υπέροχο πρωινό – Ζεστές πίτες, χειροποίητες μαρμελάδες

Έρευνα: Η πιο περιζήτητη ειδικότητα για πρόσληψη στα ξενοδοχεία της Ελλάδας

Οι ξενοδοχειακές τιμές σε δημοφιλείς πόλεις παγκοσμίως τον Ιανουάριο