Ο Alain Ducasse βλέπει έναν από τους πλέον εξέχοντες βοηθούς του να εξελίσσεται σημαντικά. Ο Romain Meder κέρδισε μαζί με τον διάσημο μέντορά του τρία αστέρια στο Plaza Athénée και σήμερα διαδέχεται τον Éric Frechon ως επικεφαλής των κουζινών του ξενοδοχείου ου στεγάζεται στην πρώην εξοχική κατοικία της Catherine Deneuve στο Guainville (Eure-et-Loir).

20

Ο 43χρονος σεφ θα προσφέρει μια κουζίνα βασισμένη σε φτικές πρώτες ύλες, με οικολογική προσέγγιση, υποστηριζόμενη από τον λαχανόκηπο του κτήματος και τους τοπικούς παραγωγούς και έρχεται στο DAIOS COVE στις 9 Ιουλίου για μοναδική γαστρονομική «εμφάνιση».

Πώς ήταν το να δουλεύετε με τον Alain Ducasse;


Η συνεργασία με τον Alain Ducasse είναι μια απίστευτη πηγή έμπνευσης, καταφέρνει να σε κάνει να βγάζεις πράγματα μέσα σου που ούτε καν φαντάζεσαι. Ως εμπειρία, με την πάροδο του χρόνου κλιμακώνεται προς το τέλειο, τόσο σε πρακτικό όσο και σε φιλοσοφικό επίπεδο.

		array(1) {
  [0]=>
  array(3) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(108889)
      ["id"]=>
      int(108889)
      ["title"]=>
      string(47) "ROMAIN MEDER (C)Philippe Vaurès Santamaria (1)"
      ["filename"]=>
      string(48) "ROMAIN-MEDER-CPhilippe-Vaures-Santamaria-1-1.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(147392)
      ["url"]=>
      string(97) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/ROMAIN-MEDER-CPhilippe-Vaures-Santamaria-1-1.jpg"
      ["link"]=>
      string(148) "https://www.travel.gr/food_and_drink/food-culture/i-kritiki-fysi-sta-cheria-enos-megaloy-s/attachment/romain-meder-c-philippe-vaures-santamaria-1-2/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "8"
      ["description"]=>
      string(0) ""
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(45) "romain-meder-c-philippe-vaures-santamaria-1-2"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(108816)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-07-08 12:35:23"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-07-08 12:35:23"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(800)
      ["height"]=>
      int(1200)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(105) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/ROMAIN-MEDER-CPhilippe-Vaures-Santamaria-1-1-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(105) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/ROMAIN-MEDER-CPhilippe-Vaures-Santamaria-1-1-200x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(106) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/ROMAIN-MEDER-CPhilippe-Vaures-Santamaria-1-1-768x1152.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1152)
        ["large"]=>
        string(106) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/ROMAIN-MEDER-CPhilippe-Vaures-Santamaria-1-1-683x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(683)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(97) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/ROMAIN-MEDER-CPhilippe-Vaures-Santamaria-1-1.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(800)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1200)
        ["2048x2048"]=>
        string(97) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/07/ROMAIN-MEDER-CPhilippe-Vaures-Santamaria-1-1.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(800)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1200)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(false)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
  }
}
	

Ποιο είναι το στιλ μαγειρικής σας;


Το στιλ μου είναι μια μαγειρική προσέγγιση με άξονα τη φύση, κυρίως με προϊόντα φυτικής προέλευσης συνοδευόμενα από λίγες θαλάσσιες πρωτεΐνες από βιώσιμη αλιεία.

Ώρα να μιλήσουμε για τα Culinary Journeys στο Daios Cove. Είστε ενθουσιασμένος που συμμετέχετε σ’ αυτή τη σειρά εκδηλώσεων και ποια είναι η επιρροή στο μενού σας;


Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω σ’ αυτή την εκδήλωση και χαίρομαι που θα μοιραστώ το όραμά μου για την υπεύθυνη κουζίνα. Είναι πολύ σημαντικό για μένα ν’ ανταλλάσσω απόψεις με τους περισσότερους σεφ ή καλεσμένους για να εξηγήσω ή να δείξω πώς μπορούμε να μαγειρεύουμε σκεπτόμενοι διαφορετικά.

Ποια είναι η διατροφική σας φιλοσοφία και από πού προμηθεύεστε τα υλικά σας;


Η διατροφική μου φιλοσοφία είναι ο σεβασμός που πρέπει να δίνουμε σε κάθε προϊόν και σε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από αυτά τα προϊόντα. Ως σεφ οφείλουμε να το κάνουμε, δεν πρέπει να παραποιούμε τα προϊόντα αλλά να τα δουλεύουμε στην πιο όμορφη έκφρασή τους.

Ποια είναι μερικά από τα υλικά με τα οποία δουλεύετε και τα οποία σπάνια βλέπατε στην κουζίνα σας;


Ρίζες όπως το αντίδι, η θαλάσσια ανεμώνη, τα ολοθούρια κ.λπ.

Ποιος είναι ο σεφ του αύριο; Ποια είναι η γαστρονομία του αύριο και ποιος είναι ο καλεσμένος του αύριο;


Ο σεφ του αύριο είναι ένας υπεύθυνος και αφοσιωμένος σεφ και ο πελάτης του αύριο είναι ένας υπεύθυνος και αφοσιωμένος καταναλωτής.

Ποια είναι η επόμενη κίνησή σας στον κόσμο της γαστρονομίας;


Προσπαθώ να κάνω την καλύτερη μαγειρική με πολλή κοινή λογική και υπευθυνότητα.

«Νομάδες μελιού»: Μια ομάδα μελισσοκόμων μεταφέρει τα μελίσσια της σε όλη την Ελλάδα

Πίτες με γεύσεις ανατολής, δίπλα στην Κερκίνη – Πώς ένας παλιός σταθμός τρένου έγινε παραδοσιακή ταβέρνα

Κορυφαία ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο στη Σητεία