Το νησί που είναι γνωστό για τα ρομαντικά μονοπάτια, τους απόκρημνους βράχους και τα φλογερά ηλιοβασιλέματα, έχει και μια διαφορετική πλευρά, για όσους θέλουν να το απολαύσουν με πιο upbeat ρυθμούς και μυκονιάτικο αέρα.

27

Πάνω σε παραλίες με ηφαιστειογενές τοπίο αλλά και δίπλα σε πανέμορφες πισίνες, αξιόλογα εστιατόρια προσφέρουν ιδιαίτερα νόστιμα μενού με ελληνικές, μεσογειακές καθώς και διεθνείς γεύσεις. Χαλαρή, ανέμελη αλλά και γεμάτη ζωντάνια η ατμόσφαιρα υπό τους ήχους electronic dance, organic house και lounge μουσικής. Εκδηλώσεις με εξαιρετικά line-up φημισμένων Ελλήνων και ξένων DJ ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τους ρυθμούς και την ευχάριστη διάθεση.

Εμείς περιπλανηθήκαμε στο νησί και σας προτείνουμε 5 «fun» dining εστιατόρια με πάρτι διάθεση και καταπληκτικό φαγητό που ξεχωρίζουν για τη συνολική εμπειρία την οποία προσφέρουν.

Yalos

Στην ανατολική πλευρά του νησιού, πάνω στην παραλία του Έξω Γιαλού, βρίσκεται ο Yalos, ένα ιδιαίτερα φιλόξενο και ελκυστικό εστιατόριο, συνώνυμο της καλοκαιρινής ξεγνοιασιάς. Πρωτάνοιξε το 2009 ως Aegialos ενώ πήρε την σημερινή του ονομασία το 2015. Το ηφαιστειακό τοπίο, με τα απόκρημνα βράχια και τη μαύρη άμμο, το λίκνισμα των κυμάτων της θάλασσας και η ρουστίκ διακόσμηση – με ξύλινα τραπέζια, χαλιά πάνω στην παραλία, άνετα μαξιλάρια, λινά πανιά και σκιερές ψάθινες πέργκολες – δημιουργούν μια ιδιαίτερα αισθησιακή ατμόσφαιρα. «Όλα ξεκίνησαν όταν άνοιξα την πόρτα της βαρκαδιάς (της σπηλιάς) όπου ο παππούς μου φυλούσε τη βάρκα του», λέει ο Αντώνης Αναπλιώτης, ο ιδιοκτήτης του Yalos.

Αποφάσισε να χτίσει το ιδιαίτερο αυτό εστιατόριο στην παραλία, μετατρέποντας τη μικρή σπηλιά σε κουζίνα και τη βάρκα σε cosi καναπέ. Η Άννα Αργυρού, η μητέρα του Αντώνη, ήταν η πρώτη μαγείρισσα του εστιατορίου και δημιούργησε ένα μενού παραδοσιακό, με σπιτική θαλπωρή. Τα σκήπτρα της κουζίνας έχει πλέον πάρει ο γνωστός σεφ Θωμάς Μάτσας (Alemagou), ο οποίος, ενώ πρόσθεσε επιλεκτικά ορισμένα διεθνή πιάτα, συνεχίζει να προσφέρει ντόπια και ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, βασιζόμενη σε βιολογικά και εποχιακά προϊόντα που προέρχονται κυρίως από τη φάρμα του Yalos. Το μενού περιλαμβάνει αυθεντικά ντόπια πιάτα, φρέσκο ​​ψάρι και εκλεκτούς μεζέδες. Αέρινη φάβα, δροσερό τζατζίκι με κατσούνι και τζίντζερ, αφράτη σπανακόπιτα με μους φέτας, τραγανοί λουκουμάδες με χλωρό τυρί και σταφύλι και πληθωρικό μπουρδέτο μπακαλιάρου με σάλτσα ντομάτας και σκόρδο, είναι μερικά μόνο από τα εξαίσια ορεκτικά.

