Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας  με τον COO της Fraport Greece, Ηλία Μαραγκάκη, τον Εκτελεστικό Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνο Λιάγκο, τον CEO του Dimera Group, μέλος του Δ.Σ. και CIO της ΟΛΘ Α.Ε., Artur Davidian και την Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΟΛΘ Α.Ε. Θεοδώρα Ρήγα.

12

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι στις 5 Φεβρουαρίου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο θα βρίσκεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κάτι που όπως δήλωσε δείχνει την επέκταση της τουριστικής περιόδου και της βιομηχανίας της κρουαζιέρας, που είναι τόσο σημαντική για τη Βόρεια Ελλάδα και αποτελεί στρατηγικό στόχο για τη χώρα μας. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι προχωρά η κτιριακή αναβάθμιση του λιμανιού του ΟΛΘ για την κρουαζιέρα.

Ο Υπουργός Τουρισμού γνωστοποίησε επίσης ότι με τη συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού, της Fraport, του ΟΛΘ και του επενδυτή, το check-in και η μεταφορά των αποσκευών των ταξιδιωτών που θα καταλήγουν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»  στο λιμάνι και θα επιβιβάζονται στην κρουαζιέρα, θα γίνεται με μέριμνα της Fraport και του ΟΛΘ. Το ίδιο θα συμβαίνει και για τις αποσκευές των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων οι οποίοι θα συνεχίζουν το ταξίδι τους από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «Φανταστείτε ότι οι ταξιδιώτες στη Θεσσαλονίκη θα απολαμβάνουν άλλη μία υπηρεσία. Καθώς θα προσγειώνονται στο αεροδρόμιο, δεν θα χρειάζεται οι ίδιοι να φροντίζουν για τη μεταφορά των αποσκευών τους στα κρουαζιερόπλοια.

Αντίστοιχα, ερχόμενοι με την κρουαζιέρα στο λιμάνι δεν θα χρειάζεται να κάνουν check-in, αφού οι αποσκευές θα πηγαίνουν απευθείας στο αεροδρόμιο. Όλοι παραδέχονται πλέον ότι έχουμε ένα εξαιρετικό αεροδρόμιο, το αεροδρόμιο «Μακεδονία», και ότι συνεχώς αναβαθμίζεται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και γίνονται επενδύσεις – ανακοίνωσα ήδη την έναρξη μίας σήμερα. Είναι προφανές ότι η αναβάθμιση των υποδομών ενισχύει το τουριστικό μας προϊόν και όλο αυτό επιμερίζεται στους Θεσσαλονικείς και στους επαγγελματίες του Τουρισμού».

Παράλληλα, επισήμανε, ότι μέσω τέτοιων ποιοτικών υπηρεσιών αναβαθμίζεται ο ελληνικός Τουρισμός, ενώ οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης θα έχουν περισσότερο διαθέσιμο χρόνο στα ξενοδοχεία, τα μαγαζιά και τα εστιατόρια της πόλης.

«Τέτοιες συνέργειες, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των υποδομών, ενισχύουν το τουριστικό μας προϊόν και φέρνουν περισσότερα έσοδα, τα οποία επιμερίζονται όχι μόνο στους επενδυτές του λιμανιού ή τη Fraport, αλλά κυρίως στη μέση ελληνική οικογένεια και στους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον Τουρισμό», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Διαβάστε ακόμα:

Οι προοπτικές του κλάδου της κρουαζιέρας για το 2022

Μία πολυκατοικία στη θάλασσα: Αγοράζοντας κατοικία πάνω στο μεγαλύτερο, πλωτό σύμπλεγμα κατοικιών

Ένα ιδιωτικό τζετ με βεράντα και πίστα χορού -Τι είδαμε στο Airshow του Ντουμπάι