Στην Αθήνα, η κρεατοφαγία, και ιδιαίτερα η μπριζόλα, είχε πάντα την τιμητική της και μετρά εκατομμύρια πιστούς λάτρεις. Τα τελευταία, όμως, χρόνια ανέρχεται συνεχώς η υψηλή κρεατοφαγία και ολοένα και περισσότερες ταβέρνες και εστιατόρια θέτουν τον πήχη πιο ψηλά με ιδιαίτερες ράτσες –ελληνικές και μη –, κοπές, ωριμάσεις και ψησίματα. Συνάμα με την γευστική ικανοποίηση, εστιάζουν στην προσεγμένη διακόσμηση και την ατμόσφαιρα του χώρου, προσφέροντας έτσι μία μοναδική εμπειρία.

40

Με την απόλυτη γιορτή του κρέατος, την Τσικνοπέμπτη, να είναι προ των πυλών, αναζητούμε και σας προτείνουμε 7 αξιόλογα μέρη για ονειρικό steak, και όχι μόνο, στην Αθήνα.

Beefbar Athens

Το κοσμοπολίτικο Beefbar του Riccardo Giraudi, άνοιξε τις πόρτες του στον Αστέρα Βουλιαγμένης πριν τρία χρόνια, φέρνοντας το street food fine dining στην Αθηναϊκή Ριβιέρα με το κρέας σε ρόλο πρωταγωνιστή. Ο χώρος ζεστός με απλές γραμμές και η θέα, με φόντο τη θάλασσα και το elegant πράσινο του τοπίου, κόβει την ανάσα.

O συνδυασμός ασυναγώνιστης τοποθεσίας, relax ατμόσφαιρας, άψογης φιλοξενίας και εξαιρετικού φαγητού προσφέρουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία. Με ιδιαίτερη έμφαση στις premium κοπές, το Beefbar συνεργάζεται με ποιοτικές φάρμες των ΗΠΑ και της Αυστραλίας και είναι ένα από τα λίγα εστιατόρια στην Ελλάδα με εισαγωγή certified Kobe beef.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(74176)
      ["id"]=>
      int(74176)
      ["title"]=>
      string(9) "Beefbar 2"
      ["filename"]=>
      string(14) "Beefbar-2.jpeg"
      ["filesize"]=>
      int(328152)
      ["url"]=>
      string(63) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Beefbar-2.jpeg"
      ["link"]=>
      string(111) "https://www.travel.gr/food_and_drink/restaurants/7-koryfaia-estiatoria-tis-athinas-gia-to/attachment/beefbar-2/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "8"
      ["description"]=>
      string(14) "Beefbar Athens"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(9) "beefbar-2"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(74144)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-02-22 11:12:08"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-02-22 13:18:57"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1125)
      ["height"]=>
      int(1111)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Beefbar-2-150x150.jpeg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Beefbar-2-300x296.jpeg"
        ["medium-width"]=>
        int(300)
        ["medium-height"]=>
        int(296)
        ["medium_large"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Beefbar-2-768x758.jpeg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(758)
        ["large"]=>
        string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Beefbar-2-1024x1011.jpeg"
        ["large-width"]=>
        int(1024)
        ["large-height"]=>
        int(1011)
        ["1536x1536"]=>
        string(63) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Beefbar-2.jpeg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1125)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1111)
        ["2048x2048"]=>
        string(63) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Beefbar-2.jpeg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1125)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1111)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Το μενού, υπεύθυνος του οποίου είναι ο σεφ Παναγιώτης Ρέτζης, περιλαμβάνει πληθώρα άκρως γευστικών πιάτων. Δεν πρέπει να παραλείψετε το signature carpaccio από wagyu, λεπτοκομμένο και αρωματικό πάνω σε λεπτό και τραγανό φύλλο που λιώνει στο στόμα, ενώ η συνοδευτική tabbouleh sauce (μέντα, μαϊντανό, τομάτες κονφί και λεμόνι) προσθέτει ένα μεσογειακό/μεσανατολίτικο στοιχείο και απογειώνει το πιάτο. Άξια δοκιμής επίσης και τα Mini Big K – τρία mini burgers από Kobe beef, το καθένα με μία ξεχωριστή sauce (secret, truffle και chimichurri) – όμορφα ψημένα και ζουμερά, αποτελούν μικρές γευστικές απολαύσεις.

Από τα ξεχωριστά δημιουργήματα του Beefbar Athens είναι ο Kobe γύρος, λεπτά κομμάτια κρέατος πάνω σε ένα χειροποίητο πιτάκι με sauce ταχίνι και μικρές προσθήκες από τομάτα και κρεμμύδι, είναι μία εξαιρετικά νόστιμη fine dining εκδοχή ενός παραδοσιακού και ιδιαίτερα αγαπημένου ελληνικού πιάτου.