Καταπληκτικά και τα σεβίτσε, με το σεβίτσε φρέσκου ψαριού ημέρας, χυμό από Σαντορινιό ντοματάκι, ταρτάτ κατσουνιού και μυρωδικά να ξεχωρίζει για τα αρώματα και την ανάλαφρη γεύση του. Πληθωρικό το κριθαρώτο σουπιάς που βράζει στο μελάνι της με φινόκιο, πορτοκάλι και μάραθο και ιδιαίτερα ζουμερά τα μπουτάκια κοτόπουλου που μαρινάρονται με μουστάρδα και σταφίδες Σαντορίνης και σερβίρονται με πράσινη σαλάτα και αβοκάντο. Απολαυστικά κοκτέιλ, αξιόλογα κρασιά από το σαντορινιό αλλά και το διεθνή αμπελώνα καθώς και σαμπάνιες συνοδεύουν εξαιρετικά το γεύμα. Οι ήχοι downtempo organic house μουσικής συμπληρώνουν την εξαίσια εμπειρία. Το Yalos διοργανώνει επίσης events με live vocal, electronic και άλλα είδη μουσικής από φημισμένους DJs.

Έξω Γιαλός, 22860 25816

Escape

Στην παραλία Καμάρι, μέσα στο κοσμοπολίτικο ξενοδοχείο Nikki Beach Resort & Spa, βρίσκεται το νεοσύστατο εστιατόριο Escape. Οι ήχοι από τα κύματα και η θέα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου δημιουργούν μια άκρως ειδυλλιακή ατμόσφαιρα ενώ η ηλεκτρονική dance μουσική ανεβάζει το tempo, προσθέτοντας έντεχνα στο χαλαρό σκηνικό upbeat ρυθμούς. Το design απλό αλλά ιδιαιτέρως elegant με το άσπρο και το ανοιχτό ξύλινο χρώμα να κυριαρχούν και να κάνουν όμορφη αντίθεση με το μαύρο της άμμου. Η διαχείριση του Escape βρίσκεται στα έμπειρα χέρια του γνωστού ομίλου Katikies ενώ ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Έκτορας Μποτρίνι υπογράφει το μενού. Η κουζίνα, επικεφαλής της οποίας είναι ο σεφ Νίκος Κοταμπάσης, προσφέρει ένα ελληνικό μενού με μεσογειακές πινελιές και δημιουργικά twist, βασιζόμενο πρωτίστως στα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, χωρίς όμως να λείπουν και επιλογές σε κρέας.

Τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια με τζατζίκι, αέρινη ταραμοσαλάτα, γευστικοί Σαντορινιοί τοματοκεφτέδες με αρωματική σως γιαουρτιού είναι μερικά από τα άκρως νόστιμα ορεκτικά. Εξαιρετικά, επίσης, τα αχνιστά μύδια με μυρωδικά, συνοδεία σκορδόψωμου, καθώς και το ζουμερό χταπόδι με φάβα. Άκρως δημιουργική η σαλάτα σπανακόπιτα με βότανα, baby σπανάκι, φέτα, βραστό αυγό και τραγανό φύλλο. Λεπτοκομμένο και γευστικό το beef carpaccio με Αρσενικό Νάξου, ελαιόλαδο Μάνης και λεμονάτη sauce. Για τους λάτρεις των ψητών, το Escape προσφέρει ότι πιο φρέσκο φέρνει καθημερινά η τράτα σε ψάρια, καραβίδες και αστακούς. Ψημένα στην εντέλεια, σερβίρονται με παραδοσιακά συνοδευτικά πιάτα, όπως χωριάτικη και πατάτες φούρνου.

