Το καλοκαίρι που ξεκινά είναι το πρώτο μετά από χρόνια που ελπίζουμε να ζήσουμε ξέγνοιαστα και με το 100% των αισθήσεών μας. Το ελληνικό καλοκαίρι είναι ο ήλιος, είναι το κολύμπι, είναι η παρέα. Είναι οι γεύσεις οι οποίες έχουν σαν πρώτη ύλη τα υλικά της εποχής και της ελληνικής γης. Για την πρώτη αλλά απολύτως «γεμάτη» εμπειρία ελληνικού καλοκαιριού -έστω και αν ακόμα δεν έχει αρχίσει ημερολογιακά- εμείς βρεθήκαμε στο Hyatt Regency Thessaloniki.

12

Οι λόγοι πολλοί και σαφείς: τα δωμάτια που εξασφαλίζουν έναν αναζωογονητικό ύπνο, το Harmonia Spa για στιγμές χαλάρωσης, οι μεγάλοι κήποι και η εξωτερική πισίνα του ξενοδοχείου. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και άλλα πολλά. Όμως, εδώ, θα εστιάσουμε στο «κοινό μυστικό» που γνωρίζουν όλοι οι Θεσσαλονικείς και οι πελάτες του Hyatt Regency Thessaloniki. Το εστιατόριο Ambrosia, που αποτελεί εξαιρετική επιλογή για fine dining στην πόλη, συνδυάζοντας τις πιο ποιοτικές γεύσεις της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με το ιδιαίτερο προσωπικό ύφος του chef Απόστολου Αλτάνη.

Eδώ και λίγες ημέρες, το Ambrosia προσφέρει το μενού της θερινής περιόδου. Όπως προαναφέρθηκε άλλωστε, το καλοκαίρι είναι (και) οι πρώτες ύλες του και βασικό κομμάτι της φιλοσοφίας του chef είναι η προσήλωση σε υλικά εποχής. «Όταν σχεδιάζουμε το μενού, έχουμε κατά νου ποια είναι τα εποχιακά υλικά και αυτά είναι που εντάσσουμε κατά βάση ώστε να έχουμε να εξαιρετικό πιάτο. Ο σκοπός μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας πιάτα υψηλών αξιώσεων βασισμένα, όμως, πάντα στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Οικείες και αγαπημένες γεύσεις δοσμένες λίγο διαφορετικά, με μια πιο προσεγμένη παρουσίαση. Έξαλλου, όλοι ξέρουμε ότι το φαγητό είναι μια ιεροτελεστία και για να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία θα πρέπει να ικανοποιούνται όλες οι αισθήσεις. Αυτός, λοιπόν, είναι και ο στόχος μας κάθε φορά που σχεδιάζουμε ένα καινούργιο μενού», αναφέρει ο σεφ, Απόστολος Αλτάνης, στο Travel.gr

Στο καλοκαιρινό Ambrosia, θα απολαύσετε μεγάλη ποικιλία από ορεκτικά, κυρίως πιάτα και σαλάτες, είτε μιλάμε για θαλασσινά και ψάρια, είτε κρέας από τοπικές φάρμες, είτε ζυμαρικά. Φυσικά, ούτε ο vegan επισκέπτης δεν θα στερηθεί τίποτα από αυτή την ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία.

«Για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε άριστες πρώτες ύλες., Αυτό είναι το πρωταρχικό μας μέλημα. Να βρούμε τα καλύτερα προϊόντα που θα αναδείξουν το πιάτο. Σαφώς και προτιμούμε να συνεργαζόμαστε με τοπικούς παραγωγούς. Όπως είναι λογικό, προσέχουν περισσότερο την σοδιά τους και η ποιότητά τους είναι ανώτερη. Επίσης -και αυτό είναι εξίσου βασικό- με αυτό τον τρόπο στηρίζουμε την τοπική οικονομία», σημειώνει ο κ. Αλτάνης, ένας chef που έχει αποκτήσει πιστούς φίλους, οι οποίοι μπορεί να επισκεφτούν τη Θεσσαλονίκη με βασικό στόχο να δειπνήσουν στο Ambrosia. Όταν έχεις ανθρώπους που σε εμπιστεύονται για χρόνια μαθαίνεις καλά και τις προτιμήσεις τους.

«Στη δημιουργία ενός μενού λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας και όλα αυτά που μας ζητούν και επιλέγουν οι πελάτες μας. Έχουμε σταθερούς πελάτες που μας εμπιστεύονται χρόνια και πια έχουμε “χτίσει” μια φιλική σχέση. Οπότε ακούμε και λαμβάνουμε υπόψη και την γνώμη τους αλλά και τυχόν προτάσεις τους» προσθέτει.

