Την Κυριακή 6/8, από το απόγευμα ως το βράδυ, το Bread bc ψήνει προζυμένια ψωμιά και προπύρες για το Simά. Ένα αυθεντικό ψωμί, ένα διαλεγμένο κρασί και ένα ξεχωριστό τυρί μικρής παραγωγής.

6

Οι δύο τους συναντιούνται στον χώρο του Simά, στον Πύργο της Τήνου αφιερώνοντας μία ημέρα στη διαδικασία της ζύμωσης. Το Simά βάζει τα κρασιά και τα τυριά και προσκαλεί το bread bc να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, να μας ετοιμάσει προζυμένια ψωμιά και άλλες λιχουδιές, όπως προπύρα (είδος φοκάτσιας από τη Λακωνία) και να μας μιλήσει για τη αξία του αληθινού ψωμιού.

Το κρασί είναι η αφετηρία του Simά. Η δημιουργία ενός χώρου στον οποίο θα μοιραστούμε ένα μπουκάλι κρασί, 2-3 πιάτα και έπειτα κουβέντες, ιστορίες, στιγμές. Σερβίρονται μόνο ελληνικές ποικιλίες και η λίστα κρασιών χωρίζεται σε συμβατικά και φυσικά κρασιά. Ειδικότερα όσον αφορά τα φυσικά κρασιά, παράγονται με μεθόδους ελάχιστης παρέμβασης, αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά των γηγενών ποικιλιών. Έτσι χωρίς κανένα πρόσθετο εξασφαλίζεται η αυθεντική έκφραση των ποικιλιών και η πολυπλοκότητα που αρμόζει στο κρασί. Συνοδεία τους, μικρά πιάτα με εποχιακές, ελληνικές πρώτες ύλες, όπως και διαλεγμένα τυριά από τα νησιά μας.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(259912)
      ["id"]=>
      int(259912)
      ["title"]=>
      string(8) "TFS_0573"
      ["filename"]=>
      string(19) "TFS_0573-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(655530)
      ["url"]=>
      string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/TFS_0573-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(121) "https://www.travel.gr/food_and_drink/sourdough-feast-to-bread-bc-psinei-prozymenia-psomia-sto-sima-s/attachment/tfs_0573/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "7"
      ["description"]=>
      string(0) ""
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(8) "tfs_0573"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(259868)
      ["date"]=>
      string(19) "2023-08-01 11:35:04"
      ["modified"]=>
      string(19) "2023-08-01 11:35:04"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(2048)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/TFS_0573-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/TFS_0573-240x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(240)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/TFS_0573-768x960.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(960)
        ["large"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/TFS_0573-819x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(819)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/TFS_0573-1229x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1229)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/08/TFS_0573-1638x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1638)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(false)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Το Bread Bc, φουρνίζει εδώ και περίπου ένα χρόνο «αληθινό» ψωμί στο Χαλάνδρι. Στόχος του είναι η επιστροφή στο παλιό, καλό ψωμί που γίνεται αποκλειστικά με φυσικό προζύμι αργής ωρίμασης (16 έως 44 ωρών), χωρίς κανένα πρόσθετο ή συντηρητικό, μόνο αλεύρι αλάτι και νερό.

Η διαδικασία της ζύμωσης απαιτεί κατανόηση και σεβασμό. Χρειάζεται χρόνο και υπομονή ώστε απλές πρώτες ύλες , όπως το αλεύρι, το σταφύλι και το γάλα να δώσουν προϊόντα πλούσια σε αρώματα, γεύση και υφές.

Το ίδιο ισχύει και για τις ανθρώπινες σχέσεις, και η αρχή γίνεται όταν ερχόμαστε σιμά.