Σε προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου αναδεικνύεται η Θεσσαλονίκη η οποία προσελκύει επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από ξένες αγορές.

12

Το 2023, επανήλθε σε φυσιολογικούς ρυθμούς η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση ενώ ευοίωνες είναι οι προοπτικές και για τη φετινή χρονιά. Πρώτη αγορά για τη Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε η αμερικανική όπως δείχνουν τα στοιχεία από τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της πόλης.

Οι πιο δημοφιλείς μήνες για τις διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος, κυρίως λόγω της τουριστικής περιόδου της Χαλκιδικής. Το μοτίβο εποχικότητας των διεθνών αφίξεων παραμένει αμετάβλητο. Επίσης, το 2023 οι οδικές αφίξεις στους μεθοριακούς σταθμούς αυξήθηκαν κατά 30% σε σύγκριση με το 2022 ενώ στο λιμάνι της πόλης κατέφθασαν 68 κρουαζιερόπλοια σημειώνοντας αύξηση κατά 11% σε σχέση με το 2022.

Εξάλλου, ζωντανό διατηρείται το ενδιαφέρον για νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις είτε για νέες μονάδες είτε για την αναβάθμιση υφιστάμενων εγκαταστάσεων. Ένα παράδειγμα αναβάθμισης των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων στην πόλη είναι το ξενοδοχείο Holiday Inn Thessaloniki, μέλος της διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας Intercontinental Hotels Group στο ανακαινίστηκε το ισόγειο της μονάδας και ανακατασκευάστηκε ο 9ο όροφος.  

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην οδό Μοναστηρίου 8, δίπλα στην πλατεία Δημοκρατίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στο ισόγειο έγινε ριζική ανακαίνιση και πλέον παρουσιάζεται το νέο Open Lobby, το οποίο δημιουργήθηκε για να μεταμορφώσει την παραδοσιακή μορφή του ξενοδοχειακού λόμπι συνδυάζοντας την υποδοχή, το εστιατόριο, το μπαρ, το σαλόνι πολυμέσων και το επιχειρηματικό κέντρο σε έναν ανοιχτό, συνεκτικό χώρο, ενώ παράλληλα οι αρχιτεκτονικές και διακοσμητικές παρεμβάσεις, δημιουργούν μία πιο σύγχρονη αισθητική.

Το ανακαινισμένο εστιατόριο Aristotelis στο Open Lobby διαθέτει μενού με επισιτιστικές προτάσεις για όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ στο Capitol bar λειτουργεί café και take away, όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, δίνoντας έτσι τη δυνατότητα στους επισκέπτες του ξενοδοχείου αλλά και στους επαγγελματίες της περιοχής, να εργάζονται χρησιμοποιώντας δωρεάν την υψηλής ταχύτητας πρόσβαση στο διαδίκτυο με Wi-Fi. Το εξωτερικό του κτιρίου διαθέτει τζαμαρίες που αφήνουν περισσότερο φυσικό φως να διεισδύσει στο εσωτερικό.

Επίσης, η πρόσφατη ανακατασκευή του 9ου ορόφου του ξενοδοχείου, υποδέχεται το Level 9, ένα μοντέρνο Bar-Restaurant με θέα στην πόλη και στον Θερμαϊκό κόλπο. Τα πιάτα του βασίζονται στη μεσογειακή κουζίνα, αξιοποιώντας παράλληλα την τοπική γαστρονομική σκηνή. Σερβίρονται παρασκευές για εκλεκτούς καφέδες, αλλά και κοκτέιλ που βασίζονται σε έναν ενημερωμένο κατάλογο ποτών. Η ειδικά διαμορφωμένη βεράντα του Level 9, εξυπηρετεί την εστίαση σε ανοιχτό χώρο, είτε πρόκειται για έναν πρωινό καφέ, ένα μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο ή απλώς ένα ποτό.

Στον 9ο όροφο επίσης, η καινούρια εσωτερική πισίνα αποτελεί μια αναζωογονητική επιλογή στο Holiday Inn Thessaloniki. Με θέα στην Άνω Πόλη και φυσικό φως που περνά μέσα από μεγάλες τζαμαρίες, η πισίνα είναι διαθέσιμη στους επισκέπτες του ξενοδοχείου αλλά και στο κοινό όλο το χρόνο, καθώς είναι θερμαινόμενη κατά τους κρύους μήνες. Διαθέτει τζακούζι και σιντριβάνι για επιπλέον αναζωογόνηση. Οι νέες αυτές προσθήκες σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν, μετά από επένδυση που πραγματοποίησε η εταιρία μας «Α.Ε. Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Κ. και Ι. Θωμοπούλου» ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία σκοπεύει να υλοποιήσει και νέο επενδυτικό σχέδιο για την περαιτέρω αναβάθμιση των δωματίων.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί και ποιοι επισκέπτονται για διακοπές τη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Τι ετοιμάζει η πόλη για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της

10 διαχρονικές εμπειρίες που αξίζει να ζήσετε στη Θεσσαλονίκη