Η συμβολή ενός από τους σημαντικότερους γαστρονομικούς θεσμούς στον ελλαδικό χώρο, στην ανάδειξη και την προβολή της Νέας Ελληνικής Κουζίνας και των σπουδαίων εκπροσώπων της, είναι αδιαμφισβήτητη. Από το 2006 που άνθισε ο σπόρος του Sani Gourmet, έως τη φετινή 15η διοργάνωση, φέρνοντας κοντά γεύσεις και πολιτισμούς και ενθαρρύνοντας τις γευστικές ανταλλαγές μεταξύ της δικής μας και άλλων χωρών, μας έχει συστήσει καθιερωμένους και ανερχόμενους αστέρες της εγχώριας και της διεθνούς υψηλής γαστρονομίας, οι οποίοι με τη σειρά τους μας έχουν γοητεύσει με τις εμπνευσμένες σπεσιαλιτέ τους.

17

Η απουσία της διοργάνωσης τα δύο προηγούμενα χρόνια λόγω covid, υπήρξε αισθητή αλλά όχι ικανή να ανακόψει τη δυναμική της πορεία κι έτσι φέτος μεταξύ 20 και 24 Μαΐου, το Sani Gourmet γιόρτασε όχι μόνο τα 15 επιτυχημένα χρόνια του, αλλά και για μια ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο γεύσης που αντιπροσωπεύει διεθνώς η Ελλάδα. Η A-list των χαρισματικών Ελλήνων σεφ που έδωσαν το παρόν με ενθουσιασμό και έμπνευση, δεν άφησαν καμία αμφιβολία γι΄αυτό.

Επί πέντε ημέρες, οι Σωτήρης Ευαγγέλου, Άνταμ Κοντοβάς, Γκίκας Ξενάκης, Βασίλης Μουρατίδης, Δημήτρης Παμπόρης, Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας, Μανώλης Παπουτσάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης και η pastry chef Λίζα Κερμανίδου, με τις εκλεπτυσμένες γεύσεις και τον άψογο επαγγελματισμό τους, απέδειξαν ότι η υψηλή γαστρονομία είναι τέχνη και χάρισαν σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο και εκπροσώπους από τον χώρο των Media, κορυφαίες γευστικές στιγμές.