Στα κρεατικά ξεχωρίζουν το πικάντικο οργανικό κοτόπουλο με spicy diavola σως και το σιγομαγειρεμένο λαχταριστό αρνάκι με αρωματικά. Για το φινάλε, οι pastry chefs Βαρδακαστάνης – Κίκιρας παίζουν ανάμεσα στο παραδοσιακό και το πιο σύγχρονο, με επιλογές που καλύπτουν κάθε γευστικό γούστο όπως ανάλαφρη πορτοκαλόπιτα, αέρινη pavlova με φρούτα του δάσους και θεσπέσιο mille-feuille με βανίλια και αλατισμένη καραμέλα. Μια μικρή αλλά ενημερωμένη λίστα με κοκτέιλ, σαμπάνιες καθώς και λευκούς, ροζέ και ερυθρούς οίνους πλαισιώνουν εξαιρετικά το γεύμα. Ο Μποτρίνι τονίζει ότι «η Σαντορίνη προσφέρει αμέτρητους κρυμμένους γευστικούς θησαυρούς, τους οποίους και σκοπεύω να αξιοποιήσω στο έπακρο, σχεδιάζοντας μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία για τον επισκέπτη μας και προσφέροντάς του την αληθινή γεύση της Ελλάδας και της Μεσογείου στο πιάτο του», κάτι που πετυχαίνει με απόλυτη μαεστρία.

Nikki Beach Resort & Spa Santorini, Αγία Παρασκευή, 22860 37093

Seaside Santorini

Στην μαγευτική παραλία του Αγίου Γεωργίου απλώνεται το Seaside Santorini. Ιδιοκτήτες αυτού του επιτυχημένου εγχειρήματος είναι ο Αναστάσιος Μπαχαρίδης, ο οποίος επιμελείται και του μενού, και η Μαρία Χριστοφίδου. Η ψάθα και τα bamboo κυριαρχούν στο χώρο ενώ οι πολύχρωμοι καναπέδες και οι άνετες μαξιλάρες συμπληρώνουν το εξωτικό σκηνικό. Η ευχάριστη και ανέμελη ατμόσφαιρα ζωντανεύει από τη sexy μουσική που κινείται σε deep house και lounge ρυθμούς. Το elegant bar lounge, χτισμένο πάνω στη μαύρη άμμο και με φόντο τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, προσφέρει δροσερά κοκτέιλ και στιγμές χαλάρωσης.

Στο κέντρο του εστιατορίου δεσπόζει το sushi bar, ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος με μερικά μόνο σκαμπό για όσους επιθυμούν να απολαύσουν αποκλειστικά ένα γεύμα με sushi rolls. Το εκτενές μενού περιλαμβάνει ένα πανόραμα γεύσεων, με στοιχεία από την μεσογειακή, μεξικάνικη και ιαπωνική κουζίνα, και εκτελείται με μαεστρία από τον head chef Νίκο Παππά. Άκρως δημιουργική η new age Σαντορινιά σαλάτα με ντοματίνια, γρανίτα αγγουριού, φάβα, αρακά, κάπαρη και χλωρό τυρί και γεμάτη φρεσκάδα η βαλεριάνα με κατσικίσιο τυρί, σταφύλια, πεκάν και μέλι. Εύγεστη και η σαλάτα Ρίο για 2 άτομα με πράσινη σαλάτα, μοσχαρίσια φιλετάκια, μανιτάρια, καλαμπόκι και καραμελωμένο κρεμμύδι. Ιδιαίτερη και με εξαιρετική παρουσίαση η σφαίρα αβοκάντο με δροσερό ταρτάρ σολομού και χαβιάρι βασιλικής ρέγγας. Σε πιο ανατολίτικους δρόμους κινείται το τραγανό και αρωματικό falafel με ρεβύθια, κρεμμύδι, κύμινο, σκόρδο και χρένο. Πληθωρικό και ζουμερό το burger μουσακά με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, καπνιστή μπεσαμέλ και μελιτζάνα.