Το μενού ανανεώνεται ακόμα και κατά τη διάρκεια της σεζόν, καθώς οι απαιτητικοί πελάτες του Ambrosia μπορεί να ζητήσουν κάποια νέα εναλλακτική, ενώ, φυσικά και η επιμονή στα καλύτερα διαθέσιμα υλικά της κάθε εποχής μπορεί να προκαλέσει δημιουργικές αλλαγές. Την ποικιλία του καλοκαιρινού μενού συμπληρώνει μία μεγάλη λίστα κρασιών με διεθνείς ετικέτες και μια αξιόλογη επιλογή από τα καλύτερα της φημισμένης τοπικής οινοπαραγωγής της ευρύτερης περιοχής. Το δείπνο ολοκληρώνεται με ένα από τα επιδόρπια του μενού.

Ρωτήσαμε τον σεφ αν ξεχωρίζει κάποιο πιάτο από το καλοκαιρινό μενού: «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια από τα πιάτα. Αρχικά γιατί δεν θα έβαζα σε δικό μου μενού κάτι που δεν μου αρέσει ή κάτι που δεν θα το επέλεγα και ο ίδιος. Προσέχω πολύ το κάθε πιάτο ξεχωριστά ώστε να είναι άριστο για να ικανοποιηθεί απόλυτα ο πελάτης που θα το επιλέξει, είτε πρόκειται για κυρίως είτε για μια σαλάτα ή ένα ορεκτικό». Αρχικά, θεωρήσαμε ότι η απάντηση είναι «διπλωματική». Χρειάστηκε να δοκιμάσουμε ένα μεγάλο μέρος του μενού για να συμφωνήσουμε μαζί του: ούτε εμείς μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποια από τις υπέροχες γευστικές επιλογές.

Για ορεκτικά, επιλέξαμε μπαρμπούνι με γκρεμολάτα αρωματικών και κρέμα γλυκομπίζελου αλλά και Σμυρναίικα κεφτεδάκια θαλασσινών με αστακό και ξινομυζήθρα. Και τα δύο γευστικότατα αλλά κυρίως μας εντυπωσίασε η πρωτοτυπία της ιδέας στα σουτζουκάκια θαλασσινών. Η σαλάτα, δηλαδή κολοκυθάκια ψητά με γαρίδες, φινόκιο μαρινάτο και ντρέσινγκ γιαουρτιού απέδειξε τη σημασία που έχει η επιμονή του chef στα υλικά της εποχής. Το ίδιο ίσχυσε και για τα μανιτάρια σοτέ με σκόρδο, θυμάρι και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Όσον αφορά τα κυρίως πιάτα, σε μία παρέα τριών ατόμων, ο ένας προτίμησε πιλάφι θαλασσινών με γαρίδες, μπλε καβούρι και σπαράγγια, ο άλλος φαγκρί με πολύχρωμα ντοματίνια, σπαράγγια, ελιές Χαλκιδικής, σος τζιτζιμπίρας και ο τρίτος «απαρνήθηκε» τα θαλασσινά για χάρη του σιγομαγειρεμένου κοτόπουλου αλά πολίτα με πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ, αρακά, κρέμα αυγολέμονου και λάδι λεμονιού. Δεν είχε και μεγάλη σημασία ποιος παρήγγειλε τι αφού καταλήξαμε να τρώμε και από τα τρία πιάτα και οι τρεις.

«Εδώ γελάμε» στο Vergina Theatro

Η γαστρονομική εμπειρία στο Αmbrosia είναι ένας από τους κύριους λόγους για να βρεθείτε στο Hyatt Regency Thessaloniki. Αλλά δεν είναι ο μόνος, καθώς ακριβώς δίπλα είναι το Vergina Theatro. Η παράσταση «Εδώ γελάμε.gr» με το κορυφαίο καστ συνεχίζει να χαρίζει απλόχερα γέλιο. Mια σύγχρονη μουσική σάτιρα με ξεκαρδιστικά νούμερα, απίθανες καταστάσεις καθημερινής τρέλας, υπέροχα τραγούδια και χορό.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ελένη Καστάνη, ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Τάνια Τρύπη, ο Παναγιώτης Πετράκης, η Βίκυ Κάβουρα και ο Θοδωρής Πανάς, μαζί με τον Μάκη Δελαπόρτα, παίζουν χορεύουν, τραγουδούν και απαντούν με τον δικό τους τρόπο στα πιο καυτά ερωτήματα του σήμερα. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 22:00 το Vergina Theatro είναι το πιο διασκεδαστικό μέρος της Θεσσαλονίκης.

Διασκέδαση και fine dining μαζί- Η πολυεπίπεδη εμπειρία του Regency Casino Thessaloniki

Αν θέλετε να περάσετε μία χαλαρή και πραγματικά διασκεδαστική βραδιά και την ίδια στιγμή να απολαύσετε μια fine dining εμπειρία, είστε και πάλι στο σωστό μέρος. Τo Regency Casino Thessaloniki είναι πραγματικά game changer σε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας όταν ακούμε τη λέξη «καζίνο». Έξτρα κληρώσεις και εκπλήξεις με δώρα, signature cocktail’s στο Ian’s Lounge Bar και υπέροχη ατμόσφαιρα σας περιμένουν, ενώ το Alfredo’s Grand Dining και οι εκλεκτές γεύσεις του έχουν γίνει ήδη talk of the town. Λογικό, αφού και εδώ το μενού επιμελείται ο chef Απόστολος Αλτάνης.