Τα πολυβραβευμένα εστιατόρια του Sani Resort, Water, Fresco, Tomata και Asian, όπου φιλοξενήθηκαν οι chef και παρουσίασαν τα εκπληκτικά πιάτα τους, ανέδειξαν και ένα ακόμη χαρακτηριστικό του θεσμού, αυτό της άψογης φιλοξενίας και του υψηλού επιπέδου σέρβις προς τους επισκέπτες. Όσο για τα Degustation Menus που παρουσιάστηκαν, αντιπροσώπευαν τη γαστρονομική φιλοσοφία των σεφ και εξέφραζαν την πειραματική τους διάθεση, πάντρευαν την κλασσική με τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα και εν τέλει αποτέλεσαν αξέχαστες γευστικές εμπειρίες. Οι δε συνδυασμοί των πιάτων με επιλεγμένες ετικέτες κρασιών του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, ανέδειξαν ακόμη περισσότερο τις γεύσεις, καθιστώντας κάθε πιάτο μια στιγμή αυθεντικής απόλαυσης.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(100590)
      ["id"]=>
      int(100590)
      ["title"]=>
      string(11) "_DSF7206_01"
      ["filename"]=>
      string(21) "DSF7206_01-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(380213)
      ["url"]=>
      string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/DSF7206_01-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(124) "https://www.travel.gr/food_and_drink/restaurants/sani-gourmet-2022-i-elliniki-gastronomia-sta-kalyte/attachment/_dsf7206_01/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(2) "12"
      ["description"]=>
      string(146) "Ο Γκίκας Ξενάκης μετέτρεψε οικείες γεύσεις σε πιάτα υψηλού επιπέδου/ Photo: Sani Gourmet"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(11) "_dsf7206_01"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(100576)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-06-07 10:01:27"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-06-07 10:05:39"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(2560)
      ["height"]=>
      int(1700)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/DSF7206_01-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/DSF7206_01-300x199.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(300)
        ["medium-height"]=>
        int(199)
        ["medium_large"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/DSF7206_01-768x510.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(510)
        ["large"]=>
        string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/DSF7206_01-1024x680.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(1024)
        ["large-height"]=>
        int(680)
        ["1536x1536"]=>
        string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/DSF7206_01-1536x1020.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1536)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1020)
        ["2048x2048"]=>
        string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/DSF7206_01-2048x1360.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(2048)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1360)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Τι να πρωτοαναφέρει κανείς από τα μενού που παρουσιάστηκαν και τις μοναδικές γεύσεις, που καθεμιά και όλες μαζί εκπροσώπησαν επάξια το φετινό θέμα «Culinary Artisans». Ο Γκίκας Ξενάκης μετέτρεψε οικείες γεύσεις της ελληνικής παράδοσης σε πιάτα υψηλού επιπέδου, όπως η αποδομημένη χορτόπιτα με κρέμα φέτας και το πεντανόστιμο αρνάκι με μελιτζάνα, ξινόχοντρο και σάλτσα κύμινο. Ο Βασίλης Μουρατίδης παντρεύοντας άψογα τη μεσογειακή κουζίνα με τις γαλλικές επιρροές, μάγεψε τους ουρανίσκους μας με το φουά γκρα με πιπέρι καμπότ και καραμελωμένο ποπ κορν και το σκουμπρί με yuzu και σουσάμι. Οι Γιώργος Παπαζαχαρίας και Θάνος Φέσκος εφαρμόζοντας στην εγχώρια κουζίνα τις σκανδιναβικές τεχνικές που τόσο καλά κατέχουν, έφεραν κορυφαίες θαλασσινές γεύσεις στο τραπέζι μας με τον τραγανό αχινό με καπνιστή φάβα και σπιτικό αυγοτάραχο αλλά και τις ολόφρεσκες γυαλιστερές με νερό ντομάτας και λάδι περγαμόντο.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(100620)
      ["id"]=>
      int(100620)
      ["title"]=>
      string(11) "_VDS6727_01"
      ["filename"]=>
      string(21) "VDS6727_01-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(419596)
      ["url"]=>
      string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/VDS6727_01-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(124) "https://www.travel.gr/food_and_drink/restaurants/sani-gourmet-2022-i-elliniki-gastronomia-sta-kalyte/attachment/_vds6727_01/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(2) "12"
      ["description"]=>
      string(62) "Ο chef Σωτήρης Ευαγγέλου/ Photo: Sani Gourmet"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(11) "_vds6727_01"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(100576)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-06-07 10:27:42"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-06-07 10:28:24"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1709)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/VDS6727_01-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/VDS6727_01-200x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/VDS6727_01-768x1150.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1150)
        ["large"]=>
        string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/VDS6727_01-684x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(684)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/VDS6727_01-1025x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1025)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/VDS6727_01-1367x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1367)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Ο Σωτήρης Ευαγγέλου με τη σειρά του, απέδειξε για άλλη μια φορά την αγάπη του για τα ελληνικά εποχικά υλικά και ενθουσίασε με το εξαιρετικό φαγκρί με μελιτζάνα χουνκιάρ αλλά και την κρέμα αγκινάρας που συνόδευσε με κατσικίσιο τυρί και τρούφα. Η σαλάτα Ceasar’s ποτέ δεν υπήρξε νοστιμότερη όσο στην εκδοχή του Άνταμ Κοντοβά, με λουκάνικο καπνιστό, γαύρο μαριναρισμένο και τη φημισμένη κρασομανούρα της Σίφνου. Ο βραβευμένος σεφ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι χειρίζεται άψογα το ψάρι σαν πρώτη ύλη, με το μαγιάτικο που συνδύασε με σέλερυ, άγριο σκόρδο και κουφοξυλιά, με μια δόση ταραμά και κινέζικου λουκάνικου να δίνουν ένταση στο πιάτο. Αυτοσχεδιάζοντας δημιουργικά πάνω στις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις ο εξαιρετικά ταλαντούχος Δημήτρης Παμπόρης μάγεψε τον ουρανίσκο μας με το φρικασέ του με χτένια και γλυκάδια με αφράτο αυγολέμονο που τύλιγε άψογα την αρωματική σελονόριζα και μας γλύκανε με καραμελώμένο γιαούρτι με αρώματα βασιλικού και ginger.