Στα του grill, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, υπάρχουν περίπου 15 διαφορετικές κοπές από Black Angus, Wagyu και Kobe. Στα αγαπημένα μας το ribeye cap, ένα steak απίστευτα μαλακό και juicy ψήνεται στην εντέλεια σχηματίζοντας εξωτερικά μια crispy κρούστα και συνοδεύεται από αέρινο και άκρως ραφινάτο πουρέ πατάτας.

Μοναδική και η Tomahawk steak από Wagyu beef με εξαιρετικό marbling, που, αν και κάπως τσουχτερή σε τιμή, ανταμείβει με την πλούσια και γεμάτη γεύση της. Έρχεται στα 1.4 κιλά με το κόκκαλο, ψήνεται με απίστευτη μαεστρία και υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις. Στις επόμενες κινήσεις του Beefbar Athens, συγκαταλέγονται το «Beefbar comes to you» που θα φέρνει την εμπειρία της ποιότητας, της γεύσης και του service του Beefbar κοντά σας καθώς επίσης και η έναρξη υπηρεσιών butchery στο χώρο του εστιατορίου που θα δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες τους να αγοράζουν την κοπή της αρεσκείας τους.

Αστήρ Παλάς, Βουλιαγμένη, 210 9670 700

Vezené Athens

Έτος 2010 και ο Άρης Βεζενές συστήνει στο αθηναϊκό κοινό μια comfort fine dining κουζίνα με αμερικάνικες επιρροές, που έμελλε να αλλάξει το γαστρονομικό χάρτη της πόλης. Μέσα σε αυτά τα 12 χρόνια λειτουργίας και συνεχούς εξέλιξης, το εστιατόριο έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς και πόλο έλξης για ακόμα περισσότερους, λαμβάνοντας δικαίως, το 2018, την Michelin Plate διάκριση από τον παγκόσμιο γαστρονομικό οδηγό για το ποιοτικό του φαγητό. Ο χώρος ζεστός και συνάμα γεμάτος με μια ξεχωριστή ενέργεια.

Από την μια πλευρά του δρόμου, η σάλα με το σκουρόχρωμο ξύλο και την όμορφη βεράντα που περιβάλλεται από τζάμια και από την άλλη ο ολάνθιστος κήπος μέσα στο παρκάκι. Τον κορμό της φιλοσοφίας του εστιατορίου διακατέχει η ανάδειξη των πρώτων υλών και η απόδοση γεύσεων οικείων αλλά στην πιο elevated μορφή τους.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(74188)
      ["id"]=>
      int(74188)
      ["title"]=>
      string(8) "Vezene 3"
      ["filename"]=>
      string(15) "Vezene-3-1.jpeg"
      ["filesize"]=>
      int(254343)
      ["url"]=>
      string(64) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Vezene-3-1.jpeg"
      ["link"]=>
      string(112) "https://www.travel.gr/food_and_drink/restaurants/7-koryfaia-estiatoria-tis-athinas-gia-to/attachment/vezene-3-2/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "8"
      ["description"]=>
      string(14) "Vezené Athens"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(10) "vezene-3-2"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(74144)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-02-22 11:20:19"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-02-22 11:20:57"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1098)
      ["height"]=>
      int(1394)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Vezene-3-1-150x150.jpeg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Vezene-3-1-236x300.jpeg"
        ["medium-width"]=>
        int(236)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Vezene-3-1-768x975.jpeg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(975)
        ["large"]=>
        string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Vezene-3-1-807x1024.jpeg"
        ["large-width"]=>
        int(807)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(64) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Vezene-3-1.jpeg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1098)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1394)
        ["2048x2048"]=>
        string(64) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Vezene-3-1.jpeg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1098)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1394)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Στο μενού του εστιατορίου έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις ομορφιές της στεριάς αλλά και σε αυτές της θάλασσας. Εμείς θα σταθούμε, ένεκα των ημερών, στο κομμάτι των κρεατικών. Οι ευφάνταστες συνταγές, οι υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και το μοναδικό ψήσιμο που δίνει ο ξυλόφουρνος συνθέτουν ένα πανόραμα γεύσεων και προσφέρουν στον επισκέπτη μια πραγματικά απολαυστική γαστρονομική εμπειρία.

