Την υποστήριξη, αφιλοκερδώς, του Δήμου Χάλκης στο μεγαλόπνοο εγχείρημα αναβίωσης του ιστορικού οικισμού «Χωριό» με στόχο την αύξηση του πληθυσμού του αποφάσισε η Deloitte.

19

Στο πλαίσιο αυτό, η Deloitte θα αναπτύξει ένα Στρατηγικό Σχέδιο για την αναβίωση του οικισμού, καθώς και μία Μελέτη σχετικά με τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις που δύνανται να προκύψουν από την εφαρμογή του Σχεδίου.

Το έργο εντάσσεται στις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, σε συνέχεια αντίστοιχης pro bono Μελέτης που είχε καταρτίσει για το νησί της Αστυπάλαιας με το πρόγραμμα «Αστυπάλαια 4.0» και σε συνεργασία με την Axion Hellas με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού ώστε να καταστεί ιδανικός και πράσινος προορισμός για επισκέπτες και κατοίκους.

Γιατί στη Χάλκη;

Η Χάλκη επιχειρεί να εισέλθει σε μία νέα εποχή εξωστρέφειας, βιωσιμότητας και ανάδειξης ενός νέου στρατηγικού αφηγήματος, που την επανατοποθετεί στον χάρτη ως ιδανικό τουριστικό προορισμό, αλλά και ιδανική τοποθεσία μόνιμης διαβίωσης. Η αναβίωση του ιστορικού οικισμού του Χωριού έχει τη δυναμική να σηματοδοτήσει την έναρξη αυτής της νέας αναπτυξιακής εποχής για τη Χάλκη, λειτουργώντας ως ισχυρό σύμβολο για την προβολή της Χάλκης, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. Μάλιστα, από το  περασμένο φθινόπωρο, η Χάλκη έγινε το πρώτο νησί που εντάχθηκε στην εθνική πρωτοβουλία “GReco Islands”, η οποία μέσω μιας σειράς δημοσίων και ιδιωτικών παρεμβάσεων στοχεύει να καταστήσει τα ελληνικά νησιά πρότυπα πράσινης οικονομίας, ενεργειακής αυτονομίας και ψηφιακής καινοτομίας. Η ένταξη της Χάλκης στην πρωτοβουλία συνοδεύθηκε, μεταξύ άλλων, από πρόβλεψη για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου, τη δωρεά ηλεκτρικών οχημάτων και την ανάπτυξη υποδομών 5G και ευρυζωνικών δικτύων.