Μετά από 3 χρόνια, λόγω περιορισμών για τον κορωνοϊό και γραφειοκρατικών δυσκολιών, το Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια, στο όρος Βέρμιο, θα λειτουργήσει ξανά με όλες του τις υποδομές.

10

Τα δύο σαλέ στη βάση και στην κορυφή του χιονοδρομικού ανακαινίστηκαν, ενώ οι αναβατήρες έχουν ελεγχθεί για θέματα λειτουργίας και ασφαλείας. Στις αρχές του 2022, ο δήμος Νάουσας μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό, προχώρησε σε εκμίσθωση για 23 χρόνια του χιονοδρομικού κέντρου.

Πέρυσι, το κέντρο λειτούργησε εν μέρει, όμως, φέτος, ετοιμάζεται ξανά για την πρώτη του «γεμάτη σεζόν». Μάλιστα στα 3-5 Πηγάδια και στις πλαγιές του Βερμίου, θα γίνει τον Μάρτιο του 2023 και το Βαλκανικό Κύπελλο Χιονοδρομιών με συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών. Οι πρώτες μεγάλες χιονοπτώσεις στην περιοχή αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους.

Στη Νάουσα, στόχος των τοπικών αρχών και του επιχειρηματία που έχει αναλάβει τη διαχείριση του χιονοδρομικού κέντρου, είναι τα 3-5 Πηγάδια να καταστούν ένας προορισμός για όλον τον χρόνο. Για αυτό τον λόγο, με το τέλος της χιονοδρομικής σεζόν θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες στις υποδομές.

Από πού πήραν το όνομά τους

Το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια ονομάστηκε έτσι γιατί στη βάση του, δηλαδή στα 1.430 μέτρα, υπήρχαν 3 πηγές, ενώ σε ψηλότερο σημείο, στα 1.800 μέτρα, υπήρχαν πέντε πηγές. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του όρους Βέρμιο, σε υψόμετρο 1430-2005 μέτρων και απέχει 17 χλμ από τη Νάουσα και 15χλμ από τον Άγιο Νικόλαο.

Διαθέτει πίστες για κάθε βαθμό δυσκολίας, μία δρόμου αντοχής (3,5 & 10 χλμ) και έξι αναβατήρες (έναν εναέριο, τέσσερις συρόμενους και έναν παιδικό).

Διαβάστε ακόμα:

3 δημοφιλείς τάσεις για τα αεροπορικά ταξίδια το 2023

Τα 17 χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας -Τα εύκολα, τα δύσκολα και η απόστασή τους από την Αθήνα

Tα δύο ελληνικά νησιά που βρίσκονται στην κορυφή της ζήτησης για αγορά πολυτελών κατοικιών