Από το εκτενές μενού θα πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε το φημισμένο «παστίτσιο» από βοδινό ταρτάρ, φρέσκια pasta και εσπούμα από πατάτα που σερβίρεται κρύο. Τα baby lamb chops είναι ένα ακόμη must, λεπτοκομμένα και ζουμερά σερβίρονται με σάλτσα φρέσκων μυρωδικών, ραπανάκι και μάραθο. Tο highlight της βραδιάς είναι σαφώς τα steaks. Με πληθώρα επιλογών σε ράτσα, κοπή και ωρίμαση, όποια και αν είναι η προτίμησής σας, το μόνο σίγουρο είναι ότι στο Vezené θα το απολαύσετε στην καλύτερη του μορφή.

Στις αγαπημένες μας επιλογές συμπεριλαμβάνονται το Dexter Top Sirloin (ωρίμασης 45 ημερών), με λιγότερο ποσοστό πάχους από άλλες κοπές και ιδιαίτερα γευστικό που συνοδεύεται από ψητές ντομάτες και σάλτσα βασιλικού καθώς επίσης και το Côte de Boeuf Wagyu (ωρίμασης 42 ημερών και BMS 8-9) με εξαιρετικό marbling και πλούσια γεύση που σερβίρεται au jus με πιπεριές padron και ψητό γλυκό σκόρδο. Στα συνοδευτικά, τα μανιτάρια με λάδι σκόρδου και θυμάρι καθώς επίσης και οι hasselback πατάτες με σχοινόπρασο συναρπάζουν.

Βρασίδα 11, Αθήνα, 210 7232 002

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(74196)
      ["id"]=>
      int(74196)
      ["title"]=>
      string(8) "Brutus 1"
      ["filename"]=>
      string(13) "Brutus-1.jpeg"
      ["filesize"]=>
      int(412238)
      ["url"]=>
      string(62) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Brutus-1.jpeg"
      ["link"]=>
      string(112) "https://www.travel.gr/food_and_drink/restaurants/7-koryfaia-estiatoria-tis-athinas-gia-to/attachment/brutus-1-2/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "9"
      ["description"]=>
      string(214) "Πέρα από μερικές επιλογές σε σαλάτα, όλα τα πιάτα του περιστρέφονται γύρω από το κρέας σε κάθε μορφή, είδος και ψήσιμο"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(10) "brutus-1-2"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(74144)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-02-22 11:36:58"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-02-22 13:37:12"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1125)
      ["height"]=>
      int(1397)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Brutus-1-150x150.jpeg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Brutus-1-242x300.jpeg"
        ["medium-width"]=>
        int(242)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Brutus-1-768x954.jpeg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(954)
        ["large"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Brutus-1-825x1024.jpeg"
        ["large-width"]=>
        int(825)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(62) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Brutus-1.jpeg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1125)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1397)
        ["2048x2048"]=>
        string(62) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Brutus-1.jpeg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1125)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1397)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Brutus Tavern