Την αγαπημένη Κρήτη έφερε για άλλη μια φορά στα τραπέζια μας ο Μανώλης Παπουτσάκης, επανασυστήνοντας με σύγχρονη ματιά παραδοσιακές γεύσεις του τόπου του, όπως το κολοκυθομπούρεκο με μυζήθρα και γαριδάκι που μοσχοβολούσε δυόσμο και το απίθανο ψήμα κρεατότουρτας με κατσικάκι και τυρομάλαμα, που ταίριαξε τέλεια με κρητικό Βιδιανό στα ποτήρια μας. Τέλος, σ΄ένα γευστικό ταξίδι μας συνεπήρε και ο πολυβραβευμένος Αλέξανδρος Τσιοτίνης, μεταφέροντάς μας από θάλασσες σε φάρμες, με πιάτα όπως το καπνιστό λαυράκι με φρέσκο αχινό και ταραμά από ρέγγα ή το καπνιστό αρνίσιο στήθος με αγκινάρα και σταμναγκάθι, ένα πιάτο που ευχόσουν απλά να μην τελειώσει.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(100605)
      ["id"]=>
      int(100605)
      ["title"]=>
      string(99) "PARIS BREAST ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ, ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΓΙΟΥΖΟΥ Λ. ΚΕΡΜΑΝΙΔΟΥ"
      ["filename"]=>
      string(109) "PARIS-BREAST-ΜΕ-ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ-ΜΠΑΝΑΝΑ-ΚΑΙ-ΓΙΟΥΖΟΥ-Λ.-ΚΕΡΜΑΝΙΔΟΥ-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(402105)
      ["url"]=>
      string(158) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PARIS-BREAST-ΜΕ-ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ-ΜΠΑΝΑΝΑ-ΚΑΙ-ΓΙΟΥΖΟΥ-Λ.-ΚΕΡΜΑΝΙΔΟΥ-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(171) "https://www.travel.gr/food_and_drink/restaurants/sani-gourmet-2022-i-elliniki-gastronomia-sta-kalyte/attachment/paris-breast-me-foyntoyki-mpanana-kai-gioyzoy-l-kermanidoy/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(2) "12"
      ["description"]=>
      string(201) "Η ταλαντούχα pastry chef Λίζα Κερμανίδου μας ενθουσίασε με τα πραγματικά εξαιρετικά γλυκά της/ Photo: Αριέττα Πούλιου"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(58) "paris-breast-me-foyntoyki-mpanana-kai-gioyzoy-l-kermanidoy"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(100576)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-06-07 10:20:30"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-06-07 10:22:39"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1707)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(159) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PARIS-BREAST-ΜΕ-ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ-ΜΠΑΝΑΝΑ-ΚΑΙ-ΓΙΟΥΖΟΥ-Λ.-ΚΕΡΜΑΝΙΔΟΥ-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(159) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PARIS-BREAST-ΜΕ-ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ-ΜΠΑΝΑΝΑ-ΚΑΙ-ΓΙΟΥΖΟΥ-Λ.-ΚΕΡΜΑΝΙΔΟΥ-200x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(160) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PARIS-BREAST-ΜΕ-ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ-ΜΠΑΝΑΝΑ-ΚΑΙ-ΓΙΟΥΖΟΥ-Λ.-ΚΕΡΜΑΝΙΔΟΥ-768x1152.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1152)
        ["large"]=>
        string(160) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PARIS-BREAST-ΜΕ-ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ-ΜΠΑΝΑΝΑ-ΚΑΙ-ΓΙΟΥΖΟΥ-Λ.-ΚΕΡΜΑΝΙΔΟΥ-683x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(683)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(161) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PARIS-BREAST-ΜΕ-ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ-ΜΠΑΝΑΝΑ-ΚΑΙ-ΓΙΟΥΖΟΥ-Λ.-ΚΕΡΜΑΝΙΔΟΥ-1024x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(161) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/PARIS-BREAST-ΜΕ-ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ-ΜΠΑΝΑΝΑ-ΚΑΙ-ΓΙΟΥΖΟΥ-Λ.-ΚΕΡΜΑΝΙΔΟΥ-1365x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1365)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(3) "top"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Τον γλυκό τόνο στη διοργάνωση έδωσε η ταλαντούχα pastry chef Λίζα Κερμανίδου, που άφησε για λίγο το Λονδίνο και την επίβλεψη του Café Kitsuné στον πολυχώρο Pantecnhicon, για να μας ενθουσιάσει με τα πραγματικά εξαιρετικά γλυκά της. Προσθέτοντας με απόλυτη επιτυχία ένα γιαπωνέζικο twist σε γαλλικές συνταγές, παρουσίασε στο Sani Gourmet 4 μοναδικά επιδόρπια και 2 πρωτότυπα κρουασάν, που σε συνεργασία με τη Nespresso ταίριαξαν τέλεια και αναδείχθηκαν ακόμη περισσότερο με εξαιρετικής ποιότητας χαρμάνια espresso και cappuccino.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(100624)
      ["id"]=>
      int(100624)
      ["title"]=>
      string(70) "KIR ROYAL ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗ Ν. ΙΣΜΙΡΝΟΓΟΥ 2"
      ["filename"]=>
      string(81) "KIR-ROYAL-ΜΕ-ΦΡΑΟΥΛΕΣ-ΑΠΟ-ΤΗ-Ν.-ΙΣΜΙΡΝΟΓΟΥ-2-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(351586)
      ["url"]=>
      string(130) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/KIR-ROYAL-ΜΕ-ΦΡΑΟΥΛΕΣ-ΑΠΟ-ΤΗ-Ν.-ΙΣΜΙΡΝΟΓΟΥ-2-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(156) "https://www.travel.gr/food_and_drink/restaurants/sani-gourmet-2022-i-elliniki-gastronomia-sta-kalyte/attachment/kir-royal-me-fraoyles-apo-ti-n-ismirnogoy-2/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(2) "12"
      ["description"]=>
      string(36) "Photo: Αριέττα Πούλιου"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(43) "kir-royal-me-fraoyles-apo-ti-n-ismirnogoy-2"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(100576)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-06-07 10:31:44"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-06-07 10:32:41"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1707)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(131) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/KIR-ROYAL-ΜΕ-ΦΡΑΟΥΛΕΣ-ΑΠΟ-ΤΗ-Ν.-ΙΣΜΙΡΝΟΓΟΥ-2-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(131) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/KIR-ROYAL-ΜΕ-ΦΡΑΟΥΛΕΣ-ΑΠΟ-ΤΗ-Ν.-ΙΣΜΙΡΝΟΓΟΥ-2-200x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(132) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/KIR-ROYAL-ΜΕ-ΦΡΑΟΥΛΕΣ-ΑΠΟ-ΤΗ-Ν.-ΙΣΜΙΡΝΟΓΟΥ-2-768x1152.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1152)
        ["large"]=>
        string(132) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/KIR-ROYAL-ΜΕ-ΦΡΑΟΥΛΕΣ-ΑΠΟ-ΤΗ-Ν.-ΙΣΜΙΡΝΟΓΟΥ-2-683x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(683)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(133) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/KIR-ROYAL-ΜΕ-ΦΡΑΟΥΛΕΣ-ΑΠΟ-ΤΗ-Ν.-ΙΣΜΙΡΝΟΓΟΥ-2-1024x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(133) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/06/KIR-ROYAL-ΜΕ-ΦΡΑΟΥΛΕΣ-ΑΠΟ-ΤΗ-Ν.-ΙΣΜΙΡΝΟΓΟΥ-2-1365x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1365)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Η πάντα κεφάτη Νένα Ισμυρνόγλου, με τη συνδρομή της Lidl Hellas και του περιοδικού Γαστρονόμος, μας δίδαξε zero waste πρακτικές στην κουζίνα και μας προσκάλεσε να μαγειρέψουμε μαζί της στο masterclass «Βιωσιμότητα στο πιάτο», μετατρέποντας εποχικά φρούτα και λαχανικά σε λαχταριστά εδέσματα – από cocktails και chutneys μέχρι ομελέτες και μαρμελάδες. Τα απολαυστικά μεσογειακά κι ελληνικά πιάτα της μας περίμεναν σ΄ένα τραπέζι γεμάτο και χρώμα και ζεστασιά, σαν αυτή που εκπέμπει και η ίδια η σεφ.

