Όταν το 2006 ο γεμάτος αστέρια Michelin κορυφαίος Alain Ducasse εμπνεύστηκε το LaFourchette, για να διευκολύνει τους ανθρώπους στην αναζήτηση και στις κρατήσεις εστιατορίων, σίγουρα δεν φανταζόταν ότι μερικά χρόνια μετά, η ιδέα αυτή θα είχε κατακλύσει τον κόσμο-και μάλιστα υπό τη δυναμική πλέον «πατρότητα» του TripAdvisor.

12

Το Πιρούνι, το οποίο ξεκίνησε στα γαλλικά ως La Fourchette και σήμερα έχει εδραιωθεί με την αγγλική του μετάφραση, The Fork, έφτασε σε χώρες όπως Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή, Κολομβία, Μεξικό, Περού, Ουρουγουάη Γαλλία, Ταϊλάνδη, Σιγκαπούρη, Ολλανδία, ενώ στη συνέχεια, με την εξαγορά της Bookatable, η πλατφόρμα ενίσχυσε την παρουσία της στην Ευρώπη και επέκτεινε τις δραστηριότητές της σε 5 νέες χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Αυστρία, Φινλανδία και Νορβηγία.

Η συνεργασία μεταξύ του Michelin Guide, του TripAdvisor και του The Fork, αύξησε σημαντικά την προβολή των σεφ και των εστιατορίων και κατ’ επέκταση τον αριθμό των κρατήσεων. Μεταξύ άλλων, η πλατφόρμα παρέχει σε εκατομμύρια λάτρεις της γαστρονομίας να βρουν εύκολα και να κάνουν κράτηση σε επιλεγμένα εστιατόρια της Michelin στο TheFork.

Τι ξέρουμε τώρα που δεν ξέραμε τότε;

Το 2007, το The Fork έφερε επανάσταση στην αγορά εστιατορίων προσφέροντας ένα νέο τρόπο για την προώθηση των σχέσεων μεταξύ εστιατορίων και πελατών, παρέχοντας επιπλέον ένα online ημερολόγιο κρατήσεων για τους επαγγελματίες. Τότε, μόνο το 20% όλων των εστιατορίων είχε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δεδομένου ότι πολλά εστιατόρια δεν είχαν ακόμη καν διαδίκτυο, η πλατφόρμα διέθετε μια ειδική ομάδα για κρατήσεις μέσω τηλεφώνου. Ο κ. Bertrand Jelensperger, συνιδρυτής και CEO του The Fork, θυμάται χαρακτηριστικά ότι στις 13 και 14 Φεβρουαρίου, υπήρχαν τόσα πολλά αιτήματα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που όλες οι ομάδες ήταν απασχολημένες με την επεξεργασία τηλεφωνικών κρατήσεων.

Από τον Μάιο του 2014, το The Fork εντάχθηκε στο TripAdvisor Media Group και λειτουργεί σήμερα σε τουλάχιστον 22 χώρες και σε περισσότερες από 4000 πόλεις σε όλο τον κόσμο. 

Τι προσφέρει η εφαρμογή

Η εφαρμογή καθιστά εύκολο να βρει κανείς ένα εστιατόριο, να ελέγξει τη διαθεσιμότητα σε πραγματικό χρόνο, να κλείσει τραπέζι με λίγα μόνο κλικ και να λάβει άμεση επιβεβαίωση, 24 ώρες το 24ωρο. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ περισσότερων από 80.000 συνεργαζόμενων εστιατορίων, με ή χωρίς ειδικές προσφορές. ‘Ηδη, η πλατφόρμα διαθέτει 20 εκατ. κριτικές, έχει πάνω από 29 εκατ. μηνιαίους επισκέπτες, ενώ η εφαρμογή έχει κατέβει σε έξυπνες συσκευές 22 εκατ. και πλέον φορές.

‘Οσον αφορά στην Ελλάδα, στο The Fork βρίσκεται το Tudor Hall στο ξενοδοχείο King George της Αθήνας. Τέλος, το πρόγραμμα πιστότητας του The Fork, τα λεγόμενα Yums, μπορούν να  μετατραπούν σε εκπτώσεις σε συνεργαζόμενα εστιατόρια που αποτελούν μέρος του προγράμματος.

Διαβάστε ακόμα:

Oι 7 κυρίαρχες τεχνολογικές τάσεις στα εστιατόρια για το 2022

«Ένα ξενοδοχείο σε κίνηση»: H startup Midnight Trains φτιάχνει τρένα που ταξιδεύουν τη νύχτα σε όλη τη Ευρώπη

Betty Bot: Η πρώτη ρομποτική υπάλληλος πλήρους απασχόλησης προσελήφθη σε ξενοδοχείο της Marriott