Στο πιο κεντρικό σημείο στο Κολωνάκι, άνοιξε πριν λίγους μήνες τις βαριές γυάλινες πόρτες του το Brutus Tavern. Οι μακριές κόκκινες κουρτίνες στην είσοδο δίνουν μια private club αίσθηση ενώ η εξαιρετικής αισθητικής μακρόστενη σάλα του, στο τέλος της οποίας δεσπόζει η ανοιχτή κουζίνα, καθηλώvει με την πρώτη ματιά. Καθρέφτες, μαύροι δερμάτινοι καναπέδες που κάνουν κοντράστ με τις χρυσές λεπτομέρειες στις καρέκλες και τα άσπρα πλακάκια των τοίχων και σερβίτσια με ροκ χαρακτήρα πάνω σε ολόλευκα τραπεζομάντηλα συνθέτουν ένα πολύ ιδιαίτερο σκηνικό. Τη φιλοσοφία των πιάτων του εστιατορίου αποδίδει με μεγάλη ακρίβεια το μότο του, “Carnivorous Habit”, αφού πέρα από μερικές επιλογές σε σαλάτα, όλα τα πιάτα του περιστρέφονται γύρω από το κρέας σε κάθε μορφή, είδος και ψήσιμο. Το μενού υπογράφει ο πολυβραβευμένος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου, ενώ πρώτο βιολί στην κουζίνα είναι ο ταλαντούχος Στέφανος Ρίζος – οι δυο τους παρουσιάζουν μια σειρά από εύγεστα πιάτα που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του κρέατος.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(74230)
      ["id"]=>
      int(74230)
      ["title"]=>
      string(6) "brutus"
      ["filename"]=>
      string(10) "brutus.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(394346)
      ["url"]=>
      string(59) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/brutus.jpg"
      ["link"]=>
      string(108) "https://www.travel.gr/food_and_drink/restaurants/7-koryfaia-estiatoria-tis-athinas-gia-to/attachment/brutus/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "9"
      ["description"]=>
      string(13) "Brutus Tavern"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(6) "brutus"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(74144)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-02-22 11:51:32"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-02-22 13:37:22"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1283)
      ["height"]=>
      int(1603)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/brutus-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/brutus-240x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(240)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/brutus-768x960.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(960)
        ["large"]=>
        string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/brutus-820x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(820)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/brutus-1229x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1229)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(59) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/brutus.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1283)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1603)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Για την αρχή του γεύματος δεν πρέπει να προσπεράσετε την Crust – σιγομαγειρεμένη μοσχαρίσια ουρά, μανιτάρια και μπεσαμέλ με τυρί comté σκεπάζονται από ένα τραγανό φύλλο πίτας το οποίο σπάνε μπροστά σας – ένα πιάτο βαθιάς νοστιμιάς. Άξια δοκιμής και τα sliders με dry aged κιμά, τυρί red Leicester, καραμελωμένα κρεμμύδια και μαγιονέζα με λάδι τρούφας, ψημένα στην εντέλεια και απίστευτα ζουμερά είναι από τα πιο λαχταριστά mini burgers της πόλης. Αν θέλετε δε να σπάσετε το κατεστημένο του μοσχαριού, το royal chicken είναι η ιδανική επιλογή, γεμιστό με foie gras και μαύρη τρούφα είναι τόσο πλούσιο σε γεύση και αρωματικό που σίγουρα θα σας συναρπάσει. Για την μεγάλη στιγμή του steak στο εστιατόριο θα σας προτείνουν μια πληθώρα premium κοπών, από το πιο απαλό και φινετσάτο rib eye δανέζικου Holstein, στο κλασικό μπρουτάλ αμερικάνικο T- Bone Black Angus και στο πιο βουτυράτο και μεστό Blackmore wagyu ribeye, με beef marble score 10. Όλα τους αριστοτεχνικά ψημένα και άκρως γευστικά, ως οφείλεται από ένα προσεγμένο και ποιοτικό steakhouse, όπως το Brutus Tavern.

Λεβέντη 3, Αθήνα, 210 7240 453

Τηλέμαχος Athens

Σε μια elegant στοά της Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας άνοιξε το 2015 το Τηλέμαχος Athens, το δεύτερο εστιατόριο της οικογενειακής επιχείρησης εστιατορίων Τηλέμαχος που ξεκίνησε στην Κηφισιά στα τέλη της δεκαετίας του ΄50. Τα ηνία της επιχείρησης βρίσκονται πλέον στα χέρια του Γιώργου και Κώστα Τσιλιγκίρη, δύο δασκάλων της κρεατοφαγίας που πρωτοπόρησαν με την έμφαση που έδωσαν – και συνεχίζουν να δίνουν – σε ιδιαίτερες, υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και σπάνιες κοπές καθώς και την μαεστρία τους στο ψήσιμο. Το Τηλέμαχος έβαλε στο μενού του κρέατα, όπως η προβατίνα και ο τράγος, πολύ πριν γίνουν μόδα. Υποστηρίζει τόσο τις ελληνικές όσο και τις διεθνείς προτάσεις κρεατοφαγίας με κρέατα στα κάρβουνα αλλά και μαγειρευτά και τα τελευταία χρόνια προτιμά τις πρώτες ύλες που προέρχονται από την Ευρώπη καθώς επίσης από επιλεγμένες ελληνικές φάρμες, δίνοντας έμφαση στο φρέσκο κρέας και την ωρίμασή του βάση των δικών του προτύπων (ωρίμαση 40-60 ημερών). Ιδιαίτερο δε βάρος δίνεται στην «δωρική» κουζίνα – στα απλά αλλά όχι απλοϊκά πιάτα που αφήνουν την πρώτη ύλη να πρωταγωνιστήσει.