Κι αν κάθε μενού και γευστική εμπειρία που μας παρουσίασαν οι κορυφαίοι σεφ, ήταν ξεχωριστό και μοναδικό, όλοι μοιράστηκαν τον ίδιο ενθουσιασμό και κέφι, δημιουργώντας live στο opening party του Sani Gourmet. Στον άκρως καλοκαιρινό χώρο του κομψού bar Sea You, με τη θέα στη μαρίνα του resort να μας ταξιδεύει και τους ήχους της live μπάντας να μας ξεσηκώνουν, απολαύσαμε και τους 9 Culinary Artisans εν δράση και γευτήκαμε μερικές ακόμη, ξεχωριστές amuse bouche δημιουργίες τους.

Ήταν το αποκορύφωμα μιας πραγματικής γιορτής της ελληνικής γαστρονομίας και μιας συναρπαστικής γευστικής εμπειρίας. Η μαγευτική τοποθεσία και το εκλεπτυσμένο περιβάλλον του Sani Resort επιβεβαίωσαν ότι «Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει», αλλά η άψογη διοργάνωση της 15ης χρονιάς του θεσμού, έκανε όλους να προσθέσουν ότι «Σαν το Sani Gourmet δεν έχει».

Διαβάστε ακόμα:

7 κορυφαία εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας της Σαντορίνης

Brandy Sour: Το «εθνικό» κοκτέιλ της Κύπρου και η ιδιαίτερη ιστορία που το ενέπνευσε

Ένα γαστρονομικό οδοιπορικό στις γεύσεις της Πάρου