Μια σειρά από premium κοπές κρεάτων ψήνονται αριστοτεχνικά με το ζουμερό ribeye και το Kobe beef steak, που έρχεται συνοδεία ριζότο καβουριού, να ξεχωρίζουν. Πολλές οι επιλογές και σε ψάρια και θαλασσινά όπως οι ντελικάτες γαρίδες Ανδαλουσίας με μοσχολέμονο, ο πλούσιος ροφός στη γάστρα με λαχανικά και αυγολέμονο, το ελαφρύ φιλέτο λαβράκι με μανιτάρια porcini και σπανάκι σωτέ και το πληθωρικό κριθαρότο με βασιλικά καβουροπόδαρα και bisque καραβίδας. Μια από τις πιο ενημερωμένες λίστες από σαμπάνια και αφρώδη οίνους συμπληρώνει εξαιρετικά το γεύμα. Το Seaside υπόσχεται ένα εξαίσιο ταξίδι γεύσεων και αισθήσεων.

Άγιος Γεώργιος, Περίβολος, 22860 82801

Wet Stories

Στην πανέμορφη παραλία του Περίβολου συναντάμε το μοντέρνο beach restaurant Wet Stories. Δημιούργημα του Θάνου Φλουσκάκου και της Βιβής Καπότου, αποτελεί εδώ και 12 χρόνια, στέκι για τους λάτρεις της πιο fun πλευράς του νησιού. Μπροστά από το εστιατόριο απλώνονται οι άνετες, πολυτελείς πολυθρόνες θαλάσσης του μαγαζιού με την θέα στο απέραντο γαλάζιο να καθηλώνει. Όσο ο ήλιος ταξιδεύει στον ουρανό, στα deck κυριαρχεί η downtempo organic house μουσική, ενώ, όταν η νύχτα, πέφτει οι ρυθμοί ανεβαίνουν με melodic house και εξωτικούς ρυθμούς απ’ όλο τον κόσμο – ανατολίτικους, afro και latin house.

Ο executive chef Αλέξανδρος Ουντίλα βαδίζει σε Asian fusion μονοπάτια, δίνοντας ιδιαίτερη βάση στις ωμές παρασκευές θαλασσινών, χωρίς να λείπουν όμως και επιλεγμένες κοπές κρεάτων. «Βασίζουμε τις γεύσεις μας στα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, που παίρνουμε από τους προμηθευτές μας απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ στοχεύουμε το φαγητό μας να είναι ελαφρύ και φυσικά γευστικό», λέει ο σεφ. Στα ωμά, δροσερό και με ωραία ισορροπία ανάμεσα στο όξινο και το καυτερό, το ceviche από μαγιάτικο με jalapeño mayo, πίκλα πρασίνου μήλου και τραγανή quinoa. Ωραία καψαλισμένο περιμετρικά και με γήινες νότες το tataki τόνου με ponzu και πίκλες μανιταριών και γεμάτη φρεσκάδα η σαλάτα με sashimi από λαβράκι και yuzu σως.

Στα ψητά, το μαγικό άγγιγμα της robata με το καπνιστό στοιχείο από τα κάρβουνα είναι ξεκάθαρο σε όλα τα πιάτα. Ξεχωρίζουν οι ζουμερές και λαχταριστές king prawns με ψητά baby gem και σάλτσα king oyster. Πληθωρικό και άκρως γευστικό το Ribeye Black Angus με καυτερές πιπεριές padron και πουρέ από σελινόριζα. Στη λίστα κρασιών, ο Γιώργος Ζερβουδάκης, General Manager του εστιατορίου, δίνει έμφαση στις σαμπάνιες καθώς και τους λευκούς και ροζέ οίνους, με επιλογές από τον Σαντορινιό, τον Ελληνικό αλλά και το διεθνή αμπελώνα. Τα κοκτέιλ, δια χειρός Νίκου Τριανταφύλλου, κινούνται σε εξωτικούς ρυθμούς και ανοίγουν εξαίσια το γεύμα. «Στόχος της ομάδας μας είναι να προσφέρουμε μια μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη» τονίζει ο Γιώργος και, πράγματι, στο Wet Stories ο στόχος αυτός γίνεται, καθημερινά, πραγματικότητα. 