Προσεγμένο και ευρύχωρο με cozy ατμόσφαιρα και τραπέζια στο χώρο της στοάς που επιτρέπουν το δείπνο υπό τους ήχους της πόλης καθώς και με πληθώρα άκρως γευστικών πιάτων, το Τηλέμαχος Athens προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Στα must των πρώτων πιάτων βρίσκονται το carpaccio καθώς επίσης και το tartar από μοσχαρίσιο φιλέτο, σερβίρονται λιτά με εξαιρετικό ελαιόλαδο, κάπαρη και σχοινόπρασο με στόχο την ανάδειξη της πρώτης ύλης – του μοναδικού κρέατος Fassona από το Πιεμόντε της βόρειας Ιταλίας, υψηλής ποιότητας και διεθνώς αναγνωρισμένο για την χαμηλό δείκτη λιπαρών, την τρυφερότητα και την εξαίσια γεύση του. Εξαιρετική επίσης και η tagliata από κρέας Fassona, τρυφερή σε υφή και κομψή σε γεύση. Η ελληνική βοδινή σπαλομπριζόλα ωρίμασης γεμίζει τον χώρο και το στόμα με εξαιρετικά αρώματα και μια μοναδική γεύση – πληθωρική και πολύπλοκη. Πολύ ιδιαίτερο και το κοκορέτσι, με έντερα που μαρινάρονται σε ξανθό ελαφρύ μέλι για μια νύχτα, ψήνεται στο φούρνο και σερβίρεται au jus. Πεντανόστιμο με πικάντικη γεύση το χειροποίητο λουκάνικο από μαύρο χοίρο και βοδινό κρέας ενώ το μπιφτέκι από σιτεμένο βοδινό κρέας (μείγμα ιταλικού, ισπανικού και ελληνικού κρέατος), ζυμωμένο μόνο με αλάτι και πιπέρι, αποτελεί πραγματικά την πεμπτουσία της γεύσης – πλούσιο, ζουμερό και σαφέστατα ανεπανάληπτο. Όλα ψημένα στην εντέλεια και με μια αξιόλογη λίστα 200 και πλέον κρασιών να συνοδεύουν το μενού. Με κάθε πιάτο και κάθε μπουκιά, το Τηλέμαχος Athens προσφέρει μια μοναδική γευστική πανδαισία που θα πρέπει να ζήσετε.

Πανεπιστημίου (Ελευθέριου Βενιζέλου) 10, Αθήνα, 210 3613 300-1

Basegrill Athens

Το 2005, τα δυτικά προάστια έθεσαν σοβαρή υποψηφιότητα καλού προορισμού για ποιοτικό και νόστιμο κρέας με την εμφάνιση του Basegrill στο Περιστέρι. Σαν γνήσιο steakhouse, ο εσωτερικός χώρος είναι λιτός αλλά ιδιαίτερα προσεγμένος, με ξύλινα πατώματα, τραπέζια και καρέκλες και μια μεγάλη βιτρίνα/ψυγείο όπου μέσα φιγουράρουν πληθώρα από κοπές κρέατος. Στο ρυθμό του steakhouse και οι σερβιτόροι με τα παπιγιόν, τα μαύρα γιλέκα και τις μακριές άσπρες ποδιές τους. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του (αδέρφια Λιάκοι –Βαγγέλης, Σπύρος και Γιάννης), οι ασυναγώνιστες γεύσεις, η ασύγκριτη απόλαυση και η σωστή επικοινωνία είναι οι πυλώνες της μοναδικής φιλοξενίας του Basegrill. Το μότο του εστιατορίου, «από θαλασσινά έχουμε μόνο αλάτι», δεν αφήνει κανένα ερωτηματικό για το τι προσφέρουν – ένα μονόπρακτο με τα φώτα στραμμένα στο κρέας. Έτσι λοιπόν, πέρα από πολύ ελαφριές σαλάτες και διάφορα λαχταριστά «μπιχλιμπίδια» για την όρεξη – ανάμεσα τους και το φημισμένο και πολυαγαπημένο «αυγά σαν τα μάτια μου» (έξτρα τραγανή και λαχταριστή φωλιά λεπτοκομμένης τηγανητής πατάτας με άψογα αυγά μάτια από πάνω) – όλα τα υπόλοιπα περιστρέφονται γύρω από το κρέας. Πάντα εξαιρετικής ποιότητας και με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στην στήριξη και ανάδειξη κοπών από εγχώριες φάρμες και ράτσες, όπως η αρχέγονη στέπικη αγελάδα Κατερίνης.

