Αύξηση του πληθυσμού κατέγραψε η Ίος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Απογραφής 2021, που ανακοινώθηκαν επισήμως από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ). Συγκεκριμένα μετρήθηκε αύξηση ύψους 13,5% από 2.024 κατοίκους το 2011 σε 2.297 το 2021.

10

Με κριτήριο την αναλογική αύξηση του πληθυσμού, τα στοιχεία αυτά κατατάσσουν τον Δήμο στην τέταρτη θέση πανελλαδικώς και στην κορυφή της κατάταξης στην Περιφερειακή Ενότητα των Κυκλάδων. Εκφράζοντας τη χαρά του για το γεγονός, ο Δήμαρχος Ιητών, κ. Γκίκας Γκίκας, δήλωσε:

«Τα επίσημα στοιχεία επιβεβαίωσαν αυτό που όλοι μας βιώνουμε: Το νησί μας μεγαλώνει και αναπτύσσεται. Γινόμαστε περισσότεροι, ώστε και η φωνή μας να ακούγεται περισσότερο. Σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε ως Δημοτική Αρχή, και με τον τρόπο αυτό δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε. Να βελτιώνουμε τις συνθήκες ζωής των συμπολιτών μας, να υπερβαίνουμε όσο είναι δυνατόν τα εμπόδια της νησιωτικότητας και να δημιουργούμε κίνητρα για μόνιμη παραμονή στο νησί μας όλο τον χρόνο και όχι μόνο εποχικά.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, η ζωή στο νησί δυσκολεύει. Παλεύουμε με τις αντιξοότητες και ενισχύουμε σταθερά τις υποδομές και τις υπηρεσίες μας ώστε να εξασφαλίζουμε μία όσο το δυνατόν πιο άνετη και ποιοτική καθημερινότητα για όλους. Στέλνουμε δυνατά το μήνυμα ότι η Νιος μας γίνεται κάθε μέρα και καλύτερη. Ότι μπορεί να είναι ένα μικρό νησί, όμως μπορεί να εξελιχθεί σε ένα νησί-πρότυπο. Αυτόν τον στόχο έχουμε θέσει και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια όλοι μαζί για να το επιτύχουμε».

Η Ίος άλλωστε αποτελεί το παράδειγμα του νησιού που ακολουθεί τις εξελίξεις και προσαρμόζεται στα νέα τουριστικά και ταξιδιωτικά ζητούμενα. Το ’70 ήταν το καταφύγιο των χίπηδων και τις δεκαετίες του ’80 και ’90 αποτέλεσε τον τοπ προορισμό των νέων της Ελλάδας και του εξωτερικού για ξενύχτι μέχρι το πρωί. Σταδιακά, όμως, από το 2000 και μετά, αντιλαμβανόμενη ότι η ταξιδιωτική εμπειρία αλλάζει, επέδειξε αντανακλαστικά και προσαρμόστηκε γρήγορα στα νέα δεδομένα.

Οι παραλίες της, το τοπίο της και η γαστρονομία της παραδοσιακή και σύγχρονη μπορούν να κοντραριστούν στα ίσα με τα υπόλοιπα δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων και όχι μόνο. Χωρίς να απαρνηθεί την έντονη νυχτερινή ζωή, αναβάθμισε τα καταλύματά της με ανακαινίσεις και την με δημιουργία νέων πολυτελών ξενοδοχείων με εξαιρετικές παροχές και έδωσε έμφαση στην τοπική γευστική παράδοση, κερδίζοντας έτσι ξανά το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών.

Δείτε ακόμα

Ίος: Όλο το νησί μια χρυσή αμμουδιά

Ένα multi culti ζωηρό ησυχαστήριο – Η Ίος της Ελένης Νικολούλια

Doors: Στο νέο all day bar της Ίου πρωταγωνιστεί το ξύλο και το χρώμα