Περίβολος, 22860 82990

Pacman Sunset Bar Restaurant

Μέσα στο Andronis Arcadia της Οίας, βρίσκεται το Pacman Sunset Restaurant, που, αν και δεν διαθέτει κονσόλες με το διεθνούς φήμης βιντεοπαιχνίδι, προσφέρει καθίσματα πρώτης σειράς στο παγκοσμίως δημοφιλές ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Η μεγάλη πισίνα με τις πλωτές ξαπλώστρες, το εντυπωσιακό μπαρ στο πάτιο που προσφέρει άκρως δημιουργικά κοκτέιλ δια χειρός Δημήτρη Κοσαρά, η casual σάλα με τις μεγάλες τζαμαρίες και οι δυνατοί ήχοι της organic house μουσικής δημιουργούν μια άκρως upbeat και πάρτι ατμόσφαιρα, η οποία ενισχύεται με house, afro, funk, electro και ethnic ρυθμούς από διάσημους Έλληνες και διεθνείς DJs κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων που οργανώνει το Pacman. Ο executive chef Στέφανος Κολυμάδης προσφέρει δύο ενδιαφέροντα a la carte μενού με εκλεκτές επιλογές σούσι και μεσογειακών πιάτων.

Στο μενού σούσι ξεχωρίζουν, στα πρώτα πιάτα, το ολόφρεσκο καρπάτσιο με ψάρι ημέρας καθώς και το ταρτάρ τόνου. Τα ρολά σούσι έχουν την τιμητική τους με μια μεγάλη επιλογή σε κλασσικά, inside out και house specials. Ιδιαίτερα το shake maki με ισορροπία δροσιάς και έντασης από το αβοκάντο και τον σολωμό, το crab maki, για την απαλή και λεπτή γεύση του με γλυκιές και αλμυρές νότες, το πικάντικο και μεστό spicy tuna καθώς και το πολύπλοκο torched suzuki με γαρίδες tempura, πικάντικο τόνο και λαβράκι.

Το μεσογειακό μενού προσφέρει δροσερές σαλάτες, πληθωρικά ριζότο και εκλεκτές μακαρονάδες καθώς και παραδοσιακές, αγαπημένες ελληνικές γεύσεις όπως πικάντικη τυροκαυτερή, πληθωρική μελιτζανοσαλάτα, αρωματικό ψητό χταπόδι, κρητικά σκιουφιχτά με καπνιστό σολωμό και μπρόκολο και τρυφερά, σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα, χωρίς να λείπει και μια μεγάλη λίστα με εκλεκτά κρέατα στα κάρβουνα, από τα οποία ξεχωρίζουν το φιλέτο wagyu και η πληθωρική black angus tomahawk. Το Pacman διαθέτει και ένα πραγματικά εντυπωσιακό κελάρι, το οποίο έχει γεμίσει με αξιοζήλευτες ετικέτες, από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, ο wine consultant του ομίλου Andronis, Σωτήρης Κανδύλης. «Θέλουμε το Pacman να αποτελέσει έναν lifestyle προορισμό που να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους επισκέπτες» λέει ο Τάσος Δημητριάδης, υπεύθυνος F&B του ομίλου. Με signature cocktail, δυνατά μουσικά line-ups και γευστική κουζίνα το Pacman είναι ένας από τους hot προορισμούς στο νησί.

Andronis Arcadia, Οία, 22860 71475

Διαβάστε ακόμα:

6 κορυφαία comfort εστιατόρια της Σαντορίνης

5 κορυφαία εστιατόρια της Σαντορίνης με σύγχρονη ελληνική και ethnic fusion κουζίνα

7 κορυφαία εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας της Σαντορίνης