Στα πρώτα πιάτα αξίζει να δοκιμάσετε το εξαιρετικό βοδινό ταρτάρ με αυγοτάραχο Τρικαλινού, όμορφα λεπτοκομμένο και αρωματισμένο με μεσογειακά μυρωδικά, σερβίρεται πάνω σε τραγανό μπισκότο πατάτας με κρέμα τυριού και αυγοτάραχο και το ζουμερό με γεμάτη γεύση χειροποίητο λουκάνικο μαύρου χοίρου, που προέρχεται από μια μικρή φάρμα της Αύρας Τρικάλων. Για τους μερακλήδες και λάτρεις του παραδοσιακού, το ονειρικό μοσχαρίσιο συκώτι καθώς και τα λεπτοκομμένα και καλοψημένα αρνίσια παϊδάκια δεν πρέπει να προσπεραστούν. Σειρά παίρνουν οι εξαιρετικές επιλογές για steak. Από τις αγαπημένες μας η πληθωρική, με εξαιρετικά πλούσια γεύση, μπριζόλα σπάλας 100 ημερών ωρίμασης και η ολόκληρη picanha, ζουμερή και άκρως τρυφερή. Η porterhouse, μία από τις πιο δημοφιλείς κοπές που συναντάμε σε steakhouse ανά την υφήλιο, επίσης εξαιρετική με συνδυασμό της ντελικάτης γεύσης από το άπαχο και τρυφερό φιλέτο και της ζουμερής, γεμάτης γεύσης του top loin. Μία μικρή ένσταση για την porterhouse είναι το πολύ λεπτό κόψιμο που προτείνουν στο Basegrill. Όλα τα κρέατα ψήνονται στην εντέλεια και κόβονται μπροστά σας και, παρέα με ένα εκλεκτό house wine του κτήματος Αλεξίου, υπόσχονται μια βραδιά αξέχαστη.

Λ. Κωνσταντινουπόλεως 64 και Αμμοχώστου, Περιστέρι, 210 5757 455

Drakoulis Dry & Raw

Τον Οκτώβρη του 2021 άνοιξε το δεύτερο κατά σειρά Drakoulis Dry & Raw στην Κηφισιά. Μετά το άκρως επιτυχημένο project στη Βούλα, ο Στράτος Δρακούλης, πλέον και σε συνεργασία με το Δήμο Στασινόπουλο, έβαλαν πλώρη για τα βόρεια προάστια δημιουργώντας ένα άκρως προσεγμένο μαγαζί. Μεγάλα μαρμάρινα τραπέζια, αναπαυτικές καρέκλες και καναπέδες και πολυέλαιοι συνθέτουν ένα sexy dark σκηνικό που σίγουρα καθηλώνει τη ματιά ενώ ο ανοιχτός χώρος με πλήρη εικόνα του στιλάτου μπαρ, της πλούσια κάβας, της ανοιχτής κουζίνας και της βιτρίνας κρεάτων δημιουργεί μία ιδιαίτερα διαδραστική εμπειρία του επισκέπτη με κάθε τμήμα του εστιατορίου. Η φιλοσοφία του Drakoulis Dry & Raw περιστρέφεται γύρω από comfort γεύσεις καθώς και την προσφορά μιας premium κρεατοφαγίας με ιδιαίτερα πρωτοποριακό τρόπο, επιτρέποντας στους καλεσμένους του να επιλέξουν τα steaks της αρεσκείας τους όπως θα έκαναν σε ένα κρεοπωλείο αλλά να το απολαύσουν έτοιμα και με το ψήσιμο της αρεσκείας τους στην άνεση του εστιατορίου. Με executive chef τον Κώστα Ζαχαρία και chef de cuisine τον Αλέξανδρο Σοφιανό, η κουζίνα προσφέρει απολαυστικά και άρτια εκτελεσμένα πιάτα. Στα κρύα ορεκτικά αξίζει ιδιαίτερα το ταρτάρ από αμερικάνικο Black Angus με λάδι τρούφας, κομμένο αριστοτεχνικά με άρτια καρυκεύματα, αποτελεί ένα umami πιάτο ιδιαίτερα φίνο και ντελικάτο.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(74211)
      ["id"]=>
      int(74211)
      ["title"]=>
      string(11) "Drakoulis 2"
      ["filename"]=>
      string(16) "Drakoulis-2.jpeg"
      ["filesize"]=>
      int(607143)
      ["url"]=>
      string(65) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Drakoulis-2.jpeg"
      ["link"]=>
      string(113) "https://www.travel.gr/food_and_drink/restaurants/7-koryfaia-estiatoria-tis-athinas-gia-to/attachment/drakoulis-2/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "9"
      ["description"]=>
      string(190) "Ό,τι υπάρχει στα ψυγεία μπορεί να επιλεχθεί και να ψηθεί κατά τον τρόπο της αρεσκείας σας/Photo: Drakoulis Dry & Raw "
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(11) "drakoulis-2"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(74144)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-02-22 11:43:45"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-02-22 12:07:43"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1125)
      ["height"]=>
      int(1121)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Drakoulis-2-150x150.jpeg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Drakoulis-2-300x300.jpeg"
        ["medium-width"]=>
        int(300)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Drakoulis-2-768x765.jpeg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(765)
        ["large"]=>
        string(75) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Drakoulis-2-1024x1020.jpeg"
        ["large-width"]=>
        int(1024)
        ["large-height"]=>
        int(1020)
        ["1536x1536"]=>
        string(65) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Drakoulis-2.jpeg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1125)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1121)
        ["2048x2048"]=>
        string(65) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Drakoulis-2.jpeg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1125)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1121)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(12) "right center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Από τα ζεστά πρώτα πιάτα, αδιαμφισβήτητο must αποτελούν τα χειροποίητα λουκάνικα του Δρακούλη, όπως το πολύ ιδιαίτερο λουκάνικο με καπνιστό chorizo – ελάχιστα καυτερό, άψογα ψημένο και με μια ρουστίκ νοστιμιά. Στα προσωπικά μας αγαπημένα ο λαχταριστός και απίστευτα γευστικός γύρος από pata negra με χειροποίητες πιτούλες, ένα ιδιαίτερο τζατζίκι και σάλτσα chimichurri. Στα κυρίως πιάτα, το Spaghetti Bolognese από Wagyu beef (φρέσκια τομάτα, καπνιστό σκόρδο, κόκκινο κρασί και ρίγανη) είναι ένα άκρως comfort και νόστιμο πιάτο με τα ζυμαρικά να είναι άψογα βρασμένα και τον κιμά να έχει μια απίστευτη μεστή γεύση. Όσον αφορά τα steaks, οι επιλογές είναι πραγματικά αναρίθμητες αφού ότι υπάρχει στα ψυγεία μπορεί να επιλεχθεί και να ψηθεί κατά τον τρόπο της αρεσκείας σας. Από τις πιο άπαχες ολλανδικές ράτσες στις ισπανικές και από τις κοπές Black Angus Ουρουγουάης σε αυτές της Αμερικής και της Αυστραλίας καθώς επίσης και σε Kobe beef. Στις αγαπημένες μας γευστικές επιλογές το rib eye από Wagyu beef από τις Sneak River Farms των ΗΠΑ (BMS 9) ιδιαίτερα πολύπλοκο και πλούσιο χάρη στο υψηλό ποσοστό ενδομυϊκού λίπους. Με πληθώρα κοπών, υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και άψογο ψήσιμο, το Drakoulis Dry & Raw προσφέρει μεγάλες γευστικές απολαύσεις στους φίλους της κρεατοφαγίας.

