O Όμιλος Fais με τη λειτουργία της πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων Radisson Blu Zaffron Resort στη Σαντορίνη και την ανακατασκευή της αγοράς Μοδιάνο δημιουργεί 450 θέσεις εργασίας.

9

Τα δύο σήματα αποτελούν τις πιο πρόσφατες προσθήκες στο Hospitality & Gastronomy Division του Ομίλου.

H εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, σημαντικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, ετοιμάζεται να μπει στη νέα της εποχή, σε μια σημαντική χρονιά γι’  αυτήν, καθώς το 2022 κλείνουν τα 100 χρόνια από τη δημιουργία της (το έργο ολοκληρώθηκε τότε το 1925). Στόχος της, να αποτελέσει και πάλι την Κεντρική Αγορά Τροφίμων της Θεσσαλονίκης και παράλληλα έναν χώρο κοινωνικής συναναστροφής, πολιτισμού, γαστρονομίας και εκδηλώσεων. 

Η Αγορά Μοδιάνο είναι το πρώτο χαρακτηρισμένο μνημείο στην Ελλάδα που ανακατασκευάστηκε και παραδίδεται για χρήση στους πολίτες της Θεσσαλονίκης αλλά και στους επισκέπτες της.

Tο 5 αστέρων Radisson Blu Zaffron Resort ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Αύγουστο του 2021 στη Σαντορίνη με 102 σουίτες και λειτουργεί υπό τον Όμιλο Fais σε συνεργασία με το Radisson Hotel Group. Σημαντική θέση στο ξενοδοχείο έχει το εστιατόριο Zeffirino, ένα από τα πιο διαχρονικά εστιατόρια της Ιταλίας που άνοιξε το 1939 στη Γένοβα και τάισε από τη Σοφία Λόρεν και τον Λουτσιάνο Παβαρότι μέχρι τον Φρανκ Σινάτρα.

Να σημειωθεί ότι ο Όμιλος Fais πέραν της ανακατασκευής της Αγοράς Μοδιάνο και του Radisson Blu Zaffron Resort έχει επίσης αναλάβει την αναβίωση και αξιοποίηση του εμβληματικού πύργου Castello Bibelli στην Κέρκυρα.

Επίσης, στο Hospitality & Gastronomy Division έχει ενταχθεί η αλυσίδα παγωτού Bufala Gelato. Στόχος του Ομίλου μέσα από τη λειτουργία των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων του, των γαστρονομικών και των υπολοίπων δραστηριοτήτων του, είναι να παραμένει συνεπής στις δεσμεύσεις του για την υιοθέτηση βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών, καθώς και για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής και προϊόντων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο Όμιλος Fais, στο πλαίσια της στρατηγικής εισόδου του στον τομέα της Φιλοξενίας αλλά και της περαιτέρω ανάπτυξής του στους τομείς της Εστίασης και της Γαστρονομίας, θα συμμετέχει στην 36 η Philoxenia που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.