Πεντέλης 1, Κηφισιά, 210 7548 348

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(74219)
      ["id"]=>
      int(74219)
      ["title"]=>
      string(10) "ΓΙδι 1"
      ["filename"]=>
      string(16) "ΓΙδι-1-.jpeg"
      ["filesize"]=>
      int(254631)
      ["url"]=>
      string(65) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/ΓΙδι-1-.jpeg"
      ["link"]=>
      string(108) "https://www.travel.gr/food_and_drink/restaurants/7-koryfaia-estiatoria-tis-athinas-gia-to/attachment/gidi-1/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "9"
      ["description"]=>
      string(15) "Photo: Γίδι"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(6) "gidi-1"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(74144)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-02-22 11:46:12"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-02-22 12:09:39"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1083)
      ["height"]=>
      int(1161)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/ΓΙδι-1--150x150.jpeg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/ΓΙδι-1--280x300.jpeg"
        ["medium-width"]=>
        int(280)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/ΓΙδι-1--768x823.jpeg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(823)
        ["large"]=>
        string(74) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/ΓΙδι-1--955x1024.jpeg"
        ["large-width"]=>
        int(955)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(65) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/ΓΙδι-1-.jpeg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1083)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1161)
        ["2048x2048"]=>
        string(65) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/ΓΙδι-1-.jpeg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1083)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1161)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Γίδι

Από το 2017 η sui generis κρεατοφαγία έχει αποκτήσει το σπίτι της με το Γίδι στη Μεταμόρφωση. Ο χώρος παραδοσιακός, απλός και συνάμα πολύ περιποιημένος – στο εξωτερικό η μεγάλη όμορφη αυλή που την σκεπάζουν οι φυλλωσιές από τις μουριές ενώ εσωτερικά μικρός, πιο cozy και πολύχρωμος με τους πετρόχτιστους τοίχους να δίνουν μια ιδιαίτερη ζεστασιά. Ο Βασίλης Ακρίβος, δημιουργός αυτής της πολύ cult χασαποταβέρνας, έχει διακοσμήσει με ένα ιδιαίτερο χιούμορ το μαγαζί με τα κέρατα να αποτελούν το σήμα κατατεθέν του και τους μπαλτάδες του χασάπη να βρίσκονται παντού, εντός αλλά και εκτός κουζίνας, αφού σε σχήμα μπαλτά είναι όλοι οι κατάλογοι του μενού καθώς και πόδια πολλών τραπεζιών. Φιλοσοφία του μαγαζιού είναι η αναβίωση γεύσεων και καταστάσεων του παρελθόντος με την ταβέρνα να μετατρέπεται σε στέκι όπου οι θαμώνες μπορούν να απολαύσουν γευστικό, παραδοσιακό φαγητό. Έτσι λοιπόν παρουσιάζουν μια κουζίνα, επικεφαλής της οποίας είναι ο κρεοπώλης και ψήστης Γιάννης Κουστένης, χωρίς φαμφάρες και ανεπιτήδευτα υλικά αλλά απλή, λαϊκή και κάπως σπιτική, με έμφαση πάντα στις ποιοτικές πρώτες ύλες. Από το μακροσκελές μενού του ξεχωρίζουν στα πρώτα πιάτα το ιδιαίτερο προσούτο προβατίνας με πολύ γεμάτη γεύση και η απαράμιλλης νοστιμιάς φέτα βουτυράτη από το Άργος.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(74224)
      ["id"]=>
      int(74224)
      ["title"]=>
      string(10) "Γίδι 2"
      ["filename"]=>
      string(15) "Γίδι-2.jpeg"
      ["filesize"]=>
      int(490647)
      ["url"]=>
      string(64) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Γίδι-2.jpeg"
      ["link"]=>
      string(108) "https://www.travel.gr/food_and_drink/restaurants/7-koryfaia-estiatoria-tis-athinas-gia-to/attachment/gidi-2/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "9"
      ["description"]=>
      string(206) "Μια σπαλομπριζόλα αγελάδας medium rare που ψήνεται ιδανικά στα κάρβουνα αποτελεί την αγαπημένη μας επιλογή/Photo: Γίδι"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(6) "gidi-2"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(74144)
      ["date"]=>
      string(19) "2022-02-22 11:49:35"
      ["modified"]=>
      string(19) "2022-02-22 12:08:57"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1114)
      ["height"]=>
      int(1294)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Γίδι-2-150x150.jpeg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Γίδι-2-258x300.jpeg"
        ["medium-width"]=>
        int(258)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Γίδι-2-768x892.jpeg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(892)
        ["large"]=>
        string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Γίδι-2-882x1024.jpeg"
        ["large-width"]=>
        int(882)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(64) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Γίδι-2.jpeg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1114)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1294)
        ["2048x2048"]=>
        string(64) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2022/02/Γίδι-2.jpeg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1114)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1294)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Στα ζεστά ορεκτικά ακολουθεί μια σειρά από πολύ ιδιαίτερα και άκρως χορταστικά πιάτα – οι μακαρούνες με τριμμένη μυζήθρα και στάκα, άψογα βρασμένες μέσα σε ζωμό από κόκκαλα που ενισχύει ιδιαίτερα τη γεύση τους, το φρυγαδέλι, αμαρτωλό μοσχαρίσιο συκωτάκι τυλιγμένο με μπόλιες αρνίσιες και το ζουμερό μπιφτέκι που, αν είστε των πιο ρουστίκ και παραδοσιακών γεύσεων, αξίζει να πάρετε αυτό της προβατίνας. Στα του χασάπικου, μια σπαλομπριζόλα αγελάδας medium rare που ψήνεται ιδανικά στα κάρβουνα αποτελεί την αγαπημένη μας επιλογή – πλούσια σε γεύση και μαλακή, λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα. Για όσους αγαπάνε το χοιρινό, στο μαγαζί θα βρουν κοπές από τη ράτσα Mangalitsa, ένα πολύ σπάνιο και άκρως γευστικό είδος γουρουνιού oυγγρικής προέλευσης, το οποίο χάρη στο έντονο ενδομυϊκό του λίπος έχει μια πολύ βουτυράτη γεύση και θεωρείται ένα από τα καλύτερα χοιρινά παγκοσμίως. Τέλος για τους λάτρεις του παραδοσιακού φαγητού κάθε Παρασκευή και Σάββατο και φυσικά και την Τσικνοπέμπτη στο Γίδι στήνουν φωτιές γύρω από τις οποίες ψήνουν το Αντικριστό, το πεντανόστιμο αρνάκι που φτιάχνεται κατά τον Κρητικό τρόπο και είναι πραγματικά να γλύφεις τα δάχτυλά σου.

Λεωφόρος Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, 210 2828 848

Διαβάστε ακόμα:

7 σούπες στην Αθήνα καλύτερες και από τις σπιτικές -Ψαρόσουπα, ράμεν, κοτόσουπα, βελουτέ καλαμπόκι

10 κορυφαίες πίτσες στην Αθήνα – Ναπολιτάνικες, κλασικές ή Canotto

5 μαγαζιά στην Αθήνα για μια απολαυστική ζεστή